Foradil Aerolizer

Terapeuttinen luokka: Keuhkoputkia laajentava

Käyttää Foradil Aerolizer

Farmakologiset Class: Sympatomimeettisiä

Formoteroli käytetään myös oireiden hoitoon keuhkoahtaumatauti (COPD), mukaan lukien krooninen keuhkoputkentulehdus ja keuhkolaajentuma.

Formoteroli kuuluu perheeseen lääkkeitä kutsutaan adrenergisten bronchodilators. Adrenergiset bronkodilataattoreita ovat lääkkeitä, jotka hengitetään suun kautta avata keuhkoputkia (hengitystiehyitä) keuhkoissa. Ne lievittää yskää, hengenahdistusta, ja levoton hengitys lisäämällä ilmavirran läpi keuhkoputkiin.

Formoteroli käytetään myös estämään vinkumista liikunnan aiheuttama (Rasituksen aiheuttaman bronkospasmin tai EIP).

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Ennen Foradil Aerolizer

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta formoterolin inhalaatiojauheen lapset 5-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu käytettäväksi alle 5-vuotiaat lapset.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille formoterolin hengitettynä ratkaisu lapsipotilailla. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta formoterolin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikääntymiseen liittyvien sydän- tai verisuonisairaus, jotka saattavat edellyttää varovaisuutta, jos potilas formoteroli.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Tässä osassa on tietoja asianmukaisen käytön useita tuotteita, jotka sisältävät formoteroli. Se ei voi olla ominaisia ​​Foradil Aerolizer. Lue huolellisesti.

Käytä tätä lääkettä vain lääkärin ohjeiden mukaisesti. Älä käytä sitä lisää ja älä käytä sitä useammin kuin suositellaan etiketissä, ellei toisin ohjannut lääkäriltä. Käyttämällä lääkettä useammin saattaa lisätä vakavien ei-toivottuja vaikutuksia.

Inhaloitu formoteroli käytetään estämään astman tai COPD hyökkäyksiä. Sitä ei käytetä vapauttamaan hyökkäyksen, joka on jo alkanut. Helpotus astman tai COPD hyökkäys, joka on jo alkanut, sinun tulisi käyttää toista lääkettä. Jos sinulla ei ole toista lääkettä käyttää, tai jos sinulla on kysyttävää, tarkista lääkäriltäsi.

Jotta tätä lääkettä estämään astman tai COPD hyökkäyksiä, se on käytettävä päivittäin säännöllisin välein annoksina, määräämät lääkäriltä.

Älä lopeta lääkkeen tai muun astmaa tai COPD lääkkeitä lääkäri on määrännyt sinulle ellet ole keskustellut asiasta lääkärisi kanssa.

Formoteroli hengitysteitse Liuos tulee käyttää kanssa -suutinnebulisaattoria joka on kytketty kompressori hyvän ilmavirran. Hengitysteitse ratkaisu mukana Lääkitys Guide. Lue ja noudata näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Jos haluat käyttää sisäänhengityksen ratkaisu sumutinta

Formoteroli inhalaatiojauhe käytetään erityisellä inhalaattorin ja yleensä mukana Lääkitys Guide ja potilaan suuntiin. Lue ohjeet huolellisesti ennen tämän lääkkeen. Jos et ymmärrä ohjeita tai et ole varma miten käyttää inhalaattorin, kysy lääkäriltäsi näyttää, mitä tehdä. Myös kysy lääkäriltäsi tarkistaa, miten käytät inhalaattorin varmistaa käytät sitä oikein.

Jos haluat käyttää formoteroli inhalaatiojauhe

Oikea käyttö formoterolin

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Säilytä Foradil® Kapselit huoneenlämmössä, lämmöltä, valoa, tai kosteutta. Säilytä kapselit säilyttää läpipainopakkauksessa pakkaus, eivätkä poista läpipainopakkauksesta vasta juuri ennen käyttöä.

