gadobenaatti (laskimoon) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä sinun tai lapsi, kun saat tätä lääkettä ja aikana magneettikuvaus. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinä tai lapsesi ovat polttamalla tai kutinaa; punainen tai tumma laikkuja iholla, ihon turvotus, kovettuminen, tai kiristämällä, nivelten jäykkyys, rajoitettu liikerataa käsivarsissa ja jaloissa; kipu että on syvällä lonkkaluun kylkiluita tai lihasheikkoutta. Nämä voivat olla oireita erittäin vakava sairaus nimeltä nefrogeenisen systeemistä fibroosia (NSF).

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia allerginen reaktio nimeltä anafylaksia. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Tarkista lääkäriltä tai hoitajalle heti, jos olet tai lapsesi on kylmä, nihkeä iho, sekavuus, huimaus, huimaus, ihottuma, kutina, hikoilu, kasvojen, kielen ja nielun; hengitysvaikeudet tai rintakipu kun saat lääkettä.

Kerro lääkärille heti, jos olet tai lapsesi on lievä, polttava kipu, kuumotus tai kylmyyden, punoitusta tai turvotusta injektiokohdassa.

Tämä lääke voi aiheuttaa muutoksia sydämen rytmin, kuten edellytys kutsutaan QT-ajan pidentymistä. Se voi muuttaa tapaa, sydän lyö ja aiheuttaa pyörtymistä tai vakavia haittavaikutuksia joillekin potilaille. Ota yhteyttä lääkäriin heti, jos tai lapsellasi on oireita sydämen rytmihäiriöihin, kuten nopeasti, jytinä, tai rytmihäiriölääke.

Ennen kuin mitään lääketieteellistä testit, kerro lääkäri vastuussa että sinä tai lapsesi käyttävät gadobenaatti. Tulokset joitakin testejä voi vaikuttaa tätä lääkettä.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.