gabapentiini

Terapeuttinen luokka: Antikonvulsanttisen

Käyttää Gabapentiinille

Kemiallinen luokka: Gamma aminovoihappo (luokka)

Gabapentin käytetään myös aikuisilla hoitamaan tilaa kutsutaan postherpetic hermosärky, joka on kipua, jota esiintyy jälkeen vyöruusu.

Gabapentiini vaikuttaa aivoissa estää kouristuksia ja lievittää kipua tietyissä olosuhteissa hermostossa. Sitä ei käytetä rutiininomaisesti aiheuttama kipu pieniä vammoja tai niveltulehdus. Gabapentiini on kouristuksia estävä.

gabapentiini on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Kun lääke on hyväksytty markkinoinnin tiettyyn käyttöön, kokemus voi osoittaa, että se on hyödyllinen myös muita lääketieteellisiä ongelmia. Vaikka tämä käyttö ei sisälly tuotemerkintöjen, gabapentiini käytetään tietyillä potilailla seuraavien sairaus

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Gabapentiinille seuraavat olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio gabapentiinin tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Ennen gabapentiini

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä gabapentiini hoitoon kohtausten lapsilla. Kuitenkin turvallisuutta ja tehoa ei ole osoitettu lapsilla alle 3-vuotiaille lapsille.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille gabapentiini hoitoon postherpetic neuralgia lapsilla. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta gabapentiini vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla on todennäköisemmin olla ei-toivottuja vaikutuksia (esimerkiksi, tasapaino-ongelmia tai kävely, turvotusta jaloissa tai jaloissa) ja ikään liittyvän munuaissairaus, mikä voi edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saavilla potilailla gabapentiini.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät gabapentiini, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä gabapentiini, joilla on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä gabapentiini, joilla on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa gabapentiinin. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota gabapentiini vain lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Muuten voi lisätä mahdollisuus sivuvaikutuksia.

gabapentiini mukana Lääkitys Guide. Lue ja noudata ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Jos käytät Gralise® tabletteja

Potilaille, joilla on epilepsia, jotka ottavat gabapentiini kolme kertaa päivässä, eivät salli yli 12 tuntia kulkea minkä tahansa 2 annosta. Lääke toimii parhaiten, jos vakiomäärä on veressä.

Neurontin® kapselit, tabletit, ja ratkaisu voidaan ottaa ruoan kanssa tai ilman.

Voit rikkoa sijoitettiin Neurontin® tabletit kahtia, mutta muista käyttää toisella puoliskolla tabletin seuraavan annoksen. Älä käytä puoli tablettia, jos koko tabletti on leikattu tai rikki 28 päivän jälkeen. Kysy lääkäriltä tai apteekista, jos sinulla on kysymyksiä.

Niele kapseli kokonaisena runsaalla vedellä. Älä avaa, murskaa tai pureskella.

Mittaa oraaliliuos käyttämällä merkitty mittalusikka, ruisku, tai lääke cup. Keskimääräinen kotitalous tl ei voi olla oikea määrä nestettä.

Jos happoa vähentävää joka sisältää alumiinia tai magnesiumia, odota vähintään 2 tuntia ennen gabapentiini. Joitakin esimerkkejä näistä antasidit ovat Di-Gel®, Gaviscon®, Gelusil®, Maalox® ja Mylanta®.

Oikea käyttö gabapentiinin

Käytä vain tuotemerkin gabapentiinin että lääkäri määrännyt. Eri merkit eivät välttämättä toimi samalla tavalla.

Gabapentiini- on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta gabapentiini. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää gabapentiini, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Varotoimet Vaikka käyttäminen gabapentiini

Kannattaa tallentaa Neurontin® oraaliliuos jääkaapissa. Ei saa jäätyä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja, erityisesti ensimmäisten kuukausien aikana, jos sinulla on epilepsia. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos sinun tulee jatkaa sitä.

Nämä voivat olla aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita, johon voi liittyä useita elimiä, kuten munuaisten tai maksan toimintaan. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet tai lapsesi on enemmän kuin yksi seuraavista oireista: kuume, ihottuma, turvonnut, kivulias, tai tarjous imusolmukkeiden kaulassa, kainalossa, nivusissa, epätavallinen verenvuoto tai mustelmat tai keltainen silmien tai ihoa.

Gabapentin voi aiheuttaa näköhäiriöt, kömpelyys, horjumista, huimaus, uneliaisuus, uneliaisuus, tai ongelmia ajattelua. Varmista, että tiedät miten reagoit gabapentiini, ennen kuin ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voi olla vaarallista, jos et ole valppaana, hyvin koordinoitua, tai pysty ajattelemaan tai nähdä hyvin. Jos nämä haittavaikutukset ovat erityisen kiusallinen, tarkista lääkäriltäsi.

gabapentiini voi aiheuttaa joillekin ihmisille olla levoton, ärtynyt, tai näyttää muita epänormaaleja käyttäytymismalleja, kuten surullinen tai toivoton, saa häiritä helposti, tai tunne hermostunut, levoton, tai vihamielinen. Se voi myös aiheuttaa joillekin ihmisille itsetuhoajatuksia ja taipumuksia tai tulla enemmän masentunut. Jos lapsesi, tai hoitaja huomaa mitään näistä haittavaikutuksista, kerro heti lääkärille.

gabapentiini lisäävät vaikutukset alkoholin ja muiden keskushermostoa lamaavien (lääkkeitä, joita aiheuttaa uneliaisuutta tai valppauden). Joitakin esimerkkejä CNS alentavat aineet ovat antihistamiineja tai lääke heinänuha, allergiat, tai vilustuminen, rauhoittavien lääkkeiden, rauhoittavien tai nukkuminen lääkkeet, reseptiä kipulääkitystä tai huumausaineet, muut lääkettä epilepsiaan (esim barbituraatit), lihasrelaksantit, tai nukutusta, kuten jotkut hampaiden anestesia. Tarkista lääkärin tai hammaslääkärin ennen mitään edellä mainituista, kun tai lapsesi käyttävät gabapentiini.

Älä lopeta gabapentiini ilman lääkärin kanssa. Pysäyttäminen lääke yhtäkkiä voi aiheuttaa kouristuksia. Lääkäri saattaa haluta sinun tai lapsesi vähitellen vähentää käytät ennen pysäyttämistä, kokonaan.

gabapentiini Side Effects

gabapentiini

Varmista, että kaikki lääkärin tai hammaslääkärin, joka kohtelee sinua tietää, että käytät gabapentiini. gabapentiini saattavat vaikuttaa tuloksiin tiettyjen lääketieteellisten kokeiden.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Postherpetic Neuralgiat Lyrica, Neurontin, lidokaiini ajankohtainen, pregabaliini, Lidoderm, Gralise, Horizant, kapsaisiini ajankohtainen, Zostrix, Trixaicin, Salonpas Pain Patch kanssa Kapsaisiini, Qutenza

Epilepsia Lyrica, Neurontin, Lamictal, depakote, Keppra, lamotrigiini, levetirasetaami, Dilantin, karbamatsepiini, tegretol, divalproexnatriumin, fenytoiini