gotu kola

Yhteinen nimet: Gotu kola, Hydrocotyle, Intian sinivuokot, Brahmi, Manduukaparani, Tsubokusa, talepetrako, spadeleaf, Asiatic sinivuokot

Tehoa-turvaluokitus

Oo … Ethno tai muuta näyttöä tehosta.

turvallisuus luokitus

Rohtosammakonputki on monivuotinen hiipivästä yrtti porkkana perhe. Tehdas tunnetaan myös gotu kola ja kasvaa runsaasti hämäriin, kostea, tai suo alueilla. Se jaetaan laajasti eri puolilla maailmaa, mukaan lukien Intia, Sri Lanka, Madagaskar, Etelä-Afrikka, Australia, Kiina ja Japani.

Gotu kola on pitkä historia käyttöä useita lääketieteellisiä järjestelmiä. Intiassa, kasvi on käytetty iho- tulehdus, diabetes, yskä, kaihi ja muut silmäsairauksien, ja parantaa muistia. Euroopassa infuusiona maanpäällisten osien kasvin käytettiin puhdistaa verta ja hoitaa haavoja, haavaumia, ihon tulehdus, ja verenpainetauti. Samanlainen infuusio on käytetty Indonesiassa ja Brasiliassa parantaa muistia. Malesiassa, kasvi käytettiin hoitoon hengitysteiden sairaudet, kuten keuhkoputkentulehdus ja astma, ja vatsa valituksia, kuten punatauti, munuaisten ongelmia, tulehdus virtsaputken, ja turvotusta. Malaya, infuusiona tästä kasvista myydään tonic ja kylmien juomien hoitoon maksa-, tuberkuloosi, ja verta virtsassa. Aiemmin ihmiset Japanissa arvostettu kasvi sen diureetti ja detoxicant ominaisuuksia. Sri Lankan huomannut, että norsut, tunnetaan pitkäikäisyys, söi lehdet kasvin. Siten lehdet uskottiin edistää pitkän elämän, jossa on ehdotettu “annostus” muutaman lehtiä päivittäin. Etelä-Kiinassa, kasvi käytetään ravintolisä edistää terveyttä ja immuunijärjestelmän toimintaan.

Gotu kola on perinteisesti käytetty hoitoon erilaisia ​​ehtoja ja aphrodisiac. Se voi olla hyödyllinen hoidettaessa haavoja, suonikohjuja, ihosairaudet, verenkiertoa ongelmia, ja parantaa muistia, vaikka on vain vähän kliinistä tietoa väitteiden tueksi.

Annokset gotu kola raakana välillä 1,5-4 g / päivä. Eri uutteet standardoitu asiaticoside sisältöä ovat myös saatavilla ja on tutkittu kliinisissä tutkimuksissa verenkiertoa ongelmia ja haavan paranemista ote annoksilla 30-90 mg / vrk. Haavan paranemista tutkimukset ovat mukana paikallinen käyttö hydrogeeliä voiteen, joka sisältää titrattu uutetta C. asiatican (TECA). Kaupalliset valmistajat ovat lukuisat annostusohjelmien listattu gotu kola.

Vältä jos yliherkkä jollekin aineelle gotu kola.

Vältä käyttöä raskauden ja imetyksen aikana, koska gotu kola voivat aiheuttaa kuukautiset.

Ei ole hyvin dokumentoitu.

Kosketusihottumaa on dokumentoitu joissakin kliinisissä kokeissa.

Kolme tapausta maksatoksisuuden on raportoitu potilailla, jotka käyttävät C. asiaticaa 20 60 päivää.

Viitteet