flunisolidi hengitysteitse

Terapeuttinen luokka: tulehduskipulääkkeet

Käyttää flunisolidi

Farmakologiset Luokka: Lisämunuaisen Glucocorticoid

Flunisolid kuuluu perheeseen lääkkeitä kutsutaan kortikosteroidien (kortisonia muistuttavat lääkkeet). Se toimii estämällä (turvotusta) keuhkoissa, joka aiheuttaa astmakohtauksen.

flunisolidin on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä flunisolidi, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio flunisoliidi tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä hengitettynä flunisolidia lapsilla. Kuitenkin turvallisuutta ja tehoa ei ole osoitettu lapsilla alle 4-vuotiailla lapsilla, ja tämä lääkitys ei ole tarkoitettu alle 6-vuotiaille lapsille.

Vaikka asianmukaisten tutkimusten suhteesta iän vaikutuksille hengitettynä flunisolidia ei ole suoritettu geriatrisen väestöstä, ei geriatrisen tyypilliset ongelmat on dokumentoitu tähän mennessä. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvien maksa-, munuais- tai sydänvaivoja, mikä voi edellyttää varovaisuutta, jos potilas hengitettynä flunisolidi.

Ennen flunisolidi

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät flunisoliidi, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä flunisolidin tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön flunisolidi. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

flunisolidin käytetään erityisellä inhalaattorin ja mukana pakkausselosteen. Lue ohjeet huolellisesti ennen flunisolidi. Jos et ymmärrä ohjeita tai et ole varma miten käyttää inhalaattorin, käänny lääkärin tai apteekin puoleen näyttää, mitä tehdä.

Käytä flunisolidin vain ohjeiden mukaisesti. Älä käytä sitä lisää ja älä käytä sitä useammin kuin lääkäri määräsi. Älä myöskään lopeta flunisoliidi ilman kertoo lääkäriltä. Muuten voi lisätä mahdollisuus sivuvaikutuksia.

Kun käytät inhalaattoria ensimmäistä kertaa, tai jos et ole käyttänyt sitä yli 2 viikkoa, se ei voi antaa oikean määrän lääkettä ensimmäisen pullistaa. Siksi ennen inhalaattorin, prime se ruiskuttamalla lääkettä kaksi kertaa ilmaan pois kasvoilta.

Kuinka käyttää flunisolidi

Inhalaattori tulee Check-Off kaavio seurata haikuja olet käyttänyt. Merkki pois tai tarkistaa läpi jokaisen oman annoksia. Ennen kuin päästä viimeinen numero sumutetta, ota yhteyttä lääkäriin selvittää, jos tarvitset refill. Sinun tulee hävittää inhalaattorin, toimilaite, ja välike jälkeen 60 suihketta, vaikka säiliö ei ole tyhjä. Älä aseta säiliö veden alla selvittää määrä lääkettä vielä jäljellä kapselin.

Jos myös suun kautta otettavien kortikosteroidien (esim prednisoni) yhdessä flunisolidi, et lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta prednisonia. Kysy lääkäriltä ennen annoksen muuttamista.

Annoksen flunisolidi on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta flunisolidi. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää flunisolidia, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä säiliötä huoneenlämmössä, lämmöltä ja suoralta auringonvalolta. Ei saa jäätyä. Älä pidä flunisoliidi autoon, jossa se voi altistua kuumuudelle tai kylmyydelle. Älä säkissä reikiä kanisteriin tai heittää tuleen, vaikka säiliö on tyhjä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Oikea käyttö flunisolidi

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä sinun tai lapsen säännölliset vierailut, varmista, että flunisoliidi toimii oikein ja tarkistaa mahdolliset ei-toivottuja vaikutuksia, jotka saattavat johtua flunisolidi.

Jos oireet eivät parane sisällä 2-4 viikkoa tai jos ne pahenevat, ota yhteyttä lääkäriin.

Sinä tai lapsesi ei tulisi käyttää flunisoliidi jos astmakohtauksen on jo alkanut tai jos sinulla on jo vaikea astmakohtauksen. Lääkäri voi määrätä toista lääkettä (esim lyhytvaikutteista inhalaattoria) voit käyttää, kun kyseessä on akuutti astmakohtaus. Soita lääkärillesi heti ohjeita.

flunisolidin voi aiheuttaa sieni-infektio suussa tai kurkussa (sammas). Kerro lääkärille heti, jos sinulla on valkoisia laikkuja suussa tai kurkussa, tai kipua kun syö tai nielemisvaikeuksia.

Saatat saada infektioita helpommin, kun käytät flunisolidi. Kerro lääkärille heti, jos olet tai lapsesi on altistunut joku vesirokko tai tuhkarokko.

Älä muuta annosta tai lopeta flunisoliidi kysymättä ensin lääkäriltä.

Lääkäri saattaa haluta sinun kuljettaa lääkärin henkilökortti, jossa todetaan, että sinä tai lapsesi käyttävät flunisolidi ja että saatat tarvita ylimääräisiä lääketieteen hätätilanteessa, vaikean astmakohtauksen tai muu sairaus, tai epätavallinen stressi.

Käyttämällä liikaa flunisolidia tai käyttää sitä pitkään aikaan saattaa lisätä riskiä ottaa lisämunuaisen ongelmia. Keskustele lääkärisi kanssa, jos olet tai lapsesi on enemmän kuin yksi näistä oireista, kun käytät flunisoliidi: tummuminen ihoa, ripuli, huimaus, pyörtyminen, ruokahaluttomuus, masennuksen, pahoinvointi, ihottuma, epätavallinen väsymys tai heikkous, tai oksentelua.

Varotoimet Vaikka käyttäminen flunisolidi

flunisolidin voi pienentää luun mineraalitiheys, kun käytetään pitkään. Pieni luun mineraalitiheys voi aiheuttaa heikkoja luita tai osteoporoosi. Jos sinulla on kysyttävää tästä, kysy lääkäriltäsi.

flunisolidin saattaa aiheuttaa lasten kasvun normaalia hitaammin. Tämä aiheuttaisi lapsi ei lihoa tai saada pitempi. Keskustele lääkärin kanssa, jos luulet tämä on ongelma.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinä tai lapsesi ovat näön hämärtyminen, vaikeuksia lukemisen tai minkä tahansa muun näkökannan muutos, kun käytät flunisolidi. Lääkäri saattaa haluta sinun on silmät tarkastaa silmälääkäri (silmälääkäri).

flunisolidin voi aiheuttaa bronkospasmia, joka voi olla hengenvaarallinen. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinä tai lapsesi ovat on yskää, hengitysvaikeuksia, hengenahdistusta tai hengityksen vinkumista.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

flunisolidi Side Effects

flunisolidi

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Astma prednisoni, montelukasti, Singulair, triamcinolone, deksametasoni, metyyliprednisoloni, ipratropium, Dulera, Xopenex, Decadron, Breo Ellipta, Medrol Dosepak, Atrovent, Medrol, Solu-Medrol, levalbuteroli, Deltasone, flunisoliidi, Depo-Medrol, COPD, Nucala, Xopenex HFA, Alvescoa, Kenalog®-40