geneettinen testaus rintasyövän: psykologinen ja sosiaalinen vaikutus

Positiivisia testituloksia

Ajatellut saada geenitesti selvittää, jos sinulla on mutaatio yhdessä rintasyövän alttiusgeenit – BRCA1 tai BRCA2? Ensinnäkin pitää olitpa pienen vähemmistön naisilla, joille testi voi olla apua.

Negatiiviset testitulokset

Psykologinen, emotionaalisia ja sosiaalisia vaikutuksia Geenitestauksen myös ovat harkinnan arvoinen, sekä itse ja perheenjäsenten.

Jos geneettinen testaus paljastaa BRCA geenimutaatio, saatat kokea erilaisia ​​vastauksia oppimisen koetulokset, mukaan lukien

Puhua näistä – tai mikä tahansa muu – huolenaiheita kanssa geneettinen neuvonantaja, lääkärin tai muun terveydenhuollon tarjoaja.

Oppiminen että geneettinen testaus ei löytänyt muutosta BRCA geenit saattavat tuottaa tunteita

Helpotus, että sinulla ei ole suurentunut syöpäriski. Jos testitulos on negatiivinen ja siellä tunnettu mutaatio perheesi, saatat tuntea valtava paino on nostettu pois hartiat. Ottaen kuitenkin huomioon suvussa, sinun kannattaa kehittää suunnitelma lääkärisi seurantaa seulonta perustuu suvussa.

Se olisi virhe anna negatiivisten testitulosten tuudittaa sinut väärän turvallisuuden tunteen. Sinä kohtaavat yhä samantasoista syöpäriski kuin väestössä – tai ehkä hieman korkeampi, koska suvussa – ja joka tekee kertoimet noin 1 8 sairastua rintasyöpään elinaikanaan.

Pelko sairastua syöpään. Ottaa muuntunut BRCA geeni ei tarkoita sinun ehdottomasti saada rinta- tai munasarjasyöpä. Testituloksia ei voi määrittää tarkan riskitaso, missä iässä voi kehittyä syöpä, kuinka aggressiivisesti tauti saattaa edetä tai miten riski kuolla syöpään verrattuna muihin naisten riskiä., Helpotus tietää riskiä tila. Voit tarkastella testitulokset myönteisessä valossa: Nyt tiedät mitä olet vastaan. Voit tehostaa syövän valvontaan liittyvien toimien tai ottaa riskiä alentavina vaiheita, kuten ennalta ehkäisevä leikkaus tai lääkkeitä. Sinulla on myös mahdollisuus tiedottaa ja perheenjäsenille, jotka saattavat vaikuttaa.; Kiristyneiden perhesuhteita. Joitakin sukulaiset eivät ehkä halua tietää että on ollut geenimutaatio havaittu perheen sisällä. Mutta se voi olla vaikea pitää totuuden lähiomaisten jos aiot ennakoivia toimenpiteitä, kuten ennalta ehkäisevä leikkaus. Pohtia etukäteen, miten – tai vaikka – voit jakaa testitulokset perheenjäsenten kanssa.; Syyllisyys ohimennen geenin mutaatio lapselle. Learning geneettinen tila voi herättää pelkoa siitä, että lapsi tai lapset on myös perinyt geenin mutaatio. Jos opit että olet kantavan rintasyövän geeni, tämä voi johtaa enemmän kysymyksiä ja ahdistusta siitä, milloin on paras aika keskustella tuloksia lastesi kanssa.; Stressi tärkeissä lääketieteellisistä päätöksistä. Vastaanottaminen positiivinen testitulos tarkoittaa sinun kannattaa harkita syövän ehkäisyä ja varhaista havaitsemista strategioita, jotka ovat sinulle parhaiten. Keskustella vaihtoehtoja geneettinen neuvonantaja, rintojen asiantuntija tai onkologi voi opastaa sinua.; Huoli sairausvakuutus syrjinnän. Yhdysvalloissa liittovaltion Genetic Information Syrjintäkielto Act of 2008 suojaa henkilöitä, jotka tehdään geenitestausta. Siinä kielletään vakuuttajat kieltää vakuutuksen tai nostamalla vakuutusmaksutulot hinnat perusteella geneettistä informaatiota. Laki kattaa myös suojaa syrjintä työelämässä.

Helpotus, että sinulla ei ole suurentunut syöpäriski. Jos testitulos on negatiivinen ja siellä tunnettu mutaatio perheesi, saatat tuntea valtava paino on nostettu pois hartiat. Ottaen kuitenkin huomioon suvussa, sinun kannattaa kehittää suunnitelma lääkärisi seurantaa seulonta perustuu suvussa.; Olisi virhe anna negatiivisten testitulosten tuudittaa sinut väärän turvallisuuden tunteen. Sinä kohtaavat yhä samantasoista syöpäriski kuin väestössä – tai ehkä hieman korkeampi, koska suvussa – ja joka tekee kertoimet noin 1 8 sairastua rintasyöpään elinaikanaan.; Survivor syyllisyyteen. Testaus negatiivinen varten BRCA Mutaatio voi tuoda syyllisyyden tunteita – varsinkin, jos muut perheenjäsenet eivät kanna mutaatiota ja kasvot lisääntynyt syöpäriskiä.; Epävarmuus oman syöpäriskiä. Testitulokset eivät aina selvä. Vastaanotetaan negatiivinen testitulos ei ehkä anna lääkärille vetää selvä johtopäätös riskiä tilasta. Lisäksi testataan negatiivinen ei tarkoita, että et yksi päivä kehittyä syöpä, kuten Positiivista ei tarkoita, että te lopulta sairastuu syöpään.