Hepatiitti C: kuinka yleistä on sukupuoliyhdynnässä?

Hepatiitti C lähetetään ensisijaisesti altistumisesta sisältävää verta hepatiitti C-virus. Vaihteisto harvoin tapahtuu altistumiselta muista tartunnan kehon nesteiden, kuten siemennestettä.

Jos olet pitkäaikainen, yksiavioinen suhde kumppanin kanssa, joka on C-hepatiitti, riskiä sairastua Hepatiitti C on ajateltu olevan pieni, ellet myös ihmisen immuunikatovirus (HIV). Näiden yksiavioinen parit, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ei suosittele rutiininomaista kondomin käyttö tartunnan estämiseksi. Mutta parit pitäisi välttää jakaminen partateriä, hammasharjat ja kynsisakset tai yhdynnässä kuukautisten aikana.

Riskiä sairastua hepatiitti C kasvaa merkittävästi, jos sinulla on HIV. Tartuntariski on suurempi, jos sinulla on useita lyhyen aikavälin seksuaalinen suhteita kumppaneihin, joilla on C-hepatiitti Näissä olosuhteissa CDC suosittelee rutiini kondomin käyttö vähentää riskiä lähetyksen.

Jos olet huolestunut hepatiitti C, keskustele lääkärisi. Hepatiitti C voidaan diagnosoida verikoe. Hoito voi sisältää lääkitys auttaa selvittämään viruksen verenkiertoon ja lopulta paranna sinua hepatiitti C

käydä lääkärin