guanfasiini

Terapeuttinen luokka: Verenpainelääkkeet

Käyttää guanfasiini

Farmakologiset luokka: Alpha-2 agonisti

Guanfasiini toimii ohjaamalla hermoimpulssien pitkin tiettyjä hermoratoja. Tämän tuloksena, se rentouttaa verisuonia niin, että veri kulkee niiden läpi helpommin. Tämä auttaa alentamaan verenpainetta.

Guanfasiini laajennettu vapautuvaa tablettia käytetään myös yksin tai yhdessä muiden lääkkeiden hoitoon ylivilkkaushäiriön (ADHD) lapsilla ja nuorilla. Se toimii ADHD lisäämällä huomiota ja vähentämällä levottomuutta lapsilla ja aikuisilla, jotka ovat yliaktiivinen, ei voi keskittyä kovin pitkään, tai ovat helposti hajamielinen ja impulsiivinen. guanfasiini käytetään osana koko hoito-ohjelma, joka sisältää myös sosiaali-, koulutus-, ja psykologista hoitoa.

guanfasiini on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä guanfasiini, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio guanfasiini tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille guanfasiini tabletteja alle 12-vuotiaita. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Ennen guanfasiini

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta guanfasiini laajennettu vapautuvaa tablettia lapsilla. Kuitenkin turvallisuutta ja tehoa ei ole osoitettu alle 6-vuotiaille lapsille.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille guanfasiini laajennettu vapautuvaa tablettia, ja sen turvallisuutta ja tehoa ei ole osoitettu geriatrisen väestöstä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimukset suhteesta iän vaikutuksille guanfasiini tabletteja ei ole tehty. Ei geriatrisen tyypilliset ongelmat on dokumentoitu tähän mennessä, vaikka aloitusannos guanfasiini tablettien on yleensä pienempi iäkkäillä potilailla johtuen suurempi riski tiettyjä haittavaikutuksia.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät guanfasiini, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä guanfasiini kanssa jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön guanfasiini. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota guanfasiini vain lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi.

guanfasiini olisi tullut potilastietoja insertti. Lue ja noudata näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Jos käytät guanfasiini korkeaan verenpaineeseen

Niellä laajennettu vapauttava tabletti kokonaisena veden kanssa, maitoa tai muita nesteitä. Älä murskata, halkaista tai pureskella.

Sinun ei pitäisi ottaa laajennettu versio tablettien rasvaisten aterioiden.

Älä syö greippiä tai juo greippimehua käytät guanfasiini. Greippi ja greippimehu voivat muuttaa määrää guanfasiini joka imeytyy elimistöön.

Annoksen guanfasiini on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta guanfasiini. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää guanfasiini, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Jos et nähnyt ottaen guanfasiini laajennettu versio tablettien vähintään 2 päivää peräkkäin, tarkista lääkäriltäsi. Jos kehon yhtäkkiä itsestään guanfasiini, joitakin ei-toivottuja vaikutuksia saattaa esiintyä. Jos sinulla on kysyttävää tästä, tarkistaa lääkäriltä.

Oikea käyttö guanfasiini

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Lääkärin tulisi tarkistaa sinun tai lapsen edistymisestä säännöllisin käyntejä varmistaa guanfasiini toimii kunnolla ja päättää, jos sinä tai lapsesi tulee jatkaa sitä.

Sinä tai lapsesi myös oltava verenpainetta ja sydämen syke mitataan ennen guanfasiini ja kun tai lapsesi käyttävät sitä. Jos havaitset muutoksia sinun tai lapsesi suositeltu verenpaine tai sydämen sykettä, ota yhteyttä lääkäriin heti. Jos sinulla on kysyttävää, keskustele lääkärin.

Älä lopeta guanfasiini tarkistamatta ensin lääkärin kanssa. Lääkäri saattaa haluta sinun vähitellen vähentää sinä tai lapsesi käytätte ennen pysäyttämistä, kokonaan.

Varmista, että olet tarpeeksi guanfasiini käsillä kestää läpi viikonloppuisin, loma, ja lomat. Sinun ei pitäisi unohda yhtään annosta. Voit kysyä lääkäriltä toiselle kirjoitettu resepti guanfasiini kuljettaa lompakossa tai käsilaukussa. Voit sitten se täytetään, jos loppuvat, kun olet poissa kotoa.

Varotoimet Vaikka käyttäminen guanfasiini

Ennen kuin minkäänlaista leikkausta (myös hammasleikkaukset) tai kiireellistä hoitoa, kerro lääkärin tai hammaslääkäri vastuussa että käytät guanfasiini.

Guanfasiini lisäävät vaikutukset alkoholin ja muiden keskushermostoa lamaavien (lääkkeitä, joita aiheuttaa uneliaisuutta tai valppauden). Joitakin esimerkkejä CNS alentavat aineet ovat antihistamiineja tai lääke heinänuha, muita allergioita, tai vilustuminen, rauhoittavien lääkkeiden, rauhoittavien tai unilääkkeitä, reseptiä kipulääkitystä tai huumausaineet, lääkettä epilepsiaan tai barbituraatit, lihasrelaksantit, tai nukutusta, kuten jotkut hampaiden anestesia. Tarkista lääkärisi kanssa ennen mitään edellä mainituista, kun tai lapsesi käyttävät guanfasiini.

Guanfasiini voi aiheuttaa joillekin ihmisille huimausta, uneliaisuutta, heikko, sekavaksi, tai valppauden kuin ne ovat normaalisti. Varmista, että tiedät miten reagoit guanfasiini ennen ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voi olla vaarallista, jos olet huimausta tai eivät ole hälytys. Myös seisomaan hitaasti noustaessa makuulta tai istuma-asennosta voi myös auttaa.

Guanfasiini voi aiheuttaa kuivan suun, nenän ja kurkun. Tilapäisestä helpotusta suun kuivuminen, käyttö sokerittomia makeisia tai purukumia, sulattaa bittiä jäätä suussa, tai käytä sylki korvike. Jos kuivuminen jatkuu yli 2 viikkoa, tarkistaa lääkärin tai hammaslääkärin. Jatkuvat suun kuivuminen saattaa lisätä hammassairaus, kuten karies, iensairaus, ja sieni-infektiot.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten (esim mäkikuisma) tai vitamiinilisän.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

guanfasiini Side Effects

guanfasiini

Kiireellisten apua välittömästi, jos jokin seuraavista yliannostuksen yhteydessä

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Kun lopetat guanfasiini, se voi silti tuottaa joitakin haittavaikutuksia, jotka tarvitsevat huomiota. Tänä ajan, tarkista lääkäriltä välittömästi, jos huomaat seuraavia haittavaikutuksia

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka B Ei todistettu riski ihmisten

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

ADHD Adderall, Vyvanse, metyylifenidaatti, Ritalin, Strattera, Concertalla Adderall XR, Focalin, amfetamiini / dekstroamfetamiinin, Focalin XR, atomoksetiinia, Quillivant XR

Korkea verenpaine lisinopriili, amlodipiini, metoprololi, hydroklooritiatsidi, losartaani, furosemidi, atenololi, Lasix, Norvasc, Diovan, valsartaani, enalapriili