etsetimibi ja simvastatiini (suun kautta) asianmukainen käyttö

annostelu

Vastaamaton annos

Ota lääke vain lääkärin ohjeiden mukaisesti. Älä käytä enemmän sitä, älä käytä sitä useammin, ja älä käytä sitä pidempään kuin lääkäri määräsi.

Tämän lisäksi lääkettä, lääkäri saattaa muuttaa ruokavalio, joka on vähärasvainen, sokeria ja kolesterolia. Huolellisesti noudata lääkärin tilaukset mitään erityistä ruokavaliota.

Voit ottaa tabletin ruoan kanssa tai ilman.

Jos käytät diltiatseemi (Cardizem®), dronedaroni (Multaq®) tai verapamiilin (tuotteeseen Calan®, Isoptin®, Verelan®) yhdessä etsetimibin ja simvastatiinin yhdistelmää, annosta ei saisi olla suurempi kuin etsetimibi 10 milligrammaa (mg) plus simvastatiinia 10 mg vuorokaudessa, ellei toisin ohjannut lääkäriltä. Älä käytä enempää kuin etsetimibi 10 mg plus simvastatiini 20 mg vuorokaudessa yhdessä amiodaroni (Cordarone®), amlodipiini (Norvasc®), lomitapide (Juxtapid ™), tai määrässä (Ranexa®). Kun käytetään yhdessä suurten simvastatiiniannosten, nämä lääkkeet saattavat lisätä riskiä lihas ja voi aiheuttaa munuaisvaivoja.

Jos käytät myös kolestyramiini (Questran®), ota se vähintään 2 tuntia tai 4 tuntia ennen kuin otat tätä lääkettä.

varastointi

Kerro lääkärille, jos säännöllisesti juo greippimehua. Juominen suuria määriä greippimehu (yli 1 quart päivässä), kun taas lääkkeen saattaa lisätä lihas- ja voi aiheuttaa munuaisvaivoja.

Älä juo suuria määriä alkoholia tätä lääkettä. Tämä voi aiheuttaa ei-toivottuja vaikutuksia maksassa.

Tämä lääke tulee potilaan tiedot insertti. Lue ja noudata näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.