etsetimibi ja simvastatiini (suun kautta) kuvaus ja tuotenimiä

Etsetimibi ja simvastatiini yhdistelmää käytetään yhdessä oikea ruokavalio kohonneen kolesterolin ja triglyseridien (rasva) veressä. Tämä lääke voi auttaa estämään lääketieteellisiä ongelmia (esim sydänkohtaus, aivohalvaus) aiheuttama tukkeutuneita verisuonia.

Etsetimibi on kolesterolin imeytymisen estäjä, ja simvastatiini on HMG-CoA-reduktaasin estäjän, tai statiinin. Tämä lääke vähentää kolesterolin imeytymistä elintarvikkeet ja tuotannon kolesteroli elimistössä.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Tabletti

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta etsetimibin ja simvastatiinin yhdistelmän lapset 10 17 vuoden iässä. Kuitenkin turvallisuuden ja tehokkuuden etsetimibin ja simvastatiinin yhdistelmää lapsilla alle 10-vuotiailla ei ole osoitettu.

allergiat

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta etsetimibin ja simvastatiinin yhdistelmää vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvä lihaksen ongelmia, jotka saattavat edellyttää varovaisuutta, jos potilas etsetimibi ja simvastatiini yhdistelmä.

pediatrinen

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

geriatrinen

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

raskaus

Imetys

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Muut vuorovaikutukset

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Muut sairaudet

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

annostelu

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät tätä lääkettä, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota lääke vain lääkärin ohjeiden mukaisesti. Älä käytä enemmän sitä, älä käytä sitä useammin, ja älä käytä sitä pidempään kuin lääkäri määräsi.

Tämän lisäksi lääkettä, lääkäri saattaa muuttaa ruokavalio, joka on vähärasvainen, sokeria ja kolesterolia. Huolellisesti noudata lääkärin tilaukset mitään erityistä ruokavaliota.

Voit ottaa tabletin ruoan kanssa tai ilman.

Jos käytät diltiatseemi (Cardizem®), dronedaroni (Multaq®) tai verapamiilin (tuotteeseen Calan®, Isoptin®, Verelan®) yhdessä etsetimibin ja simvastatiinin yhdistelmää, annosta ei saisi olla suurempi kuin etsetimibi 10 milligrammaa (mg) plus simvastatiinia 10 mg vuorokaudessa, ellei toisin ohjannut lääkäriltä. Älä käytä enempää kuin etsetimibi 10 mg plus simvastatiini 20 mg vuorokaudessa yhdessä amiodaroni (Cordarone®), amlodipiini (Norvasc®), lomitapide (Juxtapid ™), tai määrässä (Ranexa®). Kun käytetään yhdessä suurten simvastatiiniannosten, nämä lääkkeet saattavat lisätä riskiä lihas ja voi aiheuttaa munuaisvaivoja.

Jos käytät myös kolestyramiini (Questran®), ota se vähintään 2 tuntia tai 4 tuntia ennen kuin otat tätä lääkettä.

Kerro lääkärille, jos säännöllisesti juo greippimehua. Juominen suuria määriä greippimehu (yli 1 quart päivässä), kun taas lääkkeen saattaa lisätä lihas- ja voi aiheuttaa munuaisvaivoja.

Vastaamaton annos

Älä juo suuria määriä alkoholia tätä lääkettä. Tämä voi aiheuttaa ei-toivottuja vaikutuksia maksassa.

varastointi

Tämä lääke tulee potilaan tiedot insertti. Lue ja noudata näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos sinun tulee jatkaa sitä. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä tätä lääkettä raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää pitää saamasta raskaaksi. Jos uskot raskaaksi lääkkeen käyttö, kerro heti lääkärille.

Älä käytä etsetimibi ja simvastatiini yhdistelmä jos käytät myös jotakin seuraavista lääkkeistä: boceprevir (Victrelis®), kobisistaatti sisältäviä tuotteita (Stribild®), siklosporiini (Gengraf®, Neoral®, Sandimmune®), danatsoli (Danocrine®) gemfibrotsiili (Lopid®), nefatsodoni (Serzone®), telaprevir (Incivek®), tietyt antibiootit (kuten klaritromysiini, erytromysiini, itrakonatsoli, ketokonatsoli, posakonatsoli, telitromysiini, vorikonatsoli, Nizoral®) tai lääkkeitä HIV / aIDS ( kuten atatsanaviiri, indinaviiri, nelfinaviiri, ritonaviiri, sakinaviiri, Crixivan®, Kaletra®, Lexiva®, Norvir®, Prezista®, Reyataz®). Käyttämällä näitä lääkkeitä yhdessä etsetimibin ja simvastatiinin saattaa lisätä riskiä lihas ja voi aiheuttaa munuaisvaivoja.

Kiinan potilaille, jotka käyttävät suuria määriä niasiinia (yli 1 gramma tai 1000 mg päivässä) yhdessä lääke saattaa olla lisääntynyt riski saada lihas. Keskustele lääkärin kanssa, jos olet kiinalaisia ​​tai kiinalaisia ​​syntyperä ja ottaa suuria määriä niasiinia (Niacor®, Niaspan®).

Soita lääkärille heti, jos sinulla on selittämättömiä lihaskipuja, arkuus tai heikkous, varsinkin jos sinulla on myös poikkeuksellinen väsymys tai kuumetta. Nämä voivat olla oireita vakava lihaksen ongelmia, kuten myopatiaa tai immuunivälitteistä nekrotisoiva myopatia (IMNM). Myopatia on yleisempää silloin, kun suuria annoksia simvastatiinin (80 mg) kanssa etsetimibiä (10 mg) käytetään, mutta jotkut ihmiset saavat myopatian pienemmillä annoksilla.

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet tumma virtsa, ripuli, kuume, lihaskrampit tai kouristukset, lihaskipu tai jäykkyyttä, tai tuntea hyvin väsynyt tai heikko. Nämä voivat olla oireita vakava lihas ongelma nimeltä rabdomyolyysi, joka voi aiheuttaa munuaisvaivoja.

Soita heti lääkärille, jos saat päänsärkyä, vatsakipua, oksentelua, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, laihtuminen, yleinen tunne väsymys tai heikkous, vaalea uloste, ylhäällä oikealla vatsakipu, tai keltainen silmien tai ihon . Nämä voivat olla oireita maksavauriosta.

Varmista, että kaikki lääkärin tai hammaslääkärin, joka kohtelee sinua tietää, että käytät tätä lääkettä. Saatat joutua lopettamaan tätä lääkettä, jos on suuri leikkaus, loukkaantunut vakavasti, tai jos saat muita vakavia terveysongelmia.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.