hematuria opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Hematuria on läsnä punasoluja virtsassa. Jos on tarpeeksi punasoluja, virtsan voi tulla kirkkaan punainen, vaaleanpunainen tai cola värillinen. Usein, kuitenkin, virtsa tulee täysin normaali, koska ei ole tarpeeksi verta aiheuttaa värin muutoksen. Tässä tapauksessa ehto on nimeltään “mikroskooppinen” hematuria .; On olemassa monia mahdollisia syitä verivirtsaisuus, mukaan lukien; Virtsatieinfektio – Verivirtsaisuus voi johtua infektio jossakin osassa virtsateiden, yleisimmin virtsarakon (kystiitti) tai munuaisten (pyelonefriitti) .; Munuaiskiviä; Kasvaimia munuaisten tai virtsarakon; Liikunta – Liikunta hematuria on vaaraton ehto, joka tuottaa verta virtsassa jälkeen rasittava käyttää. Se on yleisempää miehillä kuin naisilla .; Trauma – traumaattinen vammoja osan virtsateissä – munuaiset virtsaputken aukon (yhteys virtsarakon ja ulkomaailmaan) – voi aiheuttaa hematuria.

oireet

Kun itse, verivirtsaisuus aiheuttaa harvoin oireita. Yksi poikkeus on, kun virtsarakko on niin paljon verta se, että hyytymiä muodostuu, ja virta virtsa on estetty. Tämä voi aiheuttaa kipu on tukos alemman lantion. Oireet yleensä tulevat syy verivirtsaisuus, ja vaihtelevat kunnossa; Glomerulonefriitti – Jos munuaiskerästulehdus ei ole vakava, se ei saa aiheuttaa mitään oireita. Jos oireet näkyvät, ne voivat sisältää turvotus, erityisesti alaraajojen, vähentää virtsaaminen, ja korkea verenpaine .; Munuais- tai virtsarakon tulehdus – Oireet riippuvat infektio-, mutta voi sisältää kovaa kipua toisella puolella alaselkään, kuume, vilunväristykset, pahoinvointi ja oksentelu, kipu yläpuolella häpyluun tai virtsarakon alueella, epämiellyttävä hajuisia virtsaan ja tarve virtsata useammin kuin normaalisti, ja kipu tai epämukavuutta virtsatessa .; Eturauhasen infektio – Ei voi olla kipua alaselässä tai välisellä alueella kivespussin ja peräaukon, kipu aikana siemensyöksy, verta siemennesteen, ja joskus kuume ja vilunväristykset .; Kasvain munuaisten tai virtsarakon -Suosituimmat munuaisten ja virtsarakon syövät kasvaa aiheuttamatta kipua tai epämukavuutta. Kun oireita ilmenee, yleisimpiä ovat vatsakipu, useammin virtsaaminen ja kipua lopussa virtsaaminen .; Munuaiskivet – Kun munuaiskivet tulee loukkuun yksi ureters (kapea putket yhdistävät kunkin munuaisten virtsarakkoa), se voi aiheuttaa voimakasta kipua selässä, sivu- tai nivusten, pahoinvointia ja oksentelua, tai kivulias ja usein virtsaaminen .; Verenvuotohäiriöitä – vuotohäiriötä taipumus aiheuttaa epänormaalia verenvuotoa kaikkialla kehossa, ei vain virtsaan. Kulloisenkin verenvuotoja, oireita voivat olla epänormaali mustelmia, pitkittynyt verenvuoto leikkauksista, verenvuotoa ihossa, verenvuotoa nivelissä tai ruoansulatuskanavan (aiheuttaa musta, tervainen uloste tai kirkkaan punainen veri ulosteessa), tai ikenet verenvuoto jopa lempeä hammaslangan tai harjaamalla .; Trauma – On usein on merkkejä traumaattisen vamman kehon pintaan, kuten mustelmia, turvotusta, pistoja ja avoimia haavoja.

Diagnoosi

Hoitohenkilökuntaan haluavat näyte virtsan vahvistaa, että olet hematuria. Naisilla, veri voi päästä virtsaan kuukautisten aikana. Lääkäri saattaa haluta toistaa virtsanäyte kuukautisten välillä.

Kuinka kauan se kestää?

Kuinka kauan hematuria kestää riippuu sen perimmäinen syy. Esimerkiksi verta virtsassa liittyvät rasittava liikunta tyypillisesti menee pois omasta 24 tunnista 48 tuntiin. Hematuria johtuvat virtsatieinfektio päättyy, kun infektio on parantunut. Hematuria liittyvät munuaiskivet tyhjentää jälkeen kivi siirretään tai poistetaan.

Miten estää tämän terveydentila

Ehkäistä hematuria liittyvät rasittava liikunta, vaihtaa vähemmän intensiivistä harjoitusohjelman. Yleensä voit estää muita verivirtsaisuus noudattamalla elämäntapa, joka edistää tervettä virtsateiden

Miten käsitellä tätä terveydentila

Hoito verivirtsaisuus riippuu sen syyn. Yleensä ihmiset liikunnan liittyviä hematuria eivät tarvitse muuta käsittelyä kuin muuttamaan käyttää ohjelmia. Ihmiset, joilla on huumeisiin liittyvät hematuria paranee, jos he lopettavat lääkityksen, joka aiheutti ongelman. Antibiootit tyypillisesti paranna infektioihin liittyvien hematuria. Muut syyt verivirtsaisuus, hoito voi olla monimutkaisempi

Kun vierailla lääkäri

Soita lääkärillesi välittömästi, jos huomaat verta virtsassa tai jos virtsassa muuttaa värin cola. Kannattaa myös soittaa hoitohenkilökunnalle, jos olet kuumetta tai kipu alavatsan tai puolelle.

Ennuste

Useimmat ihmiset, joiden hematuria liittyy liikunta, lääkitys, munuaiskivet, virtsatietulehdus tai eturauhastulehdus on erinomainen näkymät täydellisen parantumisen.