Gelsemium

Yhteinen nimet: Gelsemium myös tunnetaan keltainen tai Carolina jasmiini, villi, keltainen tai Carolina JESSAMINE, Woodbine, ja illalla trumpetti kukka.

Tehoa-turvaluokitus

Ò … vähän tai ei lainkaan näyttöä tehosta.

turvallisuus luokitus

Gelsemium on kiipeilyä, puuvartiset ikivihreä viiniköynnös ominaista erittäin tuoksuva, kirkkaan keltaisia ​​kukkia. Vaikka kotoisin lounaaseen Yhdysvalloissa se kasvaa myös Meksikossa ja osissa Keski-Amerikassa, jossa se on laajalti viljelty koristekasvina. Synonyymi G. nitidum, ja Bignonia sempervirens. Ei pidä sekoittaa totta jasmiini (Jasminum grandiflorum). Gelsemium on valtion kukka South Carolina.

Gelsemium on käytetty ainesosana joissakin kipulääke ja homeopaattisia tuotteita, mutta sen käyttö on ollut rajoitettua, koska sen myrkyllisyys. Vuoden vaihteessa, se oli suosittu ainesosa astma ja hengitysteiden korjaustoimenpiteitä. Samankaltaiset lajit on käytetty perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä hoitoon hermosärky ja erilaisten kiputilojen.

Gelsemium ja sen periaatteen alkaloidi gelsemine on raportoitu aiheuttavan keskeinen piristäviä ja analgeettiset vaikutukset, se voi voimistaa aspiriinia ja fenasetiinin. Laitos on tutkittu sen syövän vastaisia ​​ominaisuuksia. Toistaiseksi tutkimus ei paljasta kliiniset tiedot käytöstä Gelsemium varten piristeiden tai kipulääke vaikutukset.

Ei ole viime kliinisiä tutkimuksia Gelsemium tarjota perustan annossuosituksia. Klassinen käyttää tätä yrtti osoitti 30 mg juurakosta. Nykyinen käyttö on ensisijaisesti homeopaattisia.

Ei enää pitää turvallisena.

Dokumentoituja haittavaikutuksia. Vältä käyttöä.

Ei ole hyvin dokumentoitu.

Tutkimus paljastaa vähän tai ei lainkaan tietoa haittavaikutuksia kanssa tämän lääkkeen käytöstä.

Kaikki osat Gelsemium ovat myrkyllisiä ja voivat aiheuttaa kuoleman nieltynä.

Viitteet