Varotoimet Vaikka käyttäminen Foradil Aerolizer

Jos tulee lääkkeen pitkään, se on hyvin tärkeää, että lääkäri tarkistaa sinulle säännöllisiä käyntejä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja tarkistaa ei-toivottuja vaikutuksia.

Jos oireet eivät lievene muutaman päivän tai jos ne pahenevat, tarkistaa lääkäriltä.

Kerro lääkärille, jos käytät myös muita lääkkeitä keuhkoahtaumataudin. Lääkäri saattaa haluta sinun lopettaa lääkkeen ja käyttää ohjelmaa vain vaikea keuhkoahtaumatauti hyökkäys. Noudata lääkärin ohjeita siitä, miten sinun tulee ottaa lääkettä.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos on vakava COPD hyökkäys, tai jos oireiden ilmetessä hyökkäys on jo alkanut. Lääkäri voi määrätä toista lääkettä voit käyttää tapauksissa akuutin COPD hyökkäys. Jos toinen lääke ei toimi yhtä hyvin, kerro heti lääkärille.

Tätä lääkettä tulee käyttää vain ylimääräisenä hoitoon potilaille, jotka eivät voi käsitellä muiden astmalääkkeiden (kuten hengitettäviä kortikosteroideja) tai astma potilaita, jotka vaativat kaksi lääkkeitä, myös formoteroli. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Keskustele lääkärin tai sairaalaan hoitoa heti

Sinä tai lapsesi voidaan myös ottamalla tulehduslääke, kuten steroidi yhdessä tätä lääkettä. Älä lopeta tulehduslääke vaikka astma tuntuu paremmalta, ellet käsketään tekemään niin lääkäri.

Foradil Aerolizer Side Effects

Foradil Aerolizer (formoteroli)

Vaikka tämä lääke vähentää määrää astman jaksot, tämä lääke voi lisätä mahdollisuuksia vaikean astman episodi, kun niitä esiintyy. Muista lukea näitä riskejä Lääkitys opas ja keskustele lääkärin tai apteekkiin kysymyksiä tai huolenaiheita, jotka olet.

Tämä lääke voi aiheuttaa bronkospasmia, mikä tarkoittaa hengitys tai hengityksen vinkuminen pahenee. Bronkospasmia voi olla hengenvaarallinen. Lopeta tämän lääkkeen käyttö ja tarkista lääkäriltä heti, jos olet yskää, hengitysvaikeuksia, hengenahdistusta tai hengityksen vinkumista jälkeen lääkkeen käyttämisen.

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia allerginen reaktio nimeltä anafylaksia. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Soita heti lääkärille, jos sinulla tai lapsellasi on ihottuma, kutina, käheys, hengitysvaikeudet, vaikeuksia niellä, tai turvotusta käsien, kasvojen tai suun, kun käytät tätä lääkettä.

Hypokalemia (alhainen veren kaliumpitoisuus) voi esiintyä, kun käytät tätä lääkettä. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on useampi kuin yksi seuraavista oireista: kouristukset, vähentynyt virtsan, suun kuivuminen, lisääntynyt jano, epäsäännöllinen syke, ruokahaluttomuus, mielialan vaihtelut, lihaskipu tai kouristukset, pahoinvointia tai oksentelua, tunnottomuus tai pistely käsissä, jaloissa tai huulien, hengenahdistusta tai epätavallinen väsymys tai heikkous.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Kiireellisten apua välittömästi, jos jokin seuraavista yliannostuksen yhteydessä

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

WADA Class WADA antidopingtoimiston luokitus

COPD, Maintenance Spiriva, Symbicort, albuterol, Advair Diskus, Ventolin, ProAir HFA, ipratropium, Xopenex

Bronkospasmi Profylaksia albuterol, montelukasti, Singulair, Ventolin, ProAir HFA, Proventil, Ventolin HFA, Proventil HFA

Astma, Maintenance Symbicort, albuterol, flutikasoni, montelukasti, Singulair, Advair Diskus, Ventolin, ProAir HFA