hamstraaminen häiriö

Hamstraaminen häiriö on jatkuva vaikeus heittämistä tai jakaus omaisuutensa, että on havaittu tarve pelastaa heidät. Henkilö hamstraaminen häiriö kokee ahdistusta on ajatellut päästä eroon kohteita. Liiallinen kertyminen kohteita, riippumatta todellisesta arvosta, tapahtuu.

Hamstraaminen luo usein niin ahtaissa elinolosuhteet että kodeissa voidaan ääriään myöten täynnä, vain kapea polkuja käämitys kautta kasana sotkua. Jotkut ihmiset myös kerätä eläinten pitäminen kymmeniä tai satoja lemmikkejä epäpuhtauksia, koska ne eivät voi hoitaa niitä kunnolla.

Hamstrauksen vaihtelee lievästä vaikeaan. Joissakin tapauksissa hamstraaminen ei ehkä ole paljon vaikutusta elämääsi, kun taas muissa tapauksissa se vakavasti vaikuttaa toimintaan päivittäin.

Henkilöt, joilla on hamstraaminen häiriö eivät useinkaan näe sitä ongelmana, mikä hoito haasteellista. Mutta intensiivinen hoito voi auttaa ihmisiä hamstrauksen häiriö ymmärtävät pakonomaista ja elää turvallisempaa, miellyttävämpää elämää.

Kodeissa ihmisiä, jotka ovat hamstraaminen häiriö, työtasot, lavuaarit, liedet, työpöydät, portaikot ja lähes kaikki muut pinnat ovat yleensä päällekkäin tavaraa. Ja kun ei ole enää tilaa sisällä, sotkua voi levitä autotallin, ajoneuvojen ja piha.

hamstraaminen eläimet

Sotkua ja vaikeus heitetään asiat ovat yleensä ensimmäinen oireita hamstrauksen häiriö, joka usein pinnat aikana teini-iässä. Koska ihminen vanhenee, hän alkaa tyypillisesti hankkimalla asioita, joille ei ole tarvetta tai tilaa. Keski-ikä, oireet ovat usein vakavia ja voivat olla vaikeampi hoitaa.

Kun lääkäriin

Hamstraaminen häiriö vaikuttaa tunteita, ajatuksia ja käyttäytymistä. Merkkejä ja oireita voivat olla

Henkilöt, joilla on hamstraaminen häiriö tyypillisesti tallentaa kohteita, koska

Hamstrauksen häiriö eroaa kerätä. Ihmiset, jotka ovat kokoelmia, kuten postimerkkejä tai mallin autoja, tietoisesti etsiä tiettyjä kohteita, luokitellaan ne ja huolellisesti näyttää niiden kokoelmia. Vaikka kokoelmat voivat olla suuria, ne eivät yleensä sotkuinen ja ne eivät aiheuta ahdistusta ja arvonalentumiset, jotka ovat osa hamstraaminen häiriö.

Ihmiset, jotka hamstrata eläimet voivat kerätä kymmeniä tai jopa satoja lemmikkieläimiä. Eläimet voidaan rajoittaa tai sen ulkopuolella. Koska suuria määriä, nämä eläimet usein ei hoideta kunnolla. Terveyttä ja turvallisuutta henkilön ja eläimet ovat vaarassa epäpuhtauksia.

Mitä voit tehdä

Jos tai rakastettusi on oireita hamstrauksen häiriö, keskustele lääkärin tai mielenterveyden tarjoaja mahdollisimman pian. Jotkut yhteisöt ovat virastot, jotka auttavat hamstraaminen ongelmia. Tarkista paikalliselta tai lääninhallituksen resursseja omalla alueella.

Niin vaikeaa kuin se voisi olla, voit myös ottaa yhteyttä paikallisiin viranomaisiin, kuten poliisi, palokunta, kansanterveyden, lastensuojelun tai eläinten hyvinvoinnin virastot, varsinkin kun terveys tai turvallisuus on kyseessä.

Se ei ole selvää, mikä aiheuttaa hamstraaminen häiriö. Genetics, aivojen kemiaa ja stressaavaa elämää tapahtumia tutkitaan mahdollisimman syitä.

Hamstrauksen häiriö voi vaikuttaa kuka tahansa, iästä, sukupuolesta tai taloudellisesta asemasta. Se ei ole selvää, vaikka, miten yleinen hamstraaminen häiriö on. Se osittain koska jotkut ihmiset eivät koskaan hakeudu hoitoon.

