hemosyytin

Rauta on mineraali, että elimistö tarvitsee tuottaa punasoluja. Kun elimistö ei saa tarpeeksi rautaa, se ei voi tuottaa määrän normaalin punasoluja tarvitaan pitämään sinut terveenä. Tätä tilaa kutsutaan raudan puute (rauta puute) tai raudanpuute anemia.

Käyttää hemosyytin

Vaikka monet ihmiset Yhdysvalloissa saa tarpeeksi rautaa ravinnosta, jotkut on otettava lisämääriä heidän tarpeisiinsa. Esimerkiksi rauta on joskus kadonnut hitailla tai pieniä määriä verenvuodon kehon että et ole tietoinen ja jotka voidaan havaita vain lääkäri. Lääkäri voi määrittää, jos sinulla on raudan puute, mikä aiheuttaa puute, ja jos rauta täydennys on tarpeen.

Puute rautaa voi johtaa epätavallinen väsymys, hengenahdistus, lasku fyysistä suorituskykyä, ja oppimisen ongelmia lapsille ja aikuisille, ja se voi lisätä mahdollisuus saada infektio.

Jotkin olosuhteet voivat lisätä tarvetta rautaa. Nämä sisältävät

Lisäksi vauvoilla, varsinkin jotka saavat rintamaidon tai matala-rauta kaavoja, tarvitaan ehkä enemmän rautaa.

Lisääntynyt tarve rautavalmisteita olisi määriteltävä hoitohenkilökunnan.

Ruiskeena rauta annetaan vain tai valvonnassa terveydenhuollon ammattilainen. Muita raudan ovat saatavilla ilman reseptiä, mutta terveydenhuollon ammattilainen voi olla erityisiä ohjeita asianmukaisesta käytöstä ja annos kuntoa.

Hyvän terveyden, on tärkeää, että syöt tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota. Noudata huolellisesti tahansa ruokavalio terveydenhuollon ammattilainen voi suositella. Oman erityisruokavaliota vitamiinin ja / tai mineraali- tarpeita, kysy terveydenhuollon ammattilainen on luettelo sopiva elintarvikkeista. Jos luulet että et saa tarpeeksi vitamiineja ja / tai kivennäisaineita ruokavalioosi, voit valita ottaa ravintolisä.

Merkitys Diet

Iron löytyy ruokavalio kahdessa muodossa-Hemi rautaa, joka imeytyy hyvin, ja nonheme rautaa, joka imeytyy huonosti. Paras ravinnon lähde absorboituvia (hemin) rauta on vähärasvaista punaista lihaa. Kana, kalkkuna, ja kalat ovat myös lähteitä rautaa, mutta ne sisältävät vähemmän kuin punaista lihaa. Vilja, pavut, ja jotkut vihannekset sisältävät imeytyy huonosti (nonheme) rauta. Foods runsaasti C-vitamiinia (esim sitrushedelmät ja tuoreet vihannekset), syödään pieniä määriä hemirauta sisältävien elintarvikkeiden, kuten lihan, voi lisätä määrää nonheme rautaa imeytyy viljasta, pavut ja muut vihannekset. Jotkut elintarvikkeet (esim., Maito, munat, pinaatti, kuitupitoista, kahvi, tee) voi vähentää määrää nonheme rautaa imeytyy elintarvikkeista. Muita rautaa voidaan lisätä ruokaa ruoanlaiton rautaa ruukkuihin.

Päivittäinen määrä rautaa tarvitaan on määritellä useilla eri tavoilla.

Normaali päivittäinen suositeltava saanti milligrammoina (mg) raudalle yleensä määritelty seuraavasti (Huomaa, että RDA ja RNI ilmaistaan ​​todellinen määrä rautaa, jota kutsutaan “alkuaine” “rauta. Tuotteen muoto [esim rauta fumaraatti, ferroglukonaatin, ferrosulfaatin] on erilainen vahvuus)

Jos otat ravintolisä ilman reseptiä, lue ja noudata varotoimia etiketissä. Näiden lisäravinteet, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeitä tähän ryhmään tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Ongelmia lapsilla ei ole raportoitu saanti normaalia päivittäistä suositeltu määriä. Rautavalmisteita, kun määrätty hoitohenkilökuntaan, ei odoteta aiheuttavan eri sivuvaikutuksia lapsilla kuin ne aikuisilla. On kuitenkin tärkeää noudattaa ohjeita huolellisesti, koska rauta yliannostuksen lapsilla on erityisen vaarallista.

Tutkimukset natrium rauta glukonaatti ovat osoittaneet, että tämä täydennys on turvallista käyttää vuotiaille lapsille 6-15 vuotta. Turvallisuutta natriumin rauta glukonaatti ei ole määritelty potilailla, jotka ovat alle 6-vuotiailla lapsilla.

Ongelmat iäkkäiden ei ole raportoitu saanti normaalia päivittäistä suositeltu määriä. Vanhukset joskus eivät absorboi rauta yhtä helposti kuin nuoremmilla aikuisilla ja saattavat tarvita suuremman annoksen. Jos luulet täytyy ottaa rauta täydentää, kysy terveydenhuollon ammattilainen ensin. Vain terveydenhuollon ammattilainen voi päättää, jos tarvitset rauta täydentää ja kuinka paljon sinun pitäisi ottaa.

