etoposidi (laskimoon) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmistaa, että tämä lääke toimii oikein. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä tätä lääkettä raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää pitää saamasta raskaaksi hoidon aikana ja vähintään 6 kuukauden ajan viimeisen annoksen jälkeen. Jos uskot raskaaksi lääkkeen käyttö, kerro heti lääkärille.

Etoposide voi myös aiheuttaa sikiövaurioita, jos isä käyttää sitä, kun hänen seksuaalinen kumppani tulee raskaaksi. Men lääkkeen käyttämisen tulisi käyttää kondomia muotona ehkäisymenetelmää hoidon aikana ja vähintään 4 kuukautta viimeisen annoksen etoposidia. Mies aikoo perheenlisäystä tulee lopettaa lääkkeen ja tarkistaa hänen lääkärille heti.

Etoposidi voi tilapäisesti alentaa määrä valkosolujen veressä, lisäämällä mahdollisuus oman saada infektio. Se voi myös alentaa verihiutaleiden määrää, jotka ovat tarpeen asianmukaista veren hyytymistä. Jos näin tapahtuu, on olemassa tiettyjä varotoimia voit ottaa, varsinkin kun verenkuva on alhainen, vähentää infektioriskiä tai verenvuotoa

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavan allergisen reaktion kutsutaan anafylaksia. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Kerro lääkärille tai hoitajalle heti, jos olet vilunväristykset, kuume, pyörrytys, huimaus tai pyörtyminen, nopea, sydämentykytys, kasvojen, kielen ja nielun tai hengitysvaikeuksia, kun saat lääkettä.

Pistoskohdan reaktioita voi esiintyä, kun saat tätä lääkettä. Kerro lääkärille heti, jos huomaat turvotusta, kipua tai punoitusta injektiokohdassa.

Tämä lääke voi aiheuttaa leukemia (veren tai luuytimen) harvoissa tapauksissa. Keskustele lääkärisi kanssa huolia olet tästä.

Keskustele lääkärin kanssa ennen saada flunssarokotteita muut rokotteet, kun saat tätä lääkettä, koska on olemassa tiettyjä rokotteita että sinun ei pitäisi saada.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.