fentanyyli (suun limakalvolta reitti, oromukosaalinen reitti, kielen alle reitti) kuvaus ja tuotenimiä

Fentanyyli hoidetaan vaikeaa kipua syöpäpotilailla. Sitä käytetään läpimurtoa syövän kipua, jotka ovat soihdut kivun että “murtaa” jälkeen rutiini kipulääkitystä on käytetty. Fentanyyli kuuluu lääkeryhmään narkoottisten kipulääkkeiden. Sitä käytetään vain potilailla, jotka ovat jo ryhtyneet narkoottisten kipulääkkeiden.

Fentanyyli toimii keskushermostossa (CNS) lievittää kipua. Jotkut sen haittavaikutukset johtuvat myös toimia keskushermostossa. Kun huume käytetään pitkään, se voi tulla tottumusta tai aiheuttaa psyykkistä tai fyysistä riippuvuutta. Kuitenkin ihmiset, joilla on jatkuva kipu ei saisi päästää pelko riippuvuus pitää niitä käyttämästä huumeita lievittää kipua. Mental riippuvuus (riippuvuus) ei ole todennäköistä, kun huumausaineet käytetään tähän tarkoitukseen. Fyysinen riippuvuus aiheuttaa peruuttamiseen haittavaikutuksia, jos hoito lopetetaan äkillisesti. Nosto haittavaikutuksia voidaan yleensä estää asteittain vähentämällä annosta ajan ennen lääkkeen lopetetaan kokonaan. Keskustele lääkärin eduista tätä lääkettä ja miten estetään peruuttamista sivuvaikutuksia.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä. Abstral®, Actiq®, Fentora®, Onsolis®, ja Subsys® tuotteet ovat saatavilla vain rajoitetussa jakelussa ohjelma. Sinun täytyy lukea ja allekirjoittaa paperit, jotka selittävät, miten lääkettä käytetään, kun noutaa reseptiä.

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Spray, Tablet, Imeskelytabletin / Troche; Film

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille fentanyylin Alle 18-vuotiaiden varten Abstral®, Fentora®, Onsolis®, ja Subsys® tuotemerkkejä, ja lasten alle 16-vuotiaiden Actiq® tuotemerkin. Turvallisuutta ja tehoa ei ole tutkittu näissä ikäryhmissä.

allergiat

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta fentanyylin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäät potilaat saattavat olla herkempiä vaikutuksia narkoottisten kipulääkkeiden kuin nuoremmilla aikuisilla ja ovat todennäköisemmin ikään liittyvien munuaissairaus, mikä voi edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saavilla potilailla fentanyyli.

pediatrinen

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

geriatrinen

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Imetys

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Muut vuorovaikutukset

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Muut sairaudet

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

annostelu

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

varastointi

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät tätä lääkettä, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Käytä tätä lääkettä vain lääkärin ohjeiden mukaisesti. Älä käytä enemmän sitä, älä käytä sitä useammin, ja älä käytä sitä pidempään kuin lääkäri määräsi.

Abstral®, Actiq®, Fentora®, Onsolis®, ja Subsys® tuotteet ovat saatavilla vain rajoitetussa jakelussa ohjelma. Sinun täytyy lukea ja allekirjoittaa paperit, jotka selittävät, miten lääkettä käytetään, kun noutaa reseptiä.

Tätä lääkettä mukana lääkitystä oppaan. Lue ja noudata näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä. Kysy apteekista Lääkitys Guide jos sinulla ei ole yksi.

Käytä vain merkki lääkkeen että lääkäri määrännyt. Eri merkit eivät välttämättä toimi samalla tavalla.

Pidä lääke alkuperäisessä läpipainopakkauksen. Avaa paketti juuri ennen käyttöä.

Abstral® tabletit

Actiq® pastillit

Fentora® bukkaalitablettia

Onsolis® poskeen elokuva

Subsys® kielen alle spray

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Abstral® tablettia: hävittämään kaikki avaamattomat tabletit, joita ei tarvita. Poista tabletit läpipainopakkauksesta ja huuhtele ne alas WC. Älä huuhtele läpipainopakkauksen tai kartonki alas WC. Jos sinulla on kysymyksiä, soita 1-888-227-8725.

Actiq® imeskelytabletteja: Aseta käytetty kahvat väliaikainen varastointi pullon päässä Actiq® Child Safety Kit ja tyhjennä pullo päivässä. Hävittää pastilli kahvan päästä, pidä sitä yli wc ja leikkaa se pois lanka-leikkaus pihdit. Huuhtele wc kahdesti. Heitä kahva pois paikassa, joka on poissa lasten ulottuvilta. Käytä samaa prosessia hävittämään kaikki avaamattomat pastillien, mutta vain huuhtele 5 pastillit kerrallaan. Älä huuhtele koko imeskelytabletin yksikkö, kahva, tai kuplapakkauksen alas WC. Jos sinulla on kysymyksiä, soita 896-5855.

Fentora® tablettia: hävittämään kaikki avaamattomat tabletit, joita ei tarvita. Poista tabletit läpipainopakkauksesta ja huuhtele ne alas WC. Älä huuhtele läpipainopakkauksen tai kartonki alas WC. Jos sinulla on kysymyksiä, soita 896-5855.

