Flunssa ja influenssarokote

Flunssa on erittäin tarttuva tauti, joka leviää nopeasti läpi yskää ja sneezes ihmisiä, jotka kantavat virusta.

Jos olet vaarassa komplikaatioiden flunssa, varmista, että sinulla on vuosittain influenssarokotteen, vuosittain käytettävissä yleensä lokakuusta alkaen.

Olet oikeutettu influenssarokotukset jos olet sellaisella “riskiryhmään” ryhmä.

Selvitä, jos sinun pitäisi olla flunssa tökätä

Vaikutukset flunssa

On olemassa kahdenlaisia ​​influenssarokote

Flunssan oireet voivat osua aivan yllättäen ja vakavasti. Ne yleensä ovat kuume, vilunväristykset, päänsärky ja lihassärky. Voit usein saada yskä ja kurkkukipu.

Koska flunssa on aiheuttanut virus eikä bakteeri, antibiootteja ei käsitellä sitä.

Kuka tahansa voi saada flunssa, mutta se voi olla vakavia tietyille ihmisille, kuten

Jos olet yksi näistä ryhmistä, olet alttiimpi vaikutuksille flunssa (vaikka et kunnossa ja terve) ja sitä voidaan kehittää flunssa komplikaatioita, jotka ovat vakavampia sairauksia, kuten keuhkoputkentulehdus ja keuhkokuume, joka voi johtaa sairaalahoitoa.

Flunssa voi myös tehdä olemassa olevia sairauksia huonommin.

Jos sinulla on flunssa pistää?

Lue lisää flunssa.

Katso lääkäriltä flunssa tökätä jos olet 65 tai yli, tai jos sinulla on jokin seuraavista ongelmista (mutta vanha olet)

Lääkäri voi neuvoa sinua on flunssa pistää jos sinulla on vakava maksasairaus tai neurologinen sairaus, kuten multippeliskleroosi (MS), aivovaurio tai oppimisvaikeuksia.

Lue lisää siitä, kenen tulisi olla flunssa pistää.

Kyllä, voit maksaa influenssarokotukset yksityisesti jos et pysty olla se tällä foorumilla. Se on saatavilla joissakin apteekeissa ja lääkäreille yksityinen potilaskohtaisesti

Raskaana olevat naiset ja flunssa tökätä

Jos olet raskaana, sinun pitäisi olla flunssa tökätä, riippumatta raskauden vaiheesta olet saavuttanut. Raskaana olevat naiset ovat alttiimpia komplikaatioita flunssa, joka voi aiheuttaa vakavia sairauksia sekä äidille että vauvalle.

Jos olet raskaana ja saalis flunssa, keskustele lääkärin kiireellisesti, koska saatat tarvita hoidon viruslääke.

Lue lisää flunssa tökätä raskauden aikana.

Influenssarokote lapsille on nenäsumute ja on saatavilla joka vuosi Kaksi-, kolmi- ja neljä-vuotiaille plus lapset koulussa vuosina yksi ja kaksi.

Ajan kun ohjelma rullaa ulos, kaikki vuotiasta lasta kahden ja 16 rokotetaan influenssaa vuosittain kanssa nenäsumute.

Lapset, joilla on pitkäaikainen terveydentila tulisi olla myös influenssa- koska sairaudesta voisi pahentua, jos he kiinni flunssa. Tämä koskee myös kaikkia lapsi yli kuuden kuukauden ikäisille, joilla on pitkäaikainen terveysongelma kuten vakavan hengityselinten tai neurologinen sairaus.

Jos sinulla on lapsi, jolla on pitkäaikainen sairaus, keskustele lääkärisi siitä ovatko ne pitäisi olla flunssa rokotukset. Jotkut lapset, joilla on pitkäaikainen terveydentila voi olla hyvä saada influenssarokotteen injektion sijasta nenäsumute.

Lapset ja influenssarokote

Tämä esite kertoo enemmän, minkä tyyppinen influenssarokote lapsesi pitäisi olla (PDF, 324kb).

Jos olet hoitaja iäkäs tai vammainen, varmista heillä on ollut heidän flunssa pisto. Kuten hoitajana, voit olla oikeutettu flunssa pistää liikaa. Kysy lääkäriltä neuvoa.

Injektoitu flunssa rokote sisältää inaktivoituja, tai tapettu, kantojen influenssaviruksen ja siksi ei voi aiheuttaa influenssaa.

Nenäsumute influenssarokotteen lapsille sisältää eläviä, mutta heikkeni muodot influenssaviruksen mutta jälleen tämä rokote ei aiheuta influenssaa.

Influenssaviruksen sekä ruiskutettu ja nenäsumute rokote kasvatetaan hedelmöitettyjen kanojen munia niin kuka tahansa kananmuna-allergia pitäisi olla vaihtoehtoinen munattomat rokotetta.

