Gilbertin oireyhtymä

Gilbertin (zheel-BAR) oireyhtymä on yleinen, harmiton maksan sairaus, jossa maksassa ei kunnolla käsittelemään bilirubiinia. Bilirubiini tuotetaan jakautuminen punasolujen.

Jos olet Gilbertin oireyhtymä – tunnetaan myös perustuslaillisia maksan vajaatoiminta ja familiaalinen nonhemolytic keltaisuus – olet syntynyt sen seurauksena peritty geenimutaatio. Et ehkä tiedä olet tilassa, kunnes se on sattumalta, esimerkiksi silloin, kun verikoe osoittaa kohonnut bilirubiiniarvo.

Gilbertin oireyhtymän vaadi hoitoa.

Ainoa vaatimus on Gilbertin tauti on, että iho ja silmien valkuaisten joskus on kellertävä vivahde (keltaisuus) seurauksena hieman kohonneita bilirubiini veressä. Jotkut olosuhteet ja tilanteet, jotka voivat lisätä bilirubiini, ja siten keltaisuus, ihmisten Gilbertin oireyhtymä sisältävät

Sovi tapaaminen lääkärisi kanssa, jos sinulla on keltaisuutta, jolla on monia mahdollisia syitä.

Kun lääkäriin

Epänormaali geeni perivät vanhemmiltasi aiheuttaa Gilbertin oireyhtymä. Geeni valvoo yleensä entsyymi, joka auttaa murtamaan bilirubiinin maksan. Kanssa tehoton geeni, ylimääriä bilirubiini rakentaa veressä.

Miten kehon normaalisti käsittelee bilirubiini

Bilirubiini on kellertävä pigmentti tehdään, kun elimistö hajottaa vanhoja punasoluja. Bilirubiini kulkee verenkiertoon maksaan, jossa tavallisesti entsyymi pilkkoo bilirubiini ja poistaa sen verenkiertoon.

Bilirubiini kulkee maksasta suolistoon sappi. Se erittyvät ulosteesta. Pieni määrä bilirubiini pysyy veressä.

Epänormaali geeni, joka aiheuttaa Gilbertin oireyhtymä on yleinen. Monet ihmiset kuljettaa yhden kopion tästä geenistä. Useimmissa tapauksissa, kaksi epänormaali kopiota riittää aiheuttamaan Gilbertin oireyhtymän.

Vaikka se on läsnä syntymästä, Gilbert syndrooma yleensä havaitaan vasta murrosiässä tai uudempi, koska bilirubiini tuotanto kasvaa murrosiässä. Sinulla on lisääntynyt riski Gilbertin oireyhtymän jos

Miten epänormaali geeni johdetaan perheiden

Alhainen bilirubiini-processing entsyymi, joka aiheuttaa Gilbertin oireyhtymä voi myös lisätä sivuvaikutuksia tiettyjen lääkkeiden, koska tämä entsyymi on rooli auttaa selkeä näitä lääkkeitä kehosta.

Näitä lääkkeitä ovat

Jos olet Gilbertin oireyhtymä, keskustele lääkärisi kanssa ennen uusia lääkkeitä. Lisäksi, ottaen tietynlaisia ​​Gilbertin oireyhtymä saattaa lisätä riskiä sairastua sappikivet.

Ennen nimittämistä, haluat ehkä kirjoittaa muistiin kysymyksiä kysyä lääkäriltä, ​​mukaan lukien

Jos lääkäri epäilee Gilbertin oireyhtymä, koska sinulla on selittämättömiä keltaisuus tai verikokeita varten muita ehtoja osoittavat kohonneita bilirubiinitaso, hän tutkii sinut ja kysyä oireita maksasairaus, kuten vatsakipua tai tummaa virtsaa.

Lääkäri voi suositella enemmän verikokeita sulkea pois muita maksaongelmia, jotka voivat aiheuttaa kohonnut bilirubiini. Yhteinen verikokeet sisältävät

Yhdistelmä normaali veren ja maksan toimintaa kohonnut bilirubiinipitoisuudet on osoitus Gilbertin oireyhtymä. Mikään muu testaus yleensä tarvitaan, vaikka geneettinen testaus voi vahvistaa diagnoosin.

Gilbertin oireyhtymä ei vaadi hoitoa. Bilirubiini veren voi vaihdella ajan mittaan, ja voi joskus olla keltaisuutta, joka yleensä häviää sen päälle ilman haittavaikutuksia.

Tietyt elämänvaiheet, kuten stressi, voivat laukaista jaksoja korkeampia bilirubiinitaso Gilbertin oireyhtymä, joka johtaa keltaisuus. Toimitusjohtaja nämä tilanteet voivat auttaa pitämään bilirubiinia kurissa.

Näitä vaiheita ovat

käydä lääkärin