hemofilia hoidot ja lääkkeet

Hemofilia on harvinainen sairaus, jossa veressä ei ole hyytymä normaalisti, koska sillä ei ole riittävästi hyytymistä proteiineja (hyytymistekijöiden). Jos sinulla on hemofilia, voi vuotaa verta pidempään loukkaantumisen jälkeen kuin olisit, jos veren hyytynyt normaalisti.

Pienet leikkaukset eivät yleensä ole suuri ongelma. Suurempi terveyden kannalta on syvä sisäinen verenvuoto kehosta, varsinkin polvet, nilkat ja kyynärpäät. Tämä sisäinen verenvuoto voi vahingoittaa elimiä ja kudoksia, ja ne voivat olla hengenvaarallisia.

Hemofilia on perinnöllinen (geneettinen) sairaus. Ei ole parannuskeinoa. Mutta asianmukaista hoitoa ja itsehoidon, useimmat ihmiset hemofilia voivat ylläpitää aktiivista, tuottava elämäntapa.

Merkkejä ja oireita hemofilia vaihtelevat riippuen tasosta hyytymistekijöiden. Jos hyytymistä-tekijä taso on lievästi alennettu, voi vuotaa verta vasta leikkauksen jälkeen tai trauman. Jos puute on vakava, saatat kohdata spontaania verenvuotoa.

Merkkejä ja oireita spontaania verenvuotoa sisältävät

Kun lääkäriin

Emergency oireita hemofilia sisältävät

hemofilia perintö

Jälkeinen pitkittynyt verenvuoto ympärileikkaus voi olla ensimmäinen osoitus hemofilia on poikavauva. Pojat, jotka eivät ole ympärileikattu, mustelmaherkkyyden kun lapsi tulee enemmän mobiili voi johtaa diagnoosin. Ensimmäisen jakson verenvuodon yleensä tapahtuu, kun lapsi on 2 vuotta vanha.

Jos lapsi saa helposti mustelmia, ota yhteyttä lääkäriin. Jos lapsi on voimakas verenvuoto, jota ei voi pysäyttää loukkaantumisen jälkeen, hakeudu ensiapupoliklinikalle.

Jos olet raskaana tai harkitsee raskautta, ja on suvussa hemofilia, keskustele lääkärisi. Saatat olla ohjata erikoislääkärin lääketieteellisen genetiikan tai verenvuotohäiriö, joka voi auttaa määrittämään, jos olet kantavan hemofilia. Jos kantaja, on mahdollista määrittää, raskauden aikana, jos sikiö vaikuttaa hemofilia.

Kun vuotaa verta, kehon normaalisti altaat verisolujen yhteen muodostaen hyytymän verenvuodon tyrehdyttämiseksi. Hyytymisprosessia kannustetaan tiettyjen verisolujen (verihiutaleiden ja plasman proteiineihin). Hemofilia tapahtuu, kun on puute yhdessä näistä hyytymistekijöiden.

Mitä voit tehdä

Hemofilia on perinnöllinen. Kuitenkin noin 30 prosenttia ihmisistä, joilla hemofilia ei ole suvussa häiriö. Näissä ihmiset hemofilia johtuu geneettinen muutos (spontaani mutaatio).

On olemassa useita erilaisia ​​hemofilia. Ne luokitellaan jonka mukaan hyytymistekijä on puutteellinen

Jokaisella on kaksi sukupuolikromosomeiksi, yksi kummaltakin vanhemmalta. Naaras perii X-kromosomi äidiltään ja X-kromosomin isältään. Mies perii X-kromosomi äitinsä ja Y-kromosomi isältä.

Hemofilia perintö riippuu tyypistä hemofilia

Komplikaatioita hemofilia voi sisältyä

Kysymystä lapsesi lääkäriin

Hemofilia diagnosoidaan keskimäärin 9 kk ikäisenä ja lähes aina iän 2. Sinä ja lapsi voidaan kutsua lääkäri, joka on erikoistunut veren häiriöt (hematologist).

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä lisää kysymyksiä varaamiseksi.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi tehdä aika mennä yli pistettä haluat viettää enemmän aikaa. Sinua saatetaan pyytää

Henkilöille, joilla on suvussa hemofilia, on mahdollista määrittää, raskauden aikana, jos sikiö vaikuttaa hemofilia. Kuitenkin testaus aiheuttaa joitakin riskejä sikiölle. Keskustele hyödyt ja riskit testata lääkärin kanssa.

Lapsilla ja aikuisilla, verikoe voi näyttää hyytymistä-tekijän puutos. Hemofilia diagnosoidaan keskimäärin 9 kk ikäisenä ja lähes aina iän 2. Joskus lievä hemofilia ei diagnosoitu, kunnes henkilö käy läpi leikkauksen ja kokemuksia liiallista verenvuotoa.

Vaikka emme paranna hemofilia, useimmat ihmiset tauti voi johtaa melko normaalia elämää.

Mitä odottaa lääkäriltä

Therapies pysäyttää verenvuodon riippuvat hemofilia

Lääkäri voi suositella

Hoito vuodot

Välttää liiallista verenvuotoa ja suojata niveliä

Jos haluat apua ja lapsellesi selviytyä hemofilia

käydä lääkärin

Meneillään hoito