Riskitekijöitä ovat

Mitä odottaa oman mielenterveyden tarjoaja

Minimoisi häiriö voi aiheuttaa erilaisia ​​komplikaatioita, mukaan lukien

Jos tai rakastettusi on oireita hamstrauksen häiriö, terveydenhuollon tarjoaja voi kirjoittaa lähetteen mielenterveyden tarjoaja, kuten psykiatri tai psykologi, jolla on kokemusta diagnosointiin ja hoitoon hamstraaminen häiriö.

Koska monet ihmiset hamstraaminen häiriö oireet eivät tunnista, että niiden toiminta on ongelma, sinut kaveriksi tai perheenjäsen voi kokea enemmän ahdistusta yli hamstraaminen kuin rakkaasi tekee.

Haluat ehkä ensin tavata yksin mielenterveyden tarjoaja kehittää mallia nostamalla huolta rakkaasi. Mielenterveyden tarjoaja voi auttaa valmistautumaan keskustelun edistämiseksi rakkaasi hakemaan apua.

Harkitsemaan hoitoon hakeutumisen, rakkaasi todennäköisesti tarvitse varmuuden siitä, että kukaan ei aio mennä hänen talon ja alkaa heittäminen ulos. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla henkilö, jolla hamstraaminen häiriö oireita valmistautua ensimmäisen tapaamisen ja oppia mitä odottaa mielenterveyden tarjoaja.

Ennen nimittämistä, tehdä luettelo

Psykoterapia

Ota luotettu perheenjäsen tai ystävä pitkin, mikäli mahdollista, tukea ja auttaa muistamaan yksityiskohtia keskusteltiin tapaamisen.

Valmistaudu kysymystä oman mielenterveyden tarjoaja, kuten

Lääkehoito

Älä epäröi kysyä muita kysymyksiä aikana varaamiseksi.

Saada käsitys siitä, miten hamstrauksen häiriö vaikuttaa elämääsi, mielenterveyden tarjoaja voi pyytää

Auttaa diagnosoimaan hamstrauksen häiriö, mielenterveys tarjoajat tekemään perusteellisen psykologinen arviointi. Ne voivat kysyä kysymyksiä hankkia ja heitetään kohteita ja henkistä hyvinvointia. Ne voivat myös pyytää lupaa puhua sukulaisten ja ystävien.

Hamstrauksen häiriö näyttää olevan yleisempää henkilöillä, joilla psyykkisiä häiriöitä, kuten pakko-oireinen häiriö (OCD), masennuksen tai ahdistuksen. Joten mielenterveys tarjoaja voi myös esittää kysymyksiä nähdä, jos sinulla on oireita muut mielenterveyden häiriöt.

On diagnosoitu hamstrauksen häiriö, sinun on täytettävä kriteerit lueteltu DSM (DSM-5), julkaissut American Psychiatric Association. Tämä käsikirja käyttää mielenterveys tarjoajien diagnosoida mielenterveyden edellytykset ja vakuutusyhtiöiden korvata hoitoon.

Diagnostiset kriteerit hoarding häiriö sisältävät

Hoito hamstrauksen häiriö voi olla haastavaa, koska monet ihmiset eivät tunnista negatiivista vaikutusta hamstrauksen heidän elämäänsä vai eivät usko he tarvitsevat hoitoa. Tämä pätee erityisesti, jos heidän omaisuutensa tai eläinten tarjoavat mukavuutta. Ja henkilöt, joiden omaisuutta tai eläimet otetaan pois usein nopeasti kerätä enemmän auttaa täyttämään emotionaalisia tarpeita.

On olemassa kahta päätyyppiä hoito hamstrauksen häiriö – psykoterapian ja lääkitys.

Psykoterapia, jota kutsutaan myös talk hoito, on ensisijainen hoito. Kognitiivinen psykoterapia on yleisin muoto psykoterapian hoitoon käytettävä hamstraaminen häiriö. Yritä löytää terapeutin tai muu mielenterveyden tarjoaja, jolla on kokemusta hoitoon hamstraaminen häiriö.

Osana kognitiivinen psykoterapia, saatat

Vaikka ensisijainen interventio hamstraaminen häiriö on psykoterapia, tutkimus jatkuu tehokkaimpia tapoja käyttää lääkkeitä hoidossa hamstrauksen häiriö. Lääkitys yleisimmin käytettyjä ovat masennuslääkkeitä kutsutaan selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät (SSRI: t).

Tässä muutamia vaiheita voit auttaa huolta itse

Koska vähän ymmärretään, mikä aiheuttaa hamstrauksen häiriö, ei ole tiedossa tapa estää se. Kuitenkin, kuten monet psyykkinen tila, saada hoitoa ensimmäisen merkki ongelmasta voi auttaa ehkäisemään hamstraamisen tulemasta vakava.

käydä lääkärin