Gemzar (gemsitabiini) käyttötarkoitukset, annostus, sivuvaikutuksia

Mikä on Gemzar?

Gemzar käytetään syöpien hoitoon haima, keuhko, munasarja, ja rinnasta.

Gemzar voidaan myös käyttää muihin tarkoituksiin ei lääkitystä oppaassa.

Gemzar voi alentaa verisoluja, jotka auttavat elimistöäsi torjumaan infektioita ja auttaa veren hyytymistä. Saatat saada infektion tai verta helpommin. Soita lääkärillesi, jos sinulla on epätavallisia mustelmia tai verenvuotoa, tai infektion oireita (kuume, vilunväristykset, särky).

Tärkeää tietoa

Gemzar voi vaikuttaa maksaan, munuaisiin tai keuhkoihin. Kerro lääkärille, jos sinulla on vatsakipua, tumma virtsa, ihon tai silmien keltaisuus, vähän tai ei virtsatessa, turvotus, nopea painonnousu, vaikea hengenahdistus, hengityksen vinkuminen tai yskä kanssa kuohuva limaa.

Jos saat Gemzar aikana tai sen jälkeen sädehoitoa, kerro lääkärille heti, jos sinulla on vaikea ihon punoitusta, turvotusta, tihkuu tai kuorinta.

Sinun ei tule käyttää Gemzar jos olet allerginen gemsitabiinia.

Varmistaaksesi Gemzar on turvallinen, kerro lääkärille, jos olet

Ennen vastaanottaa Gemzar

munuaissairaus

maksasairaus (erityisesti maksakirroosi)

historia alkoholismi; tai

jos saat sädehoitoa.

Älä käytä Gemzar jos olet raskaana. Se voisi vahingoittaa sikiötä. Käyttää tehokasta ehkäisyä, ja kerro lääkärille, jos tulet raskaaksi hoidon aikana.

Ei tiedetä, onko gemsitabiini joutumisesta rintamaidon tai jos se voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Sinun ei tule imettää käyttäessäsi Gemzar.

Gemzar ruiskutetaan suoneen kautta IV. Terveydenhuollon tarjoaja antaa sinulle tämän injektion.

Gemzar voi alentaa verisoluja, jotka auttavat elimistöäsi torjumaan infektioita ja auttaa veren hyytymistä. Veressä täytyy testata usein. Your syöpälääkkeitä voi viivästyä perusteella näiden testien tulokset.

Jos jokin Gemzar injektio vahingossa joutuu iholle, pese alue huolellisesti saippualla ja lämpimällä vedellä.

Ota yhteys lääkäriin, jos et miss tapaamisen vastaanottaa Gemzar infuusiona.

Vältä on lähellä ihmisiä, jotka ovat sairaita tai joilla on infektioita. Kerro lääkärille heti, jos ilmenee merkkejä infektiosta.

Vältä toimista, jotka voivat lisätä verenvuotoriskiä tai vamman. Ole erityisen varovainen verenvuodon estämiseen parranajon tai hampaiden harjauksen.

Gemsitabiini voi kulkeutua kehon nesteiden (virtsan, ulosteiden, oksentaa). Vähintään 48 tuntia sen jälkeen, saat annoksen, välttää mahdollistaa kehon nesteiden kosketuksissa kädet tai muita pintoja. Hoitajien on kumikäsineitä taas siivota potilaan kehon nesteiden, käsittelyä saastuneen roskat tai pyykkiä tai vaippojen. Pese kädet ennen ja jälkeen käsineiden riisumisen. Pese likaantuneet vaatteet ja lakanat erillään muusta pyykistä.

Ei vastaanoteta “live” rokotetta käytettäessä Gemzar, ja välttää joutumasta kosketuksiin jokainen, joka on hiljattain saanut elävä rokote. On mahdollista, että virus voisi ohjattu sinulle. Elävät rokotteet sisältävät tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko (MMR), rotavirus, lavantauti, keltakuume, vesirokko- (vesirokko), zoster (vyöruusu), ja nenän flunssa (influenssa) rokote.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos merkkejä allergisen reaktion Gemzar: nokkosihottuma; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Jos saat Gemzar aikana tai sen jälkeen sädehoitoa, kerro lääkärille heti, jos sinulla on vaikea ihon punoitusta, turvotusta, tihkuu tai kuorinta.

Harvinainen mutta vakava haittavaikutus Gemzar kutsutaan hiussuonivuoto- oireyhtymä. Soita heti lääkärille, jos sinulla on merkkejä tämän ehdon, joita voivat olla tukkoinen tai vuotava nenä seuraa heikkous tai väsymys, ja äkillinen turvotus käsivarsissa, jaloissa ja muut ruumiinosat.

Miten Gemzar käytetään?

Myös kutsua lääkäriltä kerralla, jos olet

kuume, vilunväristykset, flunssan oireet, helposti mustelmia tai verenvuotoa (nenäverenvuoto, verenvuoto ikenistä)

rakkuloita tai haavaumia suussa, punaiset ja turvonneet ikenet, ongelmia syöminen tai nieleminen

kova päänsärky, näön hämärtyminen, surina korvissa, sekavuus, takavarikkoa (vapinaan)

maksasairaus –nausea, ylävatsakipu, kutina, väsymys, ruokahaluttomuus, tumma virtsa, savi-värinen uloste, keltaisuutta (ihon tai silmien)

merkkejä vaurioitunut punasolujen –bloody ripuli, vatsakipu ja oksentelua, verta virtsassa, kalpea iho

merkkejä munuaisongelma –little tai ei virtsaaminen, kivulias tai vaikea virtsaaminen, turvotusta jaloissa tai nilkoissa tai

oireita keuhkovika –sudden rintakipua tai epämukavuutta, ahdistuneisuus, hikoilu, vaikea hengenahdistus, vinkuminen, haukkomaan henkeään, yskä ja vaahtoava limaa, vaikea huimaus.

Yhteinen Gemzar haittavaikutuksia ovat

pahoinvointi, oksentelu

kuume, epätavallinen verenvuoto

epänormaali veri- tai virtsakoe

hengitysvaikeuksia

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

turvotusta käsissä tai jaloissa

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

lievä ihottuma; tai

punainen tai vaaleanpunainen virtsaa.

Mitä pitäisi välttää?

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa Gemzar, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kerro jokaiselle terveydenhuollon tarjoajat kaikista lääkkeistä käytät nyt ja minkään lääkkeen aloitat tai lopetat.

Gemzar sivuvaikutuksia

6.03.2015-10-21, 09:46:51.

Raskaus Luokka D positiivinen todiste riski

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historian hallitus

Haimasyöpä fluorourasiili, Tarceva, Abraxanea, gemsitabiini, Afinitor, Sutentin

Non-Small Cell Lung Cancer Avastin, metotreksaatti, taksoli, sisplatiini, Opdivo, paklitakseli

Munasarjasyöpä Avastin, taksoli, karboplatiini, sisplatiini, syklofosfamidi, doksorubisiini

Rintasyöpä, Metastasoitunut tamoksifeenin, anastrotsoli, letrotsoli, Arimidex, Taxol, Xeloda

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat Gemzar?

Gemzar (gemsitabiini)