Hashimoton tauti

Hashimoton tauti on sairaus, jossa immuunijärjestelmä hyökkää kilpirauhanen, pieni rauhanen juuressa niskaasi alla aataminomena. Kilpirauhanen on osa hormonitoimintaa, joka tuottaa hormoneja, jotka koordinoivat monet kehon toimintaa.

Saatu tulehduksen Hashimoton tauti, joka tunnetaan myös nimellä krooninen lymfosyyttinen kilpirauhastulehdus, usein johtaa kilpirauhasen vajaatoimintaa (kilpirauhasen vajaatoiminta). Hashimoton tauti on yleisin syy kilpirauhasen Yhdysvalloissa. Se vaikuttaa ensisijaisesti keski-ikäiset naiset, mutta myös voi esiintyä miehillä ja naisilla kaikista ikä ja lapsilla.

Lääkärit testata kilpirauhasen toiminta auttaa havaitsemaan Hashimoton tauti. Hoito Hashimoton tauti kilpirauhasen hormonikorvaushoitoa yleensä on yksinkertainen ja tehokas.

Et ehkä huomaa merkkejä tai oireita Hashimoton tauti ensin, tai saatat huomata turvotusta edessä kurkussa (struuma). Hashimoton tauti tyypillisesti etenee hitaasti vuosina ja aiheuttaa kroonisen kilpirauhasen vahinkoa, mikä johtaa laskuun kilpirauhashormonin veren. Oireita ovat pääasiassa sellaisen kilpirauhasen vajaatoimintaa (kilpirauhasen vajaatoiminta).

Merkkejä ja oireita kilpirauhasen sisältävät

Kun lääkäriin

Ota yhteys lääkäriin, jos näitä oireita

Mitä voit tehdä

Sinun on myös nähdä lääkärin määräajoin testaus kilpirauhasen toiminta, jos

Jos sinulla on korkea veren kolesteroli, keskustele lääkärisi siitä hypotyreoosi voi olla syynä.

Ja jos olet hormonihoitoa saavilla kilpirauhasen vajaatoiminnan aiheuttamaa Hashimoton tauti, aikataulun seurantakäyntejä niin usein kuin lääkäri suosittelee. Aluksi on tärkeää varmistaa, että olet saanut oikean annoksen lääkettä. Ajan annoksen tarvitset riittävästi korvata kilpirauhasen toiminta voi muuttua.

Hashimoton tauti on autoimmuunisairaus, jossa immuunijärjestelmä tuottaa vasta-aineita, jotka vahingoittavat kilpirauhanen. Lääkärit eivät tiedä, mikä aiheuttaa immuunijärjestelmän hyökätä kilpirauhanen. Jotkut tutkijat ajattelevat virus tai bakteeri saattaa laukaista vastaus, kun taas toisten mielestä geneettinen vika voi olla mukana.

Mitä odottaa lääkäriltä

Yhdistelmä tekijöistä – kuten perinnöllisyys, sukupuoli ja ikä – voi määrittää todennäköisyys kehittää häiriö.

Nämä tekijät voivat vaikuttaa riskiä sairastua Hashimoton tauti

Hoitamattomana kilpirauhasen liikatoimintaa (hypotyreoosi) aiheuttama Hashimoton tauti voi johtaa useisiin terveysongelmiin

Myxedema (Miks-uh-DEE-muh). Tämä harvinainen, hengenvaarallinen tila voi kehittyä vuoksi pitkän aikavälin kilpirauhasen seurauksena käsittelemättömän Hashimoton tauti. Sen merkkejä ja oireita ovat voimakas kylmä suvaitsemattomuutta ja uneliaisuus seurasi syvällinen uneliaisuus ja tajuttomuus.

Myxedema kooma voidaan käynnistää rauhoittavia, infektio tai muu stressiä kehosta. Myxedema vaatii välitöntä kiireellisen sairaanhoidon.

synteettiset hormonit

Syntymävikoja. Syntyneiden naisille hoitamaton kilpirauhasen vajaatoiminta johtuu Hashimoton tauti saattaa olla suurempi riski saada synnynnäisiä epämuodostumia kuin tehdä syntyneiden terveille äideille. Lääkärit ovat jo pitkään tiedossa, että nämä lapset ovat alttiimpia henkistä ja kehityshäiriöitä ongelmia. Ei voi olla yhteys kilpirauhasen raskauksien ja synnynnäisiä epämuodostumia, kuten suulakihalkio.

Yhteys välillä on myös kilpirauhasen raskauksista ja sydän, aivot ja munuaisvaivoja pikkulapsilla. Jos suunnittelet raskautta tai jos olet raskauden alkuvaiheessa, varmista, että on kilpirauhasen taso tarkistetaan.

Olet todennäköisesti aloittaa näkemästä perhelääkäri tai yleislääkäri. Tai voidaan ohjata erikoislääkärin nimeltä endokrinologian.

Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla voit valmistautua nimittämistä ja tietää, mitä odottaa lääkäriltä.

Luo lista kysymyksiä, jotta voit tehdä suurimman osan ajasta lääkärisi kanssa. Sillä Hashimoton tauti, jotkut peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Älä epäröi kysyä muita kysymyksiä.

Seuranta annostus

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä, kuten

Yleensä lääkäri voi testata Hashimoton tauti, jos et tunne yhä väsynyt tai hidas, on kuiva iho, ummetus ja käheä ääni, tai on aikaisemmin ollut kilpirauhasen ongelmia tai struuma.

