gerd

Mikä aiheuttaa GERD ja joka on vaarassa?

Refluksitauti on edellytys johtuvat mahahapon liikkuva; taaksepäin mahasta ruokatorveen (putki, joka yhdistää suun, vatsan). Happo aiheuttaa närästys ja voi lopulta vaurioittaa limakalvon; ruokatorven aiheuttaa tulehdusta ja kipua. GERD yleensä tapahtuu, koska lihasvoima; venttiili, jossa ruokatorvi liittyy vatsaan ei sulkeudu kunnolla.

Ehto tunnetaan myös maha- ja ruokatorvitulehdus, refluksiesofagiitin ja kroonisten; närästys.

Refluksitaudin on yleinen sairaus, joka usein esiintyy oireita; aterian jälkeen. Joissakin ihmisiä, refluksi liittyy ongelma alemman ruokatorven; sulkijalihaksen, bändi lihassoluja, joka yleensä sulkee ruokatorven; vatsa. Jos tämä sulkijalihaksen ei sulkeudu kunnolla, ruoka ja neste voi siirtyä taaksepäin; ruokatorveen ja aiheuttaa oireita.

Oireita GERD

Riskitekijöitä refluksi sisältävät Palleatyrä, tupakointi, ylipaino, raskaus, ja skleroderma. Tietyt elintarvikkeet, kuten sitrushedelmät, tomaatti, minttu, valkosipulia, sipulia, suklaa tai mausteinen elintarvikkeet voivat pahentaa refluksi. Aspiriini, ibuprofeeni, tiettyjen lihasten relaxers ja jotkut verenpaine lääkkeet voivat pahentaa oireita, too. Alkoholi, kahvi, tee, ja hiilihappoa sisältävät juomat, sekä syövät liian lähellä nukkumaanmenoa tai annetun oikealla aterian jälkeen voi pahentaa refluksi.

Soita lääkärillesi, jos

Soita terveydenhuollon tarjoaja jos oireet pahenevat tai eivät parane elämäntapa; muutoksia tai lääkitystä, tai jos Refluksi oireita vähintään kaksi kertaa viikossa.

Yleiset toimenpiteet kuuluvat

Diagnoosi

hoitovaihtoehtoja

Katso myös