glipitsidi ja metformiinin (suun kautta) varotoimenpiteet

Lääkäri haluaa tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja, varsinkin ensimmäisinä viikkoina, että otat tätä lääkettä.

Tietyissä olosuhteissa liikaa glipitsidin ja metformiini voi aiheuttaa maitohappoasidoosia. Oireina ovat vakavia ja nopeita näkyvän ja yleensä tapahtuu, kun muita terveysongelmia, jotka eivät liity lääkkeen ovat läsnä ja ovat hyvin vakavia, kuten sydänkohtaus tai munuaisten vajaatoiminta. Oireina sisältävät vatsaontelon tai vatsavaivoja, ruokahalun väheneminen, ripuli, nopea, pinnallinen hengitys, yleinen epämukavuuden tunne, lihaskipu tai kouristelua, ja epätavallinen uneliaisuus, väsymys tai heikkous.

Jos maitohappoasidoosin oireista esiintyy, sinun pitäisi saada välittömästi ensiapuun.

On erittäin tärkeää noudattaa tarkasti mitään ohjeita terveydenhuollon joukkue noin

Hätätilanteessa-Saattaa olla, kun tarvitset hätätilanteessa apua aiheuttama ongelma diabetes. Sinun täytyy olla valmis näissä hätätilanteissa. On hyvä idea käyttää lääketieteellisen tunnistus (ID) ranneke tai kaulassa ketju aina. Myös kuljettaa henkilökortin lompakossa tai laukussa, joka sanoo, että sinulla on diabetes ja luettelon kaikista lääkkeistä.

Oireita hypoglykemia (matala verensokeri) ovat ahdistuneisuus, käyttäytyminen muuttuu samanlainen Humalajuomisen, näön hämärtyminen, kylmä hiki, sekavuus, viileä, kalpea iho, vaikeus ajattelu, uneliaisuus, kova nälkä, nopea syke, päänsärky (jatkuvat), pahoinvointi; hermostuneisuus, painajaiset, levoton uni, vapina, puheen puuroutuminen tai epätavallinen väsymys tai heikkous.

Glipizide ja metformiini yhdistelmä voi aiheuttaa matalan verensokerin. Kuitenkin se voi myös ilmetä, jos viivyttää tai menetä aterian tai välipalan, alkoholia, liikut tavallista enemmän, voi syödä, koska pahoinvointia tai oksentelua, käyttämään tiettyjä lääkkeitä, tai ottaa glipitsidin ja metformiinin kanssa toisentyyppinen diabeteslääke. Oireita alhainen verensokeri on käsiteltävä ennen niiden johtaa tajuttomuuteen (ohimennen). Eri ihmiset tuntevat erilaisia ​​oireita alhainen veren sokeria. On tärkeää, että opit joka oireita matalan verensokerin sinun on yleensä niin, että voit käsitellä sitä nopeasti.

Jos oireita alhainen verensokeri ilmetä, nauti glukoositabletteja tai geeliä, maissisiirappia, hunaja, tai sokeripaloja tai juoda mehua, nondiet virvoitusjuoma, tai sokeria liuotetaan veteen. Myös tarkistaa veren alhaisen verensokerin. Glukagoni käytetään hätätilanteissa, jos vakavia oireita kuten kouristuksia (kouristuksia) tai tajuttomuus esiintyä. Onko glukagonin kit saatavilla, sekä ruiskulla tai neula, ja osaa käyttää sitä. Perheenjäseniltäsi tulisi myös tietää, miten sitä käytetään.

Oireita hyperglykemia (korkea verensokeri) ovat näön hämärtyminen, uneliaisuus, suun kuivuminen, punoitus, kuiva iho, hedelmiä muistuttava hengityksen haju; lisääntynyt virtsaaminen (taajuus ja tilavuus); ketoaineita virtsassa, ruokahaluttomuus, uneliaisuus, vatsakipu, pahoinvointi, tai oksentelu, väsymys, levoton hengitys (nopea ja syvä), tajuttomuuden tai epätavallinen jano.

Korkea verensokeri voi ilmetä, jos et käytä niin paljon kuin tavallista, on kuumetta tai infektio, älä ota tarpeeksi tai ohittaa annos oman diabeteslääke, tai syödä liikaa tai eivät noudata aterian suunnitelma.

Jos oireita korkea verensokeri esiintyy, tarkista verensokerisi ja sitten ota terveydenhuollon ammattilainen ohjeita.