everolimuusi

Vain perehtyneen immunosuppressiivista hoitoa ja elinsiirtopotilaiden hoidosta tulee määrätä everolimuusia. Immunosuppressio lisää alttiutta infektioille ja riski pahanlaatuisten kasvainten, kuten lymfooma ja ihosyöpä. Välttämiseksi munuaistoksisuus, vähentää annosta siklosporiinia, kun käytetään yhdessä everolimuusin ja seurata siklosporiinin ja everolimuusin kokoveren alimmat pitoisuudet. Suurentunut munuais- valtimoiden ja laskimoiden tromboosi johtaa siirteen menetys oli raportoitu kuluessa ensimmäisten 30 päivän transplantaation jälkeinen. Älä käytä sydämensiirron, vakavia infektioita ja lisääntynyt kuolleisuus sisällä ensimmäisten 3 kuukauden kohdalla elinsiirrosta havaittiin.

Käyttää everolimuusi

Terapeuttinen luokka: Antineoplastiset Agent

Everolimuusilla toimii häiritsemällä syöpäsolujen kasvua, mikä lopulta keho tuhoaa. Koska kasvun normaalin kehon solut voivat vaikuttaa myös muut ei-toivotut vaikutukset on myös esiintyä. Se kuuluu ryhmään lääkkeitä kutsutaan antineoplastiset (syöpälääkkeitä).

Everolimuusin käytetään myös yhdessä muiden lääkkeiden kanssa alentaa elimistön luontaista vastustuskykyä potilaalle annetaan munuaisten tai maksansiirron. Kun potilas saa elinsiirto, elimistön valkosolujen yrittää päästä eroon (hylätä) siirrettyä elintä. Everolimuusin toimii tukahduttaa immuunijärjestelmää ja estää valkosolujen saamasta eroon siirretyn elimen.

Ennen aloitusta everolimuusihoidon, sinun ja lääkärin pitäisi puhua eduista everolimuusin sekä riskit käyttää sitä.

everolimuusi on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä everolimuusi, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio everolimuusille tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Ennen everolimuusi

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta everolimuusin kun käytetään SEGA aivokasvainten lapsilla. Kuitenkin, käyttöä ei suositella lapsille alle 1-vuotiaille.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille everolimuusin kun käytetään munuaissyövän, haimasyövän (PNET), ja munuaisten tai maksansiirron lapsilla. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta Everolimuusin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ei-toivottuja sivuvaikutuksia, jotka voivat edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saavilla potilailla everolimuusin.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät everolimuusia, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä everolimuusi tahansa seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä everolimuusi tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä everolimuusi kanssa jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä everolimuusi kanssa jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät everolimuusia, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön everolimuusin. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Toteutettava everolimuusi täsmälleen lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi.

Jos sinulla on munuais- tai maksansiirto, saatat joutua ottamaan everolimuusille varten loppuelämäsi estää hylkäämistä elimen. Älä muuta annosta tai lopeta everolimuusille tarkistamatta ensin lääkärin kanssa.

everolimuusi mukana pakkausselosteen. Lue tiedot huolellisesti ja varmista, että ymmärrät sen ennen everolimuusi. Jos sinulla on kysymyksiä, keskustele lääkärisi.

Ota everolimuusi samalla tavalla joka päivä. Tämä tarkoittaa ottaa sen samanaikaisesti ja ottaa sen johdonmukaisesti joko ruoan kanssa tai ilman.

Nielemään säännöllinen tabletti kokonaisena vesilasillisen. Älä murskata, halkaista tai pureskella. Jos vahingossa rikkoa tai murskata tabletin, pese kädet vedellä heti.

Älä niele tabletti keskeyttämistä. On liuotetaan veteen ennen lääkityksen aloittamista. Jos valmistat oraalisuspension toiselle henkilölle, käytettävä kertakäyttöisiä käsineitä.

Älä käytä säännöllistä tabletin ja tabletti suspension yhdessä. Käytä vain yhtä annosmuotoa everolimuusin.

