glipitsidi ja metformiinin (suun kautta) kuvaus ja tuotenimiä

Glipizide ja Metformin yhdistelmää käytetään korkean verensokerin tasoa, jotka johtuvat tyypin diabetes tai sokeritauti kutsutaan tyypin 2 diabetes. Normaalisti kun syöt, haima vapauttaa insuliinia auttaa kehoa liika sokeri myöhempää käyttöä varten. Tämä prosessi tapahtuu normaalin ruuansulatuksen ruokaa. Tyypin 2 diabetes, elimistö ei toimi kunnolla tallentaa liikaa sokeria ja sokeri jää verenkiertoon. Krooninen korkea verensokeri voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia tulevaisuudessa. Oikea ruokavalio on ensimmäinen askel hallinnassa tyypin 2 diabetesta, mutta usein lääkkeitä tarvitaan auttaa kehoa. Kahdella toimien yhdistelmä glipitsidiä ja metformiinin auttaa kehoa selviytymään korkea verensokeri. Glipitsidin stimuloi insuliinin vapautumista haimasta, ohjaamalla elimistö tallentaa verensokerin. Metformiini on kolme eri toimien: se hidastaa imeytymistä sokeria ohutsuolesta, se estää myös oman maksa muuntaa tallennettu sokeria verensokeri, ja se auttaa kehoa käyttämään luonnollista insuliinia tehokkaammin.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Tutkimukset tätä lääkettä on tehty vain aikuisilla potilailla, ja ei ole olemassa erityisiä tietoja verrataan käyttöä glipitsidin ja metformiinin lapsilla käytettäväksi muissa ikäryhmissä.

Tabletti

Jotkut vanhemmat aikuiset voivat olla herkempiä kuin nuoremmilla aikuisilla että näiden lääkkeiden vaikutuksia. Ensimmäiset merkit matala tai korkea verensokeri eivät ole helposti nähtävissä tai eivät esiinny lainkaan iäkkäiden. Tämä saattaa lisätä mahdollisuus alhainen verensokeri kehittämiseen hoidon aikana. Vanhemmat aikuiset ovat todennäköisemmin ikään liittyvien ongelmien ja glipitsidin ja metformiinin käyttö tulee käyttää varoen, sillä ikä kasvaa. Tätä lääkettä ei saa aloittaa aikuisille yli 80-vuotiaita, ellei munuaisten toiminta ei ole heikentynyt.

allergiat

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

pediatrinen

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

geriatrinen

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

raskaus

Imetys

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Muut vuorovaikutukset

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Muut sairaudet

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

annostelu

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät tätä lääkettä, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Noudata huolellisesti erityinen ateriasuunnitelma lääkärisi antoi sinulle. Tämä on tärkein osa valvoa ehdon, ja on välttämätöntä, jos lääke on toimii toivotusti. Myös käyttää säännöllisesti ja testi verensokerin tai virtsaan suunnattu.

Glipizide ja metformiinin yhdistelmää tulee ottaa aterioiden vähentää ruoansulatuskanavan haittavaikutuksia, joita saattaa esiintyä hoidon aikana.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Vastaamaton annos

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

varastointi

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Lääkäri haluaa tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja, varsinkin ensimmäisinä viikkoina, että otat tätä lääkettä.

Tietyissä olosuhteissa liikaa glipitsidin ja metformiini voi aiheuttaa maitohappoasidoosia. Oireina ovat vakavia ja nopeita näkyvän ja yleensä tapahtuu, kun muita terveysongelmia, jotka eivät liity lääkkeen ovat läsnä ja ovat hyvin vakavia, kuten sydänkohtaus tai munuaisten vajaatoiminta. Oireina sisältävät vatsaontelon tai vatsavaivoja, ruokahalun väheneminen, ripuli, nopea, pinnallinen hengitys, yleinen epämukavuuden tunne, lihaskipu tai kouristelua, ja epätavallinen uneliaisuus, väsymys tai heikkous.

Jos maitohappoasidoosin oireista esiintyy, sinun pitäisi saada välittömästi ensiapuun.

On erittäin tärkeää noudattaa tarkasti mitään ohjeita terveydenhuollon joukkue noin

Hätätilanteessa-Saattaa olla, kun tarvitset hätätilanteessa apua aiheuttama ongelma diabetes. Sinun täytyy olla valmis näissä hätätilanteissa. On hyvä idea käyttää lääketieteellisen tunnistus (ID) ranneke tai kaulassa ketju aina. Myös kuljettaa henkilökortin lompakossa tai laukussa, joka sanoo, että sinulla on diabetes ja luettelon kaikista lääkkeistä.

Oireita hypoglykemia (matala verensokeri) ovat ahdistuneisuus, käyttäytyminen muuttuu samanlainen Humalajuomisen, näön hämärtyminen, kylmä hiki, sekavuus, viileä, kalpea iho, vaikeus ajattelu, uneliaisuus, kova nälkä, nopea syke, päänsärky (jatkuvat), pahoinvointi; hermostuneisuus, painajaiset, levoton uni, vapina, puheen puuroutuminen tai epätavallinen väsymys tai heikkous.

Glipizide ja metformiini yhdistelmä voi aiheuttaa matalan verensokerin. Kuitenkin se voi myös ilmetä, jos viivyttää tai menetä aterian tai välipalan, alkoholia, liikut tavallista enemmän, voi syödä, koska pahoinvointia tai oksentelua, käyttämään tiettyjä lääkkeitä, tai ottaa glipitsidin ja metformiinin kanssa toisentyyppinen diabeteslääke. Oireita alhainen verensokeri on käsiteltävä ennen niiden johtaa tajuttomuuteen (ohimennen). Eri ihmiset tuntevat erilaisia ​​oireita alhainen veren sokeria. On tärkeää, että opit joka oireita matalan verensokerin sinun on yleensä niin, että voit käsitellä sitä nopeasti.

Jos oireita alhainen verensokeri ilmetä, nauti glukoositabletteja tai geeliä, maissisiirappia, hunaja, tai sokeripaloja tai juoda mehua, nondiet virvoitusjuoma, tai sokeria liuotetaan veteen. Myös tarkistaa veren alhaisen verensokerin. Glukagoni käytetään hätätilanteissa, jos vakavia oireita kuten kouristuksia (kouristuksia) tai tajuttomuus esiintyä. Onko glukagonin kit saatavilla, sekä ruiskulla tai neula, ja osaa käyttää sitä. Perheenjäseniltäsi tulisi myös tietää, miten sitä käytetään.

Oireita hyperglykemia (korkea verensokeri) ovat näön hämärtyminen, uneliaisuus, suun kuivuminen, punoitus, kuiva iho, hedelmiä muistuttava hengityksen haju; lisääntynyt virtsaaminen (taajuus ja tilavuus); ketoaineita virtsassa, ruokahaluttomuus, uneliaisuus, vatsakipu, pahoinvointi, tai oksentelu, väsymys, levoton hengitys (nopea ja syvä), tajuttomuuden tai epätavallinen jano.

Korkea verensokeri voi ilmetä, jos et käytä niin paljon kuin tavallista, on kuumetta tai infektio, älä ota tarpeeksi tai ohittaa annos oman diabeteslääke, tai syödä liikaa tai eivät noudata aterian suunnitelma.

Jos oireita korkea verensokeri esiintyy, tarkista verensokerisi ja sitten ota terveydenhuollon ammattilainen ohjeita.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.