familiaalinen adenomatoottisen polypoosin diagnoosi

Olet vaarassa familiaalinen adenomatoottisen polypoosin jos olet vanhempi, lapsi, veli tai sisar on kunnossa.

Seulonta

Jos olet vaarassa, on tärkeää seuloa usein, lapsuudesta alkaen. Varsinainen tentit voi havaita kasvua polyypit ennen muuttua syöväksi., Riskiryhmään lapsille, joilla on virheellinen geeni tai joiden geneettinen tila ei ole tiedossa seulotaan vuosittain alkaen vuotiaana 10. riskin lapsilla, jotka eivät ole viallisen geenin seulotaan säännöllisesti alkavat 15 vuoden iässä.

geneettinen testaus

Asiantuntijat käyttävät näitä seulontatesteistä FAP ja sen komplikaatioiden

Yksinkertainen verikoe voi määrittää, jos kantavat epänormaali geeni, joka aiheuttaa FAP. Geneettinen testaus voidaan myös havaita, onko olet vaarassa komplikaatioita FAP.

Asiantuntijat voivat ehdottaa geenitestausta jos

Sulkee pois FAP säästää riskiryhmään lapsille vuotta seulonnan ja ahdistusta. Lapsille, jotka eivät kantavat geeniä, sopiva seulonta ja hoito vähentää huomattavasti riskiä sairastua syöpään.

Lisätestit

Tällä terveyskeskukset, genetiikan ohjaajat keskustelevat etuja ja haittoja testausta te, kuten psykologista ja lääketieteellistä seurauksia ja luottamuksellisuudesta. Jos valitset geenitestien, ohjaajan ja lääkäri keskustelee potilaan kanssa.

Molecular Genetics Laboratory käyttää uusinta tekniikkaa spesifisten mutaatioita APC liittyvän geenin FAP. Jos alustava geneettinen testi on negatiivinen, tutkijat voivat sekvensoida MUTYH geeni määrittää, jos on MUTYH liittyvää polypoosia.

Asiantuntijat voivat suositella kilpirauhasen tentit ja muut testaus- havaitsemaan muita lääketieteellisiä ongelmia, joita voi ilmetä, jos on FAP.