fondaparinuuksia ihonalainen

Epiduraali tai selkäytimen hematomas, mikä voi johtaa pitkäaikaiseen tai pysyvään halvaukseen, voi esiintyä potilailla, jotka saavat antikoagulanttihoitoa kanssa pienimolekyylisten hepariinien, heparinoideja tai fondaparinuuksinatrium ja saavat selkäydinkanavaan anestesian tai rakenteen selkäydinpunktion. Käyttö kestoepiduraalikatetrien, samanaikainen käyttö vaikuttavat lääkkeet hemostasis (esim NSAID, verihiutaleiden estäjien tai muita antikoagulantteja), historia traumaattinen tai toistuva epiduraali tai selkäytimen punktio, selkärangan epämuodostuma tai selkäydinleikkaus voi lisätä riskiä sairastua näihin hematomas. Tarkkaile potilasta riittävän usein neurologiset. Jos neurologisia oireita huomataan, kiireellinen hoito on tarpeen.

Käyttää fondaparinuuksia

Terapeuttinen luokka: Anticoagulant

Farmakologiset Luokka: tekijän Xa estäjää

Fondaparinuuksi käytetään myös yhdessä varfariinin akuutin syvän laskimotukoksen (verihyytymä jalassa) ja keuhkoveritulppa (veritulppa keuhkoissa).

fondaparinuuksihoitoa on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Fondaparinuuksin seuraavat olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio fondaparinuuksihoitoa tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksiin Fondaparinuuksin lapsilla. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Ennen fondaparinuuksia

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta fondaparinuuksin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin verenvuotoja ja ikääntymiseen liittyvien munuaissairaus, joka saattaa edellyttää varovaisuutta tai oikaisun annoksen saavilla fondaparinuuksia.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät Fondaparinuuksilla on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä fondaparinuuksihoitoa tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä fondaparinuuksihoitoa kanssa jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa fondaparinuuksin käyttöä. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Hoitaja tai muu koulutettu terveydenhuollon ammattilainen antaa sinulle fondaparinuuksiryhmässä. fondaparinuuksia annetaan laukaus ihon alla, yleensä vatsa (maha).

fondaparinuuksihoitoa mukana potilastietoja insertti. Lue ja noudata ohjeita insertin huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Jos käytössä fondaparinuuksihoitoa kotona, lääkäri opettaa kuinka pistät lääkkeen. Muista noudattaa ohjeita huolellisesti. Tarkista lääkäriltä, ​​jos sinulla on ongelmia käyttää lääkettä.

Sinulle näytetään kehon alueilla, joilla tämän laukaus voidaan antaa. Käytä eri kehon alueella aina antaa itsellesi ammuttu. Seurata missä annat jokaisen laukauksen varmista kiertää kehon alueilla. Tämä auttaa estämään ihon ongelmia pistosten.

Jos lääke esitäytetyn ruiskun väri on muuttunut, tai jos näet hiukkasia, älä käytä sitä.

Annos Fondaparinuuksin on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta fondaparinuuksin. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos unohdat fondaparinuuksiannoksesta, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Oikea käyttö Fondaparinuuksin

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Heitä pois käytetty neuloja kova, suljettu säiliö että neulat eivät säkissä kautta. Pidä tämä säiliö poissa lasten ja lemmikkieläinten.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja varmistaa fondaparinuuksia toimii oikein. Verikokeita tarvitaan tarkistaa toivottuja vaikutuksia. Muista pitää kaikki nimitykset.

Fondaparinuuksi saattaa aiheuttaa verenvuotoa ongelmia. Tämä riski on suurempi, jos sinulla on katetri oman takaisin kipulääkitystä tai anestesian (joskus kutsutaan “epiduraali”), tai jos sinulla on munuaissairaus. Vuotoriskiä kasvaa, jos munuaissairaus pahenevat. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on epätavallista verenvuotoa tai mustelmia, musta, tervainen ulosteet, verenvuoto ikenistä, verta virtsassa tai ulosteessa, pistely, tunnottomuus tai heikkous sääret, tai pienet punaiset pisteet iholla.

Voit verenvuotoa tai mustelmia, helpommin, kun käytät fondaparinuuksiryhmässä. Pysy kaukana karkea urheilua tai muissa tilanteissa, joissa voi olla mustelmia, leikata tai loukkaantunut. Ole varovainen käyttäessäsi teräviä esineitä, kuten partateriä ja kynsi oksasakset. Vältä nenän kaivaminen ja voimakas nenä puhallus.

Ole varovainen, kun tavallisella hammasharjalla, hammaslankaa tai hammastikku. Your lääkäri, hammaslääkäri, tai hoitaja voi suositella muita tapoja puhdistaa hampaita ja ikeniä. Tarkista lääkärin kanssa ennen kuin mitään hammashoidon työstä.

Varmista, että kaikki lääkärin tai hammaslääkärin, joka kohtelee sinua tietää, että käytät fondaparinuuksiryhmässä. Saatat joutua lopettamaan fondaparinuuksihoitoa useita päiviä ennen kuin leikkausta tai lääketieteelliset tutkimukset.

Myös kerro lääkärille, jos olet saanut fondaparinuuksihoitoa tai hepariinia ennen ja oli reaktio nimeltä trombosytopenia (verihiutaleiden vähäinen määrä veressä), tai jos uusi verihyytymiä muodostuu kun saivat lääkettä.

Varotoimet Vaikka käyttäminen fondaparinuuksia

fondaparinuuksihoitoa voi lisätä riskiä ottaa selkärangan tai epiduraali verihyytymiä, kun sitä käytetään yhdessä tiettyjen muiden lääkkeiden tai menettelyjä. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet keskiviivan selkäkipu, tunnottomuus, pistely tai heikkous jaloissa tai jalkojen tai hallinnan menetys suolen tai rakon (inkontinenssi).

Turvamekanismi esitäytetyn ruiskun fondaparinuuksin sisältää kuivaa luonnonkumia. Kerro lääkärille, jos sinulla on allergioita latex tai kumi.

Tarkista lääkäriltä ennen kuin aloitat tai lopeta minkään muun lääkkeen tai muuttaa määrää käytät. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet, ja kasviperäisten tai vitamiineja. Monet lääkkeet muuttaa tapaa fondaparinuuksihoitoa vaikuttaa elimistössä.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Kiireellisten apua välittömästi, jos jokin seuraavista yliannostuksen yhteydessä

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

fondaparinuuksia Side Effects

fondaparinuuksia

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka B Ei todistettu riski ihmisten

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Syvä laskimotukos, Profylaksia Xarelto, Eliquis, Pradaxa, Lovenox, enoksapariinia, hepariini

Syvä laskimotukos Profylaksia jälkeen Vatsaleikkaukset Lovenox, enoksapariinia, Fondaparinuuksilla Arixtran Fragmin

Syvä laskimotukos Xarelto, Eliquis, Pradaxa, Lovenox, enoksapariinia, hepariini

Syvä laskimotukos Profylaksia Polven tekonivelleikkauksen jälkeen varfariini, Xarelto, Eliquis, Coumadin, Lovenox, enoksapariinia