eye floaters

Eye floaters ovat pisteet näkökentässä. Ne voivat näyttää sinulle kuten musta tai harmaa pilkkuja, jouset tai hämähäkinseitit että drift noin kun siirrät silmäsi ja näyttävät tikan pois, kun yrität katsoa niitä suoraan.

Useimmat silmä kellukkeet johtuvat ikään liittyviä muutoksia, jotka tapahtuvat kun hyytelömäinen aine (lasiaisessa) sisällä silmäsi tulee enemmän nestettä. Mikroskooppinen kuidut lasiaiseen taipumus kasautua ja voivat heittää pieniä varjoja verkkokalvolle, jotka näyttävät teille kellukkeet.

Jos huomaat äkillinen lisääntyminen silmän kellukkeet, ota yhteyttä silmälääkäriin välittömästi – varsinkin jos näet myös vilkkuu tai menetä ääreisnäköön. Nämä voivat olla oireita hätätilanteessa, joka vaatii nopeasti huomiota.

Oireita silmä floaters voi sisältyä

Ota yhteys silmälääkäriin välittömästi, jos huomaat

Kun lääkäriin

Nämä kivuton oireet voivat johtua verkkokalvon repeämä, tai ilman verkkokalvon irtauma – näky uhkaava, joka vaatii välitöntä huomiota.

Mitä voit tehdä

Eye kellukkeet voi johtua

Tekijöitä, jotka voivat lisätä riskiä floaters sisältävät

Jos olet huolestunut silmä kellukkeet, tehdä ajanvarauksen kanssa lääkäri, joka on erikoistunut silmäsairaudet (optikon tai silmälääkärin). Jos sinulla on ongelmia, jotka vaativat hoitoa, sinun täytyy nähdä silmälääkärille. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiina nimittämistä.

Valmistelee lista kysymyksiä voi auttaa sinua tekemään suurimman osan ajasta lääkärisi kanssa. Silmä kellukkeet, jotkut peruskysymyksiin kysyä sisällyttää

Mitä odottaa lääkäriltä

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä, kuten

Lääkäri tekee täydellisen näöntarkastus sekä silmä- dilation paremmin nähdä silmän verkkokalvon.

Eye kellukkeet voi olla turhauttavaa, ja säätämällä niihin voi viedä aikaa. Voit kuitenkin lopulta voi jättää ne huomiotta tai huomaa niitä harvemmin.

Jos silmä kellukkeet heikentää näköä, mikä tapahtuu harvoin, sinun ja silmälääkäri voi harkita hoitoa.

Vaihtoehdot voivat olla

Useimmat silmä kellukkeet ei vaadi hoitoa

Käyttämällä laser häiritä kellukkeet. Silmälääkäriä pyrkii erityisen laser kellukkeet lasiaiseen, joka voi rikkoa niitä ja tehdä niistä vähemmän havaittavissa. Jotkut ihmiset, jotka ovat tämän hoidon raportin parantaa visio; toiset huomaavat vähän tai ei lainkaan eroa.

Riskit laserhoito kuuluvat vaurioita verkkokalvon jos laser on suunnattu väärin. Laser leikkaus hoitoon kellukkeet käytetään harvoin.

käydä lääkärin

Hoidot kellukkeet, jotka heikentävät näköä