gefitinibi suullinen

Terapeuttinen luokka: Antineoplastiset Agent

Käyttää gefitinibi

Farmakologiset Luokka: tyrosiinikinaasi-inhibiittori

Gefitinibi kuuluu lääkeryhmään antineoplastiset (syöpälääkkeitä). Se toimii häiritsemällä syöpäsolujen kasvua, jotka ovat lopulta tuhoutuu.

gefitinibi on käytettävissä vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Gefitinibi, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio gefitinibin tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille gefitinibin lapsilla. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta gefitinibin vanhuksilla.

Ennen gefitinibi

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät gefitinibi, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä gefitinibin kanssa jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä gefitinibin kanssa jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön gefitinibin. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Hoitoon käytettävät lääkkeet syövän ovat hyvin vahvoja ja voi olla monia haittavaikutuksia. Ennen gefitinibi, varmista, että ymmärrät kaikki riskit ja hyödyt. On tärkeää, että voit työskennellä tiiviisti lääkärisi hoidon aikana.

gefitinibille olisi tullut potilastietojärjestelmän insertti. Lue ja noudata näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Voit ottaa gefitinibille kanssa tai ilman ruokaa.

Jos sinulla on vaikeuksia niellä tabletteja

Jos ottaa vatsa lääkettä närästys tai haavaumia (kuten simetidiini, famotidiini, ranitidiini, Pepcid®, Tagamet®, Zantac®), ota närästys lääkettä vähintään 6 tuntia ennen tai 6 tunnin kuluttua sen ottamisesta gefitinibi.

Jos otat vatsa lääkettä (kuten dexlansoprazole, lansopratsoli, omepratsoli, pantopratsoli, Aciphex®, Dexilant®, Nexium®, Prevacid®, Prilosec®), näiden lääkkeiden vähintään 12 tuntia ennen tai 12 tunnin kuluttua sen ottamisesta gefitinibi. On parasta välttää näitä lääkkeitä, ellei lääkäri määrää toisin.

Annos gefitinibin on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräisestä annokset gefitinibin. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää gefitinibin, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Älä ota Gefitinibi jos se on yli 12 tuntia, koska menetit viimeisen annoksen jälkeen.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Oikea käyttö gefitinibin

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja varmistaa gefitinibin toimii oikein. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä gefitinibin raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää pitää saamasta raskaaksi. Sinun tulee jatkaa syntyvyyden vähintään 14 päivän kuluttua viimeisestä annoksesta. Jos uskot raskaaksi lääkkeen käyttö, kerro heti lääkärille.

Jos aiot olla lapsia, keskustele lääkärin kanssa ennen gefitinibi. Jotkut naiset käyttävät gefitinibi ovat hedelmättömiä (voi saada lapsia).

Soita heti lääkärille, jos sinulla on selittämättömiä hengenahdistusta, yskää ja kuumetta, joka tulee yhtäkkiä. Nämä voivat olla oireita vakava keuhko kunnossa.

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet tumma virtsa tai vaalea uloste, keltainen ihon tai silmien, pahoinvointia tai oksentelua tai ylävatsakipu. Nämä voivat olla oireita maksavika.

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet verinen tai musta, tervainen ulosteet, kova mahakipu tai oksentelu veren tai materiaalia, joka näyttää kahvinporot. Nämä voivat olla oireita vakavasta mahalaukun tai suoliston ongelmia.

Varotoimet Vaikka käyttäminen gefitinibi

On tärkeää, että puhut lääkärille heti, jos sinulla on vaikeaa tai jatkuvaa ripulia, joka kestää enintään 14 päivää.

Tarkista lääkäriltä heti, jos näön hämärtyminen tai näön muutokset, silmäkipu tai silmien ärsytystä hoidon aikana tai jälkeen. Lääkäri saattaa haluta sinun on silmät tarkastaa silmälääkäri (silmälääkäri).

Vakavia ihoreaktioita voi esiintyä gefitinibin. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet rakkuloita, kuorinta, tai irtoaminen ihoa, punainen ihovaurioita, vaikea akne tai ihottuma, haavaumat tai haavaumia iholla, tai kuume tai vilunväreet, kun käytät gefitinibi.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten (mäkikuisma) tai vitamiinilisän.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

gefitinibi Side Effects

gefitinibi

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka D positiivinen todiste riski

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Ei-pienisoluinen keuhkosyöpä Avastin, metotreksaatti, taksoli, sisplatiini, Opdivo, paklitakseli, Tarceva, Abraxanea, nivolumab, bevasitsumabi, gemsitabiini, Taxotere doketakseli Gemzar, Alimta, erlotinibi, Keytruda, pembrolizumab, Tagrisso, crizotinib, IRESSA, Cyramza, pemetreksedin, Trexall, ramucirumab