Muiden aineiden

Diagnoosi Hashimoton tauti perustuu oman oireita ja verikokeiden, jotka mittaavat kilpirauhashormonipitoisuus ja kilpirauhasta stimuloivan hormonin (TSH) tuotettu aivolisäkkeestä. Nämä voivat sisältää

Aiemmin lääkärit eivät pysty tunnistamaan kilpirauhasen (hypotyreoosi), tärkein indikaattori Hashimoton tauti, kunnes oireet olivat melko pitkälle. Mutta käyttämällä herkkää TSH testi, lääkärit voivat diagnosoida kilpirauhasen sairaudet paljon aikaisemmin, usein ennen kuin koet oireita.

Koska TSH-testi on paras seulontatesti, lääkäri todennäköisesti tarkistaa TSH ensin ja noudata kanssa kilpirauhashormonin testi tarvittaessa. TSH testit myös tärkeä rooli hallinnassa kilpirauhasen. Nämä testit auttavat myös lääkärille määrittämään oikean annoksen lääkettä, sekä alkuvaiheessa ajan.

Hoito Hashimoton tauti saattaa sisältää havainnointi ja käyttö lääkkeitä. Jos ei ole todisteita hormonin puutos, ja kilpirauhasen toimii normaalisti, lääkäri voi ehdottaa odottaa ja katsoa -lähestymistapa. Jos tarvitset lääkitystä, mahdollisuudet ovat sinun tarvitse sitä varten loppuelämän.

Jos Hashimoton tauti aiheuttaa kilpirauhashormonin puute, ehkä korvaushoitoa kilpirauhashormonin. Tämä edellyttää yleensä päivittäinen käyttö synteettisten kilpirauhashormonin levotyroksiinin (Levoxyl, Synthroid, muut).

Synteettinen levotyroksiini on identtinen tyroksiinia, luonnollinen versio tästä hormoni Kilpirauhasen. Suullinen lääkitys palauttaa riittävä hormonitasot ja kääntää kaikki oireet hypothyroidism.

Pian hoidon aloittamisen jälkeen, huomaat, että et tunne vähemmän väsynyt. Lääkityksen myös vähitellen alentaa kolesterolia kohonnut taudin ja voi kääntää painonnousua.

Levotyroksiinihoitoa on yleensä elinikäinen, vaan siksi, että annostusta voidaan joutua muuttamaan, lääkäri todennäköisesti tarkistaa TSH taso joka kuudes 12 kuukautta.

Määrittää oikea annostus levotyroksiinin aluksi, lääkäri yleensä tarkistaa oman tason TSH muutaman viikon hoidon jälkeen. Liikaa kilpirauhashormonin voi kiihdyttää luukatoa, mikä voi tehdä osteoporoosia huonommin tai lisätä riskiä tätä tautia. Ylihoito kanssa levotyroksiinin voi myös aiheuttaa sydämen rytmihäiriöt (rytmihäiriöt).

Jos sinulla on sepelvaltimotauti tai vaikea kilpirauhasen, lääkäri voi aloittaa hoidon pienemmällä määrällä lääkitys ja vähitellen lisätä annostusta. Progressiivinen hormonikorvaushoidon avulla sydämesi sopeutua lisätä aineenvaihduntaa.

Levothyroxine aiheuttaa käytännössä mitään sivuvaikutuksia, kun sitä käytetään sopiva annos ja on suhteellisen halpa. Jos vaihdat tuotemerkkejä, ilmoita lääkärille, varmistaa saat edelleen oikea annostus. Älä myöskään ohita annosta tai lopeta lääkkeen. Jos et, oireet vähitellen palata.

Tietyt lääkkeet, ravintolisät ja jotkut elintarvikkeet voivat vaikuttaa kyky imeä levotyroksiinin. Kuitenkin Levotyroksiinia vähintään neljä tuntia ennen tai jälkeen muiden lääkkeiden voi korjata ongelman. Keskustele lääkärisi kanssa, jos syöt suuria määriä soijaa tai kuitupitoista ruokavaliota tai jos käytät jotakin seuraavista

Useimmat lääkärit suosittelevat levotyroksiini, synteettinen muoto tyroksiinin (T-4). Kuitenkin luonnon uutteita ovat käytettävissä, jotka sisältävät kilpirauhashormonin peräisin kilpirauhasen sikojen. Nämä tuotteet – Armour Kilpirauhasen, esimerkiksi – sisältävät sekä levotyroksiinin ja trijodityroniinin.

Lääkärit on useita huolenaiheita luonnollinen kilpirauhashormonin uutteita kuten Armour Kilpirauhasen, mukaan lukien

Silti tutkijat ovat tutkineet, onko säätämällä standardin kilpirauhasen hoito korvata joitakin T-4 T-3 voi tarjota hyötyä. Suurin osa tutkimuksista ovat todenneet, että lisäys T-3 ei tarjoa mitään etua verrattuna hoito T-4 yksin.

On kuitenkin olemassa merkkejä siitä, että T-3 voi tarjota hyötyä tietyille subsets ihmiset, kuten ihmiset, jotka ovat saaneet kilpirauhanen poistaa kirurgisesti (kilpirauhanen). Tutkimus on käynnissä.

käydä lääkärin