Onsolis® elokuva: hävittämään kaikki avaamattomat kalvoa, jota ei tarvita. Irrota kalvo folio paketin ja huuhtele se alas WC. Älä huuhtele foliopakkauksessa tai kartonki alas WC. Jos sinulla on kysymyksiä, soita 526-3840.

Subsys® spray: Aseta käytetty spray yksikkö hävitysyksikköön pussiin. Tiivistä hävittäminen pussin ja heittää sen roskakoriin astiaan, joka on poissa lasten ulottuvilta. Sillä avaamaton spray yksikköä, käytä hävittäminen pullo tyhjentää nestettä jokaisesta yksiköstä. Aseta hävittäminen pullon ja sulje pussi. Heitä pussi roskakoriin astiaan, joka on poissa lasten ulottuvilta. Jos sinulla on kysymyksiä, soita 1-877-978-2797.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos sinun tulee jatkaa sitä.

Fentanyyli on lääke, joka voi vahingoittaa tai aiheuttaa kuoleman lapselle. Potilaille ja huoltajille tulee pitää tämä lääke poissa lasten ulottuvilta. Hävitä tahansa osittain käytettyjä yksiköitä tai käyttämättömän lääkkeen oikein.

Tämä lääke voi olla tottumusta. Jos tuntuu, että lääke ei toimi yhtä hyvin, älä käytä enemmän kuin on määrätty. Soita lääkäriltä ohjeita.

Älä käytä tätä lääkettä pieniä kipuja ja särkyjä (esimerkiksi päänsärky, migreeni) tai leikkauksen jälkeen tai vammoja.

Tämä lääketieteen lisäävät vaikutukset alkoholin ja muiden keskushermostoa lamaavien (lääkkeitä, jotka voivat aiheuttaa uneliaisuutta tai valppauden). Joitakin esimerkkejä CNS alentavat aineet ovat antihistamiineja tai lääke allergioita tai vilustuminen, rauhoittavien lääkkeiden, rauhoittavien tai unilääkkeitä, muita reseptiä kipulääkitystä tai huumausaineet, lääkettä epilepsiaan tai barbituraatit, lihasrelaksantit, tai nukutusta, kuten jotkut hampaiden anestesia. Tarkista lääkäriltä ennen jotakin edellä lueteltujen lääkkeiden, kun käytät tätä lääkettä.

Fentanyyli voi aiheuttaa joillekin ihmisille uniseksi, sekava, tai huimausta. Varmista, että tiedät miten reagoit tätä lääkettä ennen kuin ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voisi olla vaarallista, jos et huimausta tai ei hälytys. Tarkista lääkäriltä, ​​jos olet sekaannusta tai uneliaisuutta, joka on niin vaikea häiritä päivittäistä toimintaa.

Käyttämällä huumausaineet pitkään voi aiheuttaa vakavia ummetus. Tämän estämiseksi lääkäri voi pyytää sinua ottamaan laksatiiveja, juoda nesteitä, tai lisätä määrää kuitua ruokavalioosi. Seuraa ohjeita huolellisesti. Ummetus joka jatkuu voivat aiheuttaa enemmän vakavia ongelmia.

Jos olet käyttänyt tätä lääkettä säännöllisesti useita viikkoja tai enemmän, älä yhtäkkiä lopeta sitä ilman lääkärin kanssa. Saatat ohjataan asteittain vähentää käytössä ennen pysäyttämistä, täysin vähentää mahdollisuutta peruuttamisen sivuvaikutuksia.

Liian paljon fentanyyliä, tai liian paljon toisen huume kanssa fentanyyli, saattaa aiheuttaa yliannostuksen. Jos näin tapahtuu, saada hätätilanteessa apua välittömästi. Yliannostus voi aiheuttaa vakavia hengitysvaikeuksia (hengitys saattaa jopa pysähtyä), tajuttomuuden ja kuoleman. Vakavia oireita yliannostuksen sisältävät hyvin hidas hengitys (alle 8 hengitystä joka minuutti) ja uneliaisuus, joka on niin vakava, et pysty vastaamaan puhuteltaessa, tai jos unessa, ei voi herättää.

Actiq® tuote sisältää sokeria ja saattaa lisätä mahdollisuus hampaiden reikiintymistä. Aikataulu säännölliset hammaslääkärin käyntejä jos käytät Actiq®.

Älä käytä tätä lääkettä, jos olet ottanut monoamiinioksidaasin (MAO) estäjä (esim isokarboksatsidi feneltsiini, selegiliini, tranyylisypromiini, Eldepryl®, Marplan®, Nardil® tai Parnate®) viimeisen 2 viikon aikana.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten (esim mäkikuisma) tai vitamiinilisän.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Kiireellisten apua välittömästi, jos jokin seuraavista yliannostuksen yhteydessä

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Kun lopetat lääkkeen, se voi silti tuottaa joitakin haittavaikutuksia, jotka tarvitsevat huomiota. Tänä ajan, tarkista lääkäriltä välittömästi, jos huomaat seuraavia haittavaikutuksia

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.