gadoterate laskimoon

Gadolinium-pohjainen varjoaineet (GBCAs) lisäävät riskiä nephrogenic systeemistä fibroosia (NSF) potilailla, joilla on heikentynyt poistamisen huumeita. Vältä GBCAs näillä potilailla, ellei diagnostinen tieto ole välttämätön eikä saatavissa noncontrasted MRI tai muiden säännöt. NSF voi aiheuttaa kuolemaan johtavia tai heikentävä fibroosia iho, lihakset ja sisäelimissä. Riski NSF näkyy korkein kroonista, vakava munuaissairaus (GFR alle 30 ml / min / 1,73 m (2)), tai akuutti munuaisen vamma. Screen potilaiden akuutin munuaisten vahinkoa ja muita ehtoja, jotka voivat vähentää munuaisten toimintaa. Riskiryhmien potilailla kroonisesti munuaisten toiminnan (esim yli 60-vuotiaiden, korkea verenpaine, diabetes), arvioida glomerulusfiltraatio (GFR) kautta laboratoriokokeet.

Käyttää gadoterate

Gadoterate annetaan pistoksena ennen MRI auttaa diagnosoimaan ongelmia aivojen, selkärangan, pää, kaula ja muut ruumiinosat.

gadoterate käytetään vain tai suorassa valvonnassa lääkärin.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä gadoterate seuraavat olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio gadoterate tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä gadoterate lapsilla 2-vuotiailla ja sitä vanhemmilla. Kuitenkin turvallisuutta ja tehoa ei ole osoitettu alle 2-vuotiaille lapsille.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta gadoterate vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvä munuaissairaus, jotka saattavat edellyttää varovaisuutta, jos potilas gadoterate.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Ennen gadoterate

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kerro terveydenhuollon ammattilaiselle, jos käytät jotain muuta reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääketieteessä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön gadoterate. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Lääkäri tai muu koulutettu terveydenhuollon ammattilainen antaa sinulle tai lapsellesi gadoterate. gadoterate annetaan neulan läpi sijoitetaan laskimoon juuri ennen on magneettikuvaus.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä sinun tai lapsi, kun saat gadoterate ja aikana magneettikuvaus. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Riski, jolla on hyvin vakava sairaus nimeltä nefrogeenisen systeemistä fibroosia (NSF) on suurentunut potilailla, joilla on vaikea munuaissairaus. Vaikka sinulla on vakavia munuaisvaivoja, lääkäri saattaa päättää, että on edelleen tärkeää käyttää gadoterate. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on polttamalla tai kutinaa, punainen tai tumma laikkuja iholla, turvotus, kovettuminen, tai kiristyminen ihon, nivelten jäykkyys, rajoitettu liikerataa käsivarsissa ja jaloissa, kipu, joka on syvällä lonkkaluun tai kylkiluut, tai lihasheikkoutta. Nämä voivat olla oireita NSF.

gadoterate voi aiheuttaa vakavia allerginen reaktio nimeltä anafylaksia. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Tarkista lääkäriltä tai hoitajalle heti, jos olet tai lapsesi on kylmä, nihkeä iho, sekavuus, huimaus,, ihottumaa, kutinaa, hikoilua, kasvojen, kielen ja nielun, hengitysvaikeudet tai rintakipu kun saat lääkettä.

Kerro lääkärille heti, jos olet tai lapsesi on lievä, polttava kipu, kuumotus tai kylmyys, ihon hilseilyä, punoitusta, turvotusta tai pistoskohdan.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä tai hoitajalle välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Oikea käyttö gadoterate

CNS Magneettikuvaus Magnevist gadobutroli, MultiHancea Omniscan, Gadavist, gadoterate meglumiini, gadodiamidi, Dotarem, gadobenaattidimeglumiini, Gadopenteettidimegluminaatin, gadoteridol

 tai mennä liittyä gadoterate meglumiini tukiryhmä yhteyden muiden kanssa, jotka ovat samanlaisia ​​etuja.

Varotoimet Vaikka käyttäminen gadoterate

gadoterate Side Effects

gadoterate meglumiini