flatfeet

Olette flatfeet kun kaaria sisäpuolella jalat ovat litistynyt, jolloin koko jalkapohjiasi koskettaa lattiaa seisomaan noustessa.

Yhteinen ja yleensä kivuton kunnossa, flatfeet voi tapahtua, kun kaaria ei kehity lapsuudessa. Muissa tapauksissa, flatfeet kehittää loukkaantumisen jälkeen tai yksinkertaisesta kulutusta ja-repeämä jännitykset iässä.

Flatfeet voi joskus edistää ongelmia nilkkojen ja polvien koska tila voi muuttaa yhdenmukaistaminen jalat. Jos sinulla ei ole kipua, ei hoito on yleensä tarpeen flatfeet.

Useimmilla ihmisillä ei ole merkkejä tai oireita, jotka liittyvät flatfeet. Mutta jotkut ihmiset flatfeet kokemusta jalka kipu, erityisesti kantapään tai kaaren alueella. Kipu voi pahentua aktiivisuutta. Turvotusta sisäsivua pitkin nilkan voi myös esiintyä.

Keskustele lääkärisi kanssa, jos olet tai lapsesi on jalka kipu.

Kun lääkäriin

Litteä jalka on normaalia vauvoilla ja pikkulapsilla, koska jalka Arch ei ole vielä kehittynyt. Useimmat ihmiset kaaria kehittää koko lapsuuden, mutta jotkut ihmiset eivät koskaan kehittyä kaaria. Tämä on normaali vaihtelu jalka tyyppi, ja ihmisiä ilman kaaria voi olla tai ei ole ongelmia.

Mitä voit tehdä

Jotkut lapset ovat joustavia poliisi, jossa kaari on näkyvissä, kun lapsi istuu tai seisoo varpaillaan, mutta häviää, kun lapsi seisoo. Useimmat lapset selvitä joustava poliisi ilman ongelmia.

Kaaret voivat myös kaatua ajan. Vuosien kuluminen voi heikentää jänne, joka kulkee pitkin sisäpuolelle nilkan ja auttaa tukemaan kaari.

Tekijöitä, jotka voivat lisätä riskiä flatfeet sisältävät

Jos jalat aiheuttaa merkittävää kipua, perheesi lääkäri voi kirjoittaa lähetteen lääkärille erikoistunut jalka häiriöt (podiatrist) tai liikuntalääketieteen.

Mitä odottaa lääkäriltä

Käytettävä jokapäiväistä kengät varaamiseksi niin lääkäri voi katsoa kulumiskuvioiden pohjat. Ennen nimittämistä, haluat ehkä kirjoittaa vastauksia seuraaviin kysymyksiin

Lääkäri voi pyytää joitakin seuraavista kysymyksistä

Jos haluat tarkastella mekaniikka jalat, lääkäri tarkkailla metrin päässä edessä ja takana sekä pyytää teitä seisomaan varpaat. Hän voi myös tarkastella kulumismuodon kenkäsi.

Jos sinulla on paljon kipua jaloissa, lääkäri voi määrätä testit kuten

Ei hoito on tarpeen flatfeet jos ne eivät aiheuta kipua.

Imaging testit

Jos flatfeet ovat kivuliaita, lääkäri voi ehdottaa

Leikkaus ei tapahdu pelkästään korjata flatfeet. Kuitenkin, saatat olla leikkaus niihin liittyviin ongelmiin, kuten jänteen repeämä tai repeämä.

Jos flatfeet aiheuttaa vähäistä kipua, kannattaa kokeilla

käydä lääkärin

terapia

Leikkaus