Oikea käyttö everolimuusin

Et saa syödä greippiä tai juo greippimehua käytät everolimuusi. Greippi ja greippimehu voivat aiheuttaa korkeampaa Everolimuusin kehossa. Tämä voi johtaa enemmän ei-toivottuja vaikutuksia.

Jos sinulla on munuaissiirto, everolimuusi annetaan yhdessä toisen lääkkeen, siklosporiini. On otettava samanaikaisesti siklosporiinia.

Jos sinulla on maksan siirto, everolimuusi annetaan yhdessä toisen lääkkeen, takrolimuusi. Ottaa molemmat lääkkeet samanaikaisesti. Everolimuusi ei pidä aloittaa ennen kuin vähintään 30 päivän kuluttua maksansiirto.

Annos everolimuusin on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta everolimuusin. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää everolimuusia, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Jos annos jää Afinitor® tai Afinitor® Disperz, voit silti ottaa sen jopa 6 tunnin kuluttua kerran tavallisesti annoksen. Mutta jos yli 6 tunnin kuluttua, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Varotoimet Vaikka käyttäminen everolimuusi

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä lääke alkuperäispakkauksessa, kunnes olet valmis käyttämään sitä. Oraalisuspensiota on käytettävä 60 minuutin kuluessa sekoittamisesta. Jos sitä ei käytetä tänä aikana, heitä se pois ja valmistautua uuden annoksen.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmistaa, että everolimuusin toimii oikein. Veren ja virtsan testejä voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä everolimuusi raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää käyttäessäsi everolimuusia ja vähintään 8 viikon kuluttua hoidon lopettamisesta. Jos uskot raskaaksi lääkkeen käyttö, kerro heti lääkärille.

Jos suunnitelma saada lapsia, keskustele lääkärin kanssa ennen everolimuusi. everolimuusi saattaa vähentää hedelmällisyyttä miehillä ja naisilla.

everolimuusi Side Effects

everolimuusi

everolimuusi saattaa aiheuttaa vakavia keuhko ongelma nimeltä tartunnallisia keuhkotulehdus. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kipua rintakehässä, vilunväristykset, yskä, kuume, hengenahdistus, tai hengitysvaikeuksia.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on useampi kuin yksi näistä oireista käyttäessään everolimuusille: agitaatio, sekavuus, vähentynyt virtsan määrä, huimaus, päänsärky, ärtyneisyys, lihasten nykiminen, pahoinvointi, nopea painonnousu, kasvojen, nilkkojen tai käsien tai epätavallinen väsymys tai heikkous. Nämä voivat olla oireita vakava munuaissairaus.

Samalla kun hoidetaan everolimuusia, ja hoidon lopettamisen jälkeen sen kanssa, ei ole mitään immunisointia (rokotteet) ilman lääkärin hyväksyntää. Everolimuusi saattaa alentaa elimistön vastustuskykyä ja rokote ei ehkä toimi yhtä hyvin tai saatat saada tartunnan rokotteen on tarkoitus estää. Lisäksi sinun ei pitäisi olla noin muita henkilöitä asuu taloudessanne, jotka saavat elävän rokotteen, koska on olemassa mahdollisuus ne voisivat siirtää viruksen sinulle. Joitakin esimerkkejä elävien rokotteiden kuuluvat tuhkarokko-, sikotauti, influenssa (nenän flunssa rokote), poliovirus (suullista), rotavirus, ja vihurirokko. Älä päästä lähelle niitä ja eivät pysy samassa huoneessa niiden kanssa kovin pitkään. Jos sinulla on kysyttävää, keskustele lääkärin.

