gynekomastia (rintojen suureneminen miehillä) hoitojen ja lääkkeiden

Useimmat gynekomastia taantua ajan kuluessa ilman hoitoa. Jos gynekomastia johtuu taustalla kunnossa, kuten hypogonadismi, aliravitsemus tai kirroosi, että tila voi vaatia hoitoa. Jos olet ottanut lääkkeitä, jotka voivat aiheuttaa gynekomastiaa, lääkäri voi suositella lopettamista niitä tai korvaamalla toinen lääkitys.

Nuorilla mitään ilmeistä syytä gynekomastia, lääkäri voi suositella määräajoin uudelleenarvioinneista joka kolmas kuuden kuukauden onko ehto parantaa omasta. Gynekomastia usein menee pois ilman hoitoa alle kaksi vuotta. Kuitenkin hoito voi olla tarpeen, jos gynekomastia ei parane omasta tai jos se aiheuttaa huomattavaa kipua, arkuutta tai hämmennystä.

Lääkehoito

Lääkkeitä käytetään rintasyövän hoitoon ja muita ehtoja, kuten tamoksifeenin (Soltamox) ja raloksifeenin (Evista), saattaa olla hyötyä joidenkin miesten gynekomastia. Vaikka näitä lääkkeitä hyväksynyt Food and Drug Administration, niitä ei ole hyväksytty juuri tähän käyttöön.

Leikkaus poistaa ylimääräisen rintarauhaskudokseen

Jos sinulla on vielä merkittävä kiusallinen rintojen huolimatta hoidon aloittamisesta tai havainto, lääkäri voi neuvoa leikkausta. Kaksi gynekomastia leikkaus vaihtoehtoa