Haldol

Iäkkäillä potilailla, joilla on dementiaan liittyvä psykoosi hoidettu epätyypillisten psykoosilääkeaineita lisääntynyt kuolemanriski lumelääkkeeseen verrattuna. Vaikka kuolinsyistä kliinisissä tutkimuksissa vaihteli, suurin osa kuolemista näytti olevan joko sydän- (esimerkiksi sydämen vajaatoiminta, äkkikuolema) tai tarttuva (esim keuhkokuume). Havainnointitutkimukset mukaan psykoosilääkkeiden voi lisätä kuolleisuutta. On epäselvää, näihin tutkimuksiin, missä määrin kuolleisuus päätelmät voidaan katsoa johtuvan psykoosilääke vastakohtana Potilastiedot. Haloperidoli ei ole hyväksytty hoitoon dementiaan liittyvä psykoosi.

Käyttää Haldol

Terapeuttinen luokka: Psykoosilääkkeet

Farmakologiset Luokka: dopamiiniantagonisti

Kemiallinen luokka: butyrofeno-

Haloperidoli käytetään myös vaikean käyttäytymisen ongelmia (esim aggressiivinen, impulsiivinen käyttäytyminen) tai ylivilkkautta lapsilla, jotka ovat jo hoidettu psykoterapian tai muita lääkkeitä, jotka eivät toimi hyvin.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Ennen Haldol

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille haloperidoli Alle 3-vuotiaille lapsille. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta haloperidolin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäät naiset ovat todennäköisemmin haittavaikutus nimeltään tardiivi dyskinesia, ja iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvä sydänvaivoja, joka voi vaatia oikaisua annoksen saavilla haloperidoli.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät tätä lääkettä, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Tässä osassa on tietoja asianmukaisen käytön useita tuotteita, jotka sisältävät haloperidoli. Se ei voi olla nimenomaan Haldol. Lue huolellisesti.

Ota lääke vain lääkärin ohjeiden mukaisesti. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Tämä on erityisen tärkeää iäkkäillä potilailla, koska ne voivat reagoida hyvin voimakkaasti tätä lääkettä.

Potilaille, jotka saavat nesteen muodossa tätä lääkettä

Jatka lääkkeen koko ajan hoidon. Joskus haloperidolia on otettava useita päiviä useita viikkoja ennen kuin sen täysi vaikutus saavutetaan.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Oikea käyttö haloperidolin

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Lääkärin tulisi tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja, erityisesti ensimmäisten kuukausien Tämän lääkehoidon. Määrä haloperidolia otat voidaan muuttaa tarpeiden kuntoa ja ehkäistä sivuvaikutuksia.

Älä lopeta tämän lääkkeen tarkistamatta ensin lääkärin kanssa. Lääkäri saattaa haluta sinun vähitellen vähentää käytät ennen lopettamista kokonaan. Näin kehon aikaa sopeutua ja auttaa välttämään pahenemista sairaus.

Tämä lääketieteen lisäävät vaikutukset alkoholin ja muiden keskushermostoa lamaavien (lääkkeitä, joita aiheuttaa uneliaisuutta tai valppauden). Joitakin esimerkkejä CNS alentavat aineet ovat antihistamiineja tai lääke allergioita tai vilustuminen, rauhoittavien lääkkeiden, rauhoittavien tai unilääkettä; reseptiä kipulääkitystä tai huumausaineet, lääketiede epilepsiaan tai barbituraatit, lihasrelaksantit, tai nukutusta, kuten jotkut hampaiden anestesia. Tarkista lääkäriltä ennen jokin yllä mainituista, kun käytät tätä lääkettä.

Tämä lääke voi aiheuttaa joillekin ihmisille huimausta, uneliaisuutta, tai valppauden kuin ne ovat normaalisti, varsinkin kun määrä lääkettä on lisääntynyt. Vaikka et ota haloperidoli nukkumaan mennessä, voi aiheuttaa uneliaisuutta tai vähemmän hälytys johtuvat. Varmista, että tiedät miten reagoit tätä lääkettä ennen kuin ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voisi olla vaarallista, jos et huimausta tai ei hälytys.

Varotoimet Vaikka käyttäminen Haldol

Huimaus, tai pyörtyminen voi esiintyä, varsinkin kun saat ylös makuulta tai istuma-asennosta. Getting hitaasti saattaa auttaa. Jos ongelma jatkuu tai pahenee, tarkistaa lääkäriltä.

Tämä lääke on usein hiosta vähemmän, mikä aiheuttaa kehon lämpötila kasvaa. Ole erityisen varovainen, ettei ylikuumene harjoituksen aikana tai kuumalla säällä kun olet lääkkeen ottamisen, sillä ylikuumeneminen voi aiheuttaa lämpöhalvaus. Myös kuumat kylvyt tai saunaa voi aiheuttaa huimausta tai pyörrytystä, kun käytät tätä lääkettä.

Haloperidoli voi aiheuttaa iho herkempi auringonvalolle kuin se on normaalisti. Altistuminen auringonvalolle, edes lyhyitä aikoja, voi aiheuttaa ihottumaa, kutinaa, punoitusta tai muita ihon värjäytymistä, tai vakava auringonpolttama. Kun aloitat lääkkeen ottamisen

Jos sinulla on vaikea reaktio auringon, tarkistaa lääkäriltä.

Haloperidoli voi aiheuttaa suun kuivumista. Saat tilapäisen helpotuksen, sokerittomia makeisia tai purukumia, sulattaa bittiä jäätä suussa, tai käytä sylki korvike. Jos suussa edelleen tuntea kuivua yli 2 viikkoa, ota lääkäri tai hammaslääkäri. Jatkuvat suun kuivuminen saattaa lisätä hammassairaus, kuten karies, iensairaus, ja sieni-infektiot.

Ota yhteys lääkäriin niin pian kuin mahdollista, jos on rintakipua tai epämukavuutta, nopea syke, hengitysvaikeudet, tai kuume ja vilunväristykset. Nämä voivat olla oireita erittäin vakava sydänvaivoja.

Tämä lääke voi aiheuttaa tardiivia dyskinesiaa (liikehäiriö). Tarkista lääkäriltä heti, jos jokin seuraavista oireista tämän lääkkeen käytön aikana: huuli smacking tai puckering, turvotusta ja posket, nopea tai matomainen kielen liikkeet, hallitsematon puremisliikkeet, tai hallitsemattomat liikkeet käsivarsien ja jalat.

Haldol Side Effects

Haldolia (haloperidoli)

Lopeta lääkkeen ja tarkista lääkäriltä heti, jos jokin seuraavista oireista, kun lääkkeen käyttämisen: kouristukset (kohtaukset), hengitysvaikeudet, nopea syke, korkea kuume, korkea tai matala verenpaine, lisääntynyt hikoilu; menetys virtsarakon hallinnan, voimakas lihasjäykkyys, epätavallisen kalpea iho, tai väsymys. Nämä voivat olla oireita vakava tila kutsutaan neuroleptioireyhtymäksi (NMS).

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Kiireellisten apua välittömästi, jos jokin seuraavista yliannostuksen yhteydessä

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Dementia haloperidoli, Haldolia dekanoaatti, takriini, Cognex, ergoloid mesylaatit, Hydergine

Psykoosi haloperidoli, proklooriperatsiinilla, Compazine, klooripromatsiini, Thorazine, perfenatsiinin

ICU agitaatio loratsepaami, Ativania, diatsepaami, Valium, haloperidoli, midatsolaami

Pahoinvointi / oksentelu promethazine, loratsepaami, hydroksitsiinin Ativania, ondansetroni, Zofran