Extragonadal itusolutuumorien

Itusoluun on solutyyppi, joka muodostaa niin sikiö kehittyy. Nämä solut myöhemmin tulevat siittiöiden kiveksiä tai munat munasarjoissa. Joskus, sukusolujen voi kehittyä itusolutuumoritapauksia muihin kehon osiin, joko ennen tai jälkeen syntymän.

Extragonadal itusolukasvaimet muodostua ruumiinosat kuin sukurauhasten (kivekset ja munasarjat). Ne voivat alkaa kasvaa kaikkialla kehossa, mutta muodostavat yleensä käpylisäke aivoissa, rinnassa, alaosan selkärangan tai vatsan.

Extragonadal itusolukasvaimet voi olla hyvänlaatuinen (noncancer) tai pahanlaatuinen (syöpä). Hyvänlaatuinen extragonadal itusolukasvaimet kutsutaan hyvänlaatuinen teratomas. Nämä ovat yleisempiä kuin pahanlaatuinen extragonadal itusolukasvaimet ja usein ovat hyvin suuria. Nämä kaksi pahanlaatuisten extragonadal itusolutuumorien ovat nonseminomas ja seminomas. Nonseminomas yleensä kasvavat ja leviävät nopeammin kuin seminomas. Nonseminomas ovat yleensä suuria ja aiheuttaa oireita.

Extragonadal itusolukasvaimet muodostua ruumiinosat kuin sukuelimiin (kivekset tai munasarjat). Tämä sisältää käpylisäke aivoissa, välikarsina (alue välillä keuhkoihin), ja retroperitoneum (takaseinä vatsa).