fo-ti

Yhteinen nimet: Fo-ti myös tunnetaan hän Shou Wu (kiina), kukkainen knotweed, kiipeilyä knotweed, kiinalainen cornbind. Tämä kasvi ei pidä sekoittaa kaupallisen tuotteen Fo-ti Tieng, joka ei sisällä fo-ti.

Tehoa-turvaluokitus

Oo … Ethno tai muuta näyttöä tehosta.

turvallisuus luokitus

Fo-ti on kotoisin Keski-ja Etelä-Kiinan ja jaetaan Japanissa ja Taiwanissa. Se on monivuotinen kiipeilyä yrtti, joka voi kasvaa 30 jalkaa korkea. Tehdas on punainen varret, sydämen muotoinen lehdet ja valkoinen tai vaaleanpunaisia ​​kukkia. Juuret 3- tai 4-vuotiaan kasveja kuivataan syksyllä. Varret ja lehtiä käytetään myös.

Fo-ti on suosittu kiinalainen tonic yrtti, vuodelta 713 jKr Sitä pidetään yhtenä maan suuri 4 kasviperäisten tonics (yhdessä angelica, lycium, ja Panax). Pidetään virkistävä kasvi, fo-ti on ajateltu estää ikääntymisen ja edistää pitkäikäisyyttä. Perimätiedon mukaan vanhempi ja suurempi juuret on eniten valtaa. Eräs lähde lainausmerkkejä “… 300 vuotta vanha (root) tuote tekee yhden kuolematon.”

Kiinassa miljoonat ottaa fo-ti säännöllisesti sen virkistäviä ja virkistävä ominaisuuksia. Sitä käytetään lisäämään maksan ja munuaisten toiminta ja puhdistaa verta. Laitos on myös määrätty oireita ennenaikaista vanhenemista kuten harmaita hiuksia. Fo-ti myös käytetään unettomuus, heikot luut, ja ummetus. Se voi lisätä hedelmällisyyttä, lisätä verensokeri, ja lievittää lihassäryt, ja antimikrobisia ominaisuuksia vastaan ​​mykobakteerien ja malariaa. Kiinalaiset käyttävät juureen kasvin syövän samoin. Ei ole riittävästi näyttöä eläinkokeissa sen antituumoriominaisuuksia. Fo-ti myös on ehdotettu hyödyllisiä ateroskleroosin. Kliinisessä tutkimuksessa ihmisillä, fo-ti näytteillä kolesterolia alentava vaikutus

Fo-ti käytetään vuorokausiannoksilla 9.-15 g raaka yrtti; kuitenkin, että ei näytä olevan mitään kliinisiä tutkimuksia, jotka tukevat tätä annostusta.

Vasta ei ole vielä tunnistettu.

Tiedot turvallisuutta ja tehoa raskauden ja imetyksen aikana ei ole.

Ei ole hyvin dokumentoitu.

Olemassa hyvin vähän tietoa fo-TI: n haittavaikutuksia. Ehkäiskää käyttö raskaana oleville naisille.

On vain vähän tietoa alalla toksikologian peräisin fo-ti.

Viitteet