gadoterate (laskimoon) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä sinun tai lapsi, kun saat tätä lääkettä ja aikana magneettikuvaus. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Riski, jolla on hyvin vakava sairaus nimeltä nefrogeenisen systeemistä fibroosia (NSF) on suurentunut potilailla, joilla on vaikea munuaissairaus. Vaikka sinulla on vakavia munuaisvaivoja, lääkäri saattaa päättää, että on edelleen tärkeää käyttää tätä lääkettä. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on polttamalla tai kutinaa, punainen tai tumma laikkuja iholla, turvotus, kovettuminen, tai kiristyminen ihon, nivelten jäykkyys, rajoitettu liikerataa käsivarsissa ja jaloissa, kipu, joka on syvällä lonkkaluun tai kylkiluut, tai lihasheikkoutta. Nämä voivat olla oireita NSF.

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia allerginen reaktio nimeltä anafylaksia. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Tarkista lääkäriltä tai hoitajalle heti, jos olet tai lapsesi on kylmä, nihkeä iho, sekavuus, huimaus,, ihottumaa, kutinaa, hikoilua, kasvojen, kielen ja nielun, hengitysvaikeudet tai rintakipu kun saat lääkettä.

Kerro lääkärille heti, jos olet tai lapsesi on lievä, polttava kipu, kuumotus tai kylmyys, ihon hilseilyä, punoitusta, turvotusta tai pistoskohdan.