Lue lisää siitä, miten flunssa tökätä toimii ja influenssarokotteen ainesosia.

Lue lisää siitä, miten lasten flunssa nenän Rokote.

Jos uskot tai lapsesi tarvitsee influenssa-, tarkista lääkäriltäsi, käytännössä sairaanhoitajan tai paikallisesta apteekista.

Omaishoitajat ja flunssa tökätä

Paras aika vuodesta saada flunssa rokotukset on syksyllä alusta lokakuun marraskuun alussa. Useimmat lääkärin leikkauksia järjestää influenssarokotukset klinikoilla aikoihin. Se on ilmainen ja tehoaa uusin flunssa viruskantoja.

Jotkut apteekit tarjoavat nyt influenssarokotukset on aikuisille (mutta ei lapset) vaarassa flunssa kuten raskaana olevien naisten, 65-vuotiaiden ja yli, ihmiset, joilla on pitkäaikainen terveyttä ja hoitajille.

Miten influenssarokote työt

Jos sinulla on flunssa tökätä apteekissa, sinun ei tarvitse ilmoittaa lääkärille – se on jopa apteekista tehdä niin.

Vaikka olet jo ollut influenssarokote aikaisempina vuosina, tarvitaan toinen vuosi. Influenssarokotteen voi vain suojata teille vuoden aikana, koska viruksia, jotka aiheuttavat flunssa muuttuvat jatkuvasti.

Kun näet lääkäriltä flunssa tökätä, kysyä tarvitset myös rokotukset joka suojelee sinua joitakin muotoja pneumokokki-infektio, kuten keuhkokuume.

Kuten flunssa tökätä, pneumokokkirokotteella (tunnetaan myös keuhkokuume rokotteen tai “PNEUMO tökätä”) on saatavissa maksutta kaikille yli 65-vuotiaista, ja nuoremmille joitakin vakavia sairauksia. Mutta se on kertaluonteinen tökätä sijaan vuosittain yksi.

Selvitä, jos sinun pitäisi olla pneumokokkirokotteella.

Miten saada influenssarokotteen tällä foorumilla

Pneumokokkirokotteella

Ei rokote on 100% tehokas, mutta ihmiset, joilla on ollut flunssa tökätä ovat vähemmän todennäköisesti saada flunssa. Jos saat flunssa huolimatta tökätä, se on todennäköisesti lievempi kuin jos ei ole rokotettu.

Kuinka tehokas flunssa pistää?

Flunssa pisto ei aiheuta flunssa, koska se ei sisällä eläviä viruksia.

Flu pisto sivuvaikutuksia

Et kuitenkaan voi esiintyä haittavaikutuksia saatuaan tökätä, kuten lämpötila ja lihaskivut pari päivää myöhemmin. Kätesi voi tuntea kipeä paikassa, jossa injektoitiin. Vakavampia reaktioita ovat harvinaisia.

Jotka eivät saisi olla flunssa pistää?

Influenssarokote ainoastaan ​​suojaa influenssaa vastaan, ei muita sairauksia aiheuttamia muita viruksia, kuten flunssan.

Lue lisää flunssa pisto sivuvaikutuksia.

Lasten influenssarokotteen

Your Health Check

Vatsa-aortan aneurysman seulonta

Kylmä tai flunssa?

pneumokokkitauti

10 myyttejä flunssa ja influenssarokote

Flu tökätä raskauden

Sinun ei pitäisi olla flunssa rokotukset jos

Ei kaikki influenssarokotteet ovat sopivia lapsille, joten keskustele asiasta lääkärin kanssa etukäteen.

Kylmä tai flunssa?

Lue lisää siitä, kuka tulisi välttää flunssa pistää.

antibiootti tietoisuus

Lue lisää flunssa pistää.

05/10 /

05/10 /

Miten rokotteet toimivat

Lasten nenäsumute influenssarokote on kaksi-, kolmi- ja neljä-vuotiaille, ja lapset koulussa vuosina yksi ja kaksi, ja lasta pitkäaikaisen terveysongelmia

Miljoonat ihmiset ovat jo vapaa “keski-iän MOT”. Selville, miksi tämä terveystarkastus on niin tärkeä

Tutustu AAA seulonnan ja miksi se tarjosi miehille 65 vuotta

Yhteinen myyttejä flunssa ja flunssa rokotukset, ja totuus niiden takana

Miksi raskaana olevien naisten tulisi olla flunssa tökätä ja jos saat rokotetta

Tutustu oireita vilustuminen ja flunssa ja miten pysäyttää virukset leviävät

Antibioottiresistenssi on ongelma kaikissa terveydenhuollon toimintayksiköissä puolille Englantia ja Eurooppaa. Selvitä, mitä tehdään torjumiseksi antibioottiresistenssiä

Selvittää, miten rokotteiden toimivat, miten he seurataan, ja hyödyt rokotusohjelmien