glaukooma hoidot ja lääkkeet

Aiheuttamat vahingot glaukooma ei voi kumota. Mutta hoito ja säännöllinen checkups voi auttaa hidastaa tai estää näön menetys, varsinkin kun saalis taudin varhaisessa vaiheessa.

Tavoitteena glaukooman hoito on alentaa silmänpaineesi (silmänpainetta). Riippuen tilanteesta, vaihtoehdot voivat olla silmätipat, laserhoito tai leikkaus.

Silmätipat

Glaukooman hoito alkaa usein reseptiä eyedrops. Nämä voivat auttaa vähentämään silmän paine parantamalla kuinka nestettä valuu silmään tai vähentämällä nesteen määrää silmään tekee.

Reseptiä silmätippa lääkkeitä ovat

Jos eyedrops eivät yksinään tuo silmänpaine alaspäin halutulle tasolle, lääkäri voi myös määrätä lääkettä suun kautta, yleensä karboanhydraasinestäjiä. Mahdollisia sivuvaikutuksia ovat usein virtsaaminen, pistely sormissa ja varpaissa, masennus, vatsavaivoja, ja munuaiskivet.

Muita hoitovaihtoehtoja sisältävät laserhoito ja erilaisia ​​kirurgisia toimenpiteitä. Mahdollisia komplikaatioita ovat kipu, punoitus, infektio, tulehdus, verenvuoto, epätavallisen korkea tai matala silmän paineen, ja näön menetyksen. Jotkin silmäkirurgiassa voi nopeuttaa kehitystä kaihin.

lääkkeitä suun

Sinun täytyy nähdä lääkärin seurantaa tentit. Ja te ehkä joskus lisäkohottaa menettelyjä, jos silmänpaine alkaa nousta tai muita muutoksia tapahdu silmässä.

Seuraavat tekniikat pyritään parantamaan tyhjene nesteen silmään, alentamalla painetta

Akuutti sulkukulmaglaukoomaa on hätätapaus. Jos diagnosoitu tämä ehto, sinun kiireellinen hoito vähentää painetta silmään. Tämä yleensä edellyttää sekä lääkityksen ja laser- tai muulla kirurgisia toimenpiteitä.

Saatat olla menettelyä kutsutaan laser perifeerinen iridotomy jossa lääkäri tekee pienen reikä iiris laserin avulla. Tämä mahdollistaa nesteen (kammionesteen) lävitseen, lievittää silmänpaine.

Tutkijat tehokkuuden arvioinnissa uusia lääkkeitä, lääkeannostelun menetelmät, kirurgiset toimenpiteet ja laitteet (iStent, muut).

Leikkaus ja muita hoitoja

Akuutin ahdaskulmaglaukooma

Kehittyvät hoitojen