Everolimuusin voi tilapäisesti alentaa määrä valkosolujen veressä, mikä lisää mahdollisuuksia saada infektio. Se voi myös alentaa verihiutaleiden määrää, jotka ovat tarpeen asianmukaista veren hyytymistä. Jos näin tapahtuu, on olemassa tiettyjä varotoimia voit ottaa, varsinkin kun verenkuva on alhainen, vähentää infektioriskiä tai verenvuotoa

everolimuusi saattaa lisätä riskiä saada ihosyöpä. Kun aloitat everolimuusi

Zortress® voi aiheuttaa vakavia allerginen reaktio nimeltä angioedeema. Tämä voi tapahtua useammin silloin, kun sitä käytetään tiettyjen sydämen ja verenpainelääkkeitä kutsutaan ACE: n estäjät (esim, kaptopriili [Capoten®], enalapriili [Vasotec®], fosinopriili [Monopril®], kinapriiliä [Accupril®], ramipriili [Altace® ]). Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on ihottumaa, kutinaa, iso, kihelmöivä turvotusta kasvoissa, silmäluomien, huulten, kielen, nielun, käsien jalat, jalkojen tai sukupuolielimet, hengitysvaikeuksia tai puristava tunne rinnassa, kun käytät everolimuusi.

Jos sinulla on munuaissiirto, everolimuusi saattaa lisätä riskiä siitä veritulppa uuden munuaisen. Tämä tapahtuu yleensä ensimmäisten 30 päivän kuluttua munuaissiirto. Tarkista lääkäriltä heti, jos teet vähemmän virtsaa, tai jos sinulla on kipua nivusissa, alaselän, sivu- tai vatsa, tumma virtsa, kuume, tai pahoinvointia tai oksentelua.

everolimuusi saattaa myös estää paranemista oikein loukkaantumisen jälkeen. Soita heti lääkärille, jos jokin seuraavista oireista: veri, neste, tai mätä viilto, viilto avautuu, ja se on punainen, lämmin, kivulias, tai turvoksissa.

Jos otat everolimuusin munuaissiirron jälkeen, se voi lisätä riskiä kehittää harvinaisten ja vakavien virusinfektioiden, kuten polyoomaviruksen liittyvä nefropatia (pvän), etenevä MS leukoenkefalopatia (PML), ja BK virus liittyvä nefropatia (BKVAN) . BK-virus saattaa vaikuttaa siihen, miten munuaisten toimintaan ja aiheuttaa munuais- epäonnistua. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on useampi kuin yksi näistä oireista: verinen virtsa, alentunut taajuus tai määrä virtsaa, lisääntynyt jano, ruokahaluttomuus, alaselässä tai kyljessä kipu, pahoinvointi, kasvojen, sormien, tai sääret, hengitysvaikeudet, epätavallinen väsymys tai heikkous, oksentelu, tai painonnousu.

Everolimuusi saattaa aiheuttaa suun haavaumat ja haavaumat joillakin potilailla. Kerro lääkärille heti, jos sinulla on kipua, epämukavuutta tai avata haavaumia suussa, kun käytät everolimuusi. Voit käyttää erityistä suuvesi tai suun geeli hoitaa näitä haavaumia. Kysy lääkäriltä minkälainen tuotteiden käyttöä.

everolimuusi saattaa vaikuttaa veren sokeripitoisuus. Tarkista lääkäriltä, ​​jos huomaat muutoksia veressä tai virtsassa sokeria testejä.

Kerro lääkärille, jos otetaan kortikosteroidin tai muun lääkitys, joka saattaa heikentää immuunijärjestelmää. Tämä voi lisätä riskiä kehittää vakava infektio.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten (esim mäkikuisma) tai vitamiinilisän.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka D positiivinen todiste riski

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Neuroendokriini Karsinooma Afinitor, lanreotidi, Zortress, Somatuline Depot, Afinitor Disperz

Munuaissolukarsinooma Avastin, Depo-Provera, medroksiprogesteroni, Provera, Opdivo, nivolumab

Rintasyöpä metotreksaatti, tamoksifeeni, anastrotsoli, letrotsoli, Arimidex, Taxol

Haimasyöpä fluorourasiili, Tarceva, Abraxanea, gemsitabiini, Gemzar, Afinitor