fingolimodin raskauden aikana: onko se turvallista?

Lääke fingolimodin (Gilenya) on joskus määrätty ihmisille relapsoivan muotoja multippeliskleroosin (MS) vähentää leimahduksia ja helppous oireita. Se voi kuitenkin olla turvallista ottaa, jos olet raskaana. Eläinkokeiden perusteella, Food and Drug Administration (FDA) on antanut fingolimodin raskauden C-luokan luokitus, mikä osoittaa, että se voi vahingoittaa sikiötä.

Kuin vielä, ei ole riittäviä, hyvin kontrolloituja tutkimuksia fingolimodin raskaana oleville naisille. Raskausrekisteriin on perustettu seurata tuloksia fingolimodin käyttö raskauden aikana, mutta raportoitu raskauksien määrä on liian vähän muodostaa varmoja johtopäätöksiä käyttämällä lääkettä raskauden aikana. Kuitenkin alustavat tiedot osoittavat mahdollisen riskin fingolimodin liittyviä kehityshäiriöitä ongelmia.

Fingolimodin voi kestää noin kaksi kuukautta että se poistuu kehosta. Koska mahdollinen riski lapselle, kun lääke on edelleen järjestelmässä, lääkemääräystietoja neuvoo naisia, jotka voivat tulla raskaaksi käyttää tehokasta ehkäisyä raskauden välttämiseksi aikana ja kaksi kuukautta lopettamisen jälkeen fingolimodin hoidon.

Kanssa

käydä lääkärin