On erityisen tärkeää, että saat tarpeeksi vitamiineja ja kivennäisaineita, kun raskautta ja että olet edelleen saada oikea määrä vitamiineja ja kivennäisaineita koko raskauden. Terve sikiön kasvun ja kehityksen riippuvaisia ​​tasaisesti ravinteita äidiltä sikiölle. 3 ensimmäisen kuukauden aikana, oikea ruokavalio yleensä tarjoaa riittävästi rautaa. Kuitenkin viimeisten 6 kuukauden aikana, jotta voidaan vastata kasvaviin tarpeisiin kehittyvän vauvan, rauta täydentää voi suositella terveydenhuollon ammattilainen.

Kun kuitenkin otetaan suuria määriä ravintolisä raskauden aikana saattaa olla haitallista sekä äidille ja / tai sikiölle ja sitä tulisi välttää.

On erityisen tärkeää, että saat oikean määrän vitamiineja ja kivennäisaineita, jotta vauva saa myös vitamiineja ja kivennäisaineita tarvitaan kasvaa kunnolla. Rauta normaalisti on läsnä äidinmaidossa pieninä määrinä. Kun määrätty terveydenhuollon ammattilainen, rauta valmisteita ei tiedetä aiheuttavan ongelmia imetyksen aikana. Kuitenkin imettäville äideille tulee tarkistaa heidän terveydenhuollon ammattilainen ennen rautalääkitystä tai muita lääkkeitä. Kun suuria määriä ravintolisä imetyksen voi olla vahingollisia vaikutuksia äidille ja / tai lapsen ja sitä tulisi välttää.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät jotakin näistä ravintolisiä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä ravintolisiä tässä luokassa on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käyttö ravintolisien tässä luokassa. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Tässä osassa on tietoja asianmukaisen käytön useita tuotteita, jotka sisältävät rautaa täydentää. Se ei voi olla nimenomaan hemosyytin. Lue huolellisesti.

Kun aloitat ravintolisä, edelleen palata terveydenhuollon ammattilainen nähdä, jos olet hyötyvät rautaa. Jotkut verikokeet saattavat olla tarpeen tämän.

Rauta on paras imeytyy kun ottaa tyhjään vatsaan, vettä tai hedelmämehua (aikuiset: lasilliseen tai 8 unssia; lapset: ½ lasia tai 4 unssia), noin 1 tunti ennen tai 2 tuntia aterian jälkeen. Kuitenkin vähentää mahdollisuutta vatsavaivoja, rauta voidaan ottaa ruoan kanssa tai heti aterian jälkeen.

Ennen hemosyytin

Turvallisen ja tehokkaan käytön rautavalmisteita

Nestemäiset muodot raudan täydentää taipumus värjätä hampaita. Ehkäistä, vähentää tai poistaa näitä tahroja

Annos lääkkeet tässä luokassa on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräinen annos näistä lääkkeistä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Oikea käyttö rautaa täydentää

Kun rauta yhdistetään tiettyihin elintarvikkeisiin se voi menettää paljon arvostaan. Jos otat rautaa, seuraavien elintarvikkeiden tulisi välttää, tai vain otettu hyvin pieniä määriä, vähintään 1 tunti ennen tai 2 tunnin kuluttua sen ottamisesta rauta

Älä rautalääkitystä ja antasidien tai kalsiumlisien samanaikaisesti. On parasta tilaa annoksia näiden 2 tuotteista 1-2 tunnin välein, saada täyden hyödyn jokaisesta lääkkeen tai ravintolisän.

Jos käytät rautalääkitystä ilman reseptiä

Jos olet ollut ottaen pitkävaikutteinen tai päällystetty rauta tabletin ja ulosteessa ole tullut musta, kysy terveydenhuollon ammattilainen. Tabletteja ei saa hajottaa kunnolla vatsassa, ja et ehkä saa tarpeeksi rautaa.

On tärkeää pitää rautavalmisteet poissa lasten ulottuvilta. Pidä 1-unssi pullon oksennusainetta käytettävissä kotona otettava tapauksessa rauta yliannostuksen hätä kun lääkäri, myrkytyskeskukseen tai ensiapuun tilaa sen käyttöä.

Jos uskot tai kukaan muu on ottanut yliannostuksen rautaa lääketieteen

Varhaiset merkit raudan yliannostus voi näy jopa 60 minuuttia tai enemmän. Älä viivyttele menossa ensiapuun odottaessaan merkkien näkyvän.

Varotoimet Vaikka käyttäminen hemosyytin

Hemosyytin Side Effects

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä mahdollisimman pian, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Oireita raudan yliannostus voi tapahdu jopa 60 minuuttia tai enemmän, kun yliannostuksen otettiin. Tähän mennessä sinun olisi pitänyt päivystyspoliklinikalle hoitoon. Älä viivyttele aio ensiapuun odottaessaan merkkien näkyvän.

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Ulosteet yleisesti tullut tummanvihreä tai musta, kun rauta valmisteet otetaan suun. Tämä johtuu imeytymättömän rauta ja on vaaratonta. Kuitenkin harvinaisissa tapauksissa, mustat ulosteet tahmeaa johdonmukaisuus voi esiintyä yhdessä muiden sivuvaikutuksia kuten punainen raitoja, ulosteesta, kouristelua, kipu tai teräviä kipuja vatsassa tai vatsan alueelle. Tarkista hoitohenkilökuntaan välittömästi, jos nämä haittavaikutukset näkyvät.

Jos olet saanut injektioita rauta, voit huomata värjäytymistä ruskeaksi ihoa. Tämä väri yleensä haalistuu sisällä useita viikkoja tai kuukausia.

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.