bakteereita: ymmärtää ja suojaavat bakteereita, viruksia ja infektio

Bakteereita. Opi bakteereita toimivat ja mitä voit tehdä suojautua.

Bakteereita elää kaikkialla. Löydät bakteereita (mikrobit) ilmassa, elintarvikkeiden, kasveille ja eläimille; maaperässä ja vedessä – on vain noin joka toinen pinta, kuten kehon.

Useimmat bakteereita ei vahingoita teitä. Immuunijärjestelmä suojaa taudinaiheuttajia vastaan. Kuitenkin jotkut mikrobit ovat valtavat vastustajia koska he jatkuvasti muuntuva rikkomaan oman immuunijärjestelmän puolustusta. Tietäen kuinka bakteereita työ voi lisätä mahdollisuuksia välttää infektio.

Tarttuvia aineita: From bakteerit matoja

Infektiiviset aineet tulevat eri muotoisia ja kokoisia. luokkiin kuuluvat

Bakteerit ovat yksi yksisoluiset organismit näkyvissä vain mikroskoopilla. Ne ovat niin pieniä, että jos rivissä tuhat heistä päittäin, ne mahtuisi poikki loppuun kumilla.

Ei kaikki bakteerit ovat haitallisia, ja jotkut bakteerit, jotka elävät elimistössä ovat hyödyllisiä. Esimerkiksi Lactobacillus acidophilus – vaaraton bakteeri, joka asuu suolet – auttaa sulavaa ruokaa, tuhoaa joitakin sairauksia aiheuttavia organismeja ja ravinteet.

Monet tautia aiheuttavia bakteereja tuottaa toksiineja – voimakkaita kemikaaleja, jotka vahingoittavat soluja ja aiheuttaa sairauksia. Bakteerit aiheuttavat sairaudet, kuten

Virukset ovat paljon pienempiä kuin solut. Itse asiassa, virukset ovat pohjimmiltaan vain kapselit, jotka sisältävät geneettistä materiaalia. Jäljentää, virukset tunkeutuvat solut elimistössä, kaappaus kone, joka tekee solut toimivat. Isäntäsolut ovat usein lopulta tuhotaan tämän prosessin aikana.

Ymmärtäminen infektio vs. sairaus

Virukset ovat vastuussa aiheuttaa lukuisia sairauksia, mukaan lukien

Antibiootit ole vaikutusta viruksiin.

On olemassa monia lajikkeita sieniä, ja syömme aivan muutaman niistä. Sienet ovat sienet, kuten on muotti, joka muodostaa sininen tai vihreä suonet joidenkin juustoa. Ja hiiva, toinen tyyppi sientä, on välttämätön ainesosa useimpien leivän.

Muut sienet voivat aiheuttaa sairauksia. Yksi esimerkki on candida – hiiva, joka voi aiheuttaa tulehduksen. Candida voi aiheuttaa sammas – tartuntaa suussa ja kurkussa – vauvoilla ja ihmisiin antibioottien tai joilla on heikentynyt immuunijärjestelmä. Sienet ovat myös vastuussa ihosairauksien, kuten urheilijan jalka ja silsa.

Alkueläimet ovat yksisoluiset organismit, jotka käyttäytyvät kuin pieniä eläimiä – metsästys- ja kerääminen muiden mikrobien ruokaa. Monet alkueläimet soittaa suolistossa kotiin ja ovat vaarattomia. Muut aiheuttavat sairauksia, kuten

Alkueläimet usein viettää osan elinkaaren ulkopuolella ihmisten tai muiden isäntien, elävät ruoka, maaperään, veteen tai hyönteisiä. Jotkut alkueläimet hyökätä kehon läpi ruoasta tai vettä juot. Toiset, kuten malaria, ovat hyttysten välityksellä.

Sisälmysmatojen ovat suurempia loisia. Sana “suolimadon” tulee kreikan varten “mato.” Jos tämä loinen – tai sen munia – siirtyy kehosta, se asettuu asumaan suolistossa, keuhkot, maksa, ihon tai aivoissa, missä se elää pois kehon ravintoaineita. Loismatoja kuuluvat heisimato ja sukkula.

On eroa infektio ja sairaus. Infektio, usein ensimmäinen askel, ilmenee, kun bakteerit, virukset tai muut mikrobit, jotka aiheuttavat tauti anna kehon ja alkaa lisääntyä. Tauti ilmenee, kun solut elimistössä ovat vaurioituneet – seurauksena tartunnan – ja oireita sairauden näyttävät.

Vastauksena infektio, immuunijärjestelmän jouset teoiksi. Armeijan valkosolujen, vasta-aineita ja muita mekanismeja menee töihin eroon kehosta riippumatta aiheuttaa infektion. Esimerkiksi taistelemaan vilustuminen, elimistö saattaa reagoida kuumetta, yskää ja aivastelua.

käydä lääkärin