hikka tauti

Hikka on tahaton supistukset pallea – lihaksen, joka erottaa rintaa oman vatsan ja tärkeä rooli hengitys. Jokainen supistuminen seuraa äkillinen sulkeminen äänihuulet, joka tuottaa ominaisuus “hic” ääni.

Hikka voi johtua suuren aterian, alkoholijuomia tai äkillinen jännitystä. Joissakin tapauksissa, hikka voi olla merkki taustalla sairaus. Useimmille ihmisille, bout hikka kestää yleensä vain muutaman minuutin. Harvoin, hikka voi kestää kuukausia. Tämä voi johtaa aliravitsemukseen ja uupumus.

oireet

Hikka johtuvat tahattomat supistukset oman pallea – lihaksen, joka erottaa rintaa oman vatsan ja tärkeä rooli hengitys. Tämä tahaton supistuminen aiheuttaa äänihuulet sulkea hyvin lyhyesti, joka tuottaa ominainen ääni hikka.

Juominen hiilihappoa sisältävät juomat; Liiallinen alkoholin käyttö; Syö liikaa; Jännitys tai henkistä stressiä; Äkilliset lämpötilan muutokset; Niellä ilmaa purukumi tai imevät karkkia

Ominainen ääni hikka on ainoa merkki. Joskus ainoa oire on lievä tiukentaminen tunne rinnassa, vatsan tai kurkun, joka edeltää ääni.

Sovi tapaaminen nähdä lääkärin, jos hikka kestää yli 48 tuntia tai jos ne ovat niin vakavia, että ne aiheuttavat ongelmia syöminen, nukkuminen tai hengitysvaikeuksia.

Yleisin laukaisee hikka, jotka kestävät alle 48 tuntia sisältävät

Hiukset tai jotain muuta korvaan koskettaa tärykalvo; Kasvain, kysta tai struuma niskan; Ruokatorven refluksitaudin; Kurkkukipu tai kurkunpään tulehdus

Hikka, jotka kestävät yli 48 tuntia voi johtua useista eri tekijöistä, jotka ovat yleensä jaettu seuraaviin luokkiin.

enkefaliitti; Aivokalvontulehdus; Multippeliskleroosi; Stroke; Traumaattinen aivovamma; kasvaimet

syyt

Yleisin syy pitkäaikaisten hikka on vaurioita tai ärsytystä kiertäjähermo tai phrenic hermot, jotka palvelevat kalvo muscle.Factors, jotka saattavat aiheuttaa vahinkoa tai ärsytystä näille hermot sisältävät

Kasvain tai infektion keskushermostoon tai vahingoittaa keskushermostoa seurauksena trauma voi häiritä elimistön tavanomaisen ohjauksen hikka refleksi. esimerkkejä ovat

Pitkäaikainen hikka voi laukaista

Miehet ovat paljon todennäköisemmin kehittää pitkän aikavälin hikka kuin naisia. Muita tekijöitä, jotka voivat lisätä riskiä hikka kuuluvat

Pitkäaikainen hikka voi häiritä

Riskitekijät

Vaikka saatat ensin kuulla perheesi lääkärin kanssa pysyviä hikka, hän voi ohjata sinut lääkäri, joka on erikoistunut neurologiset häiriöt.

Alkoholismi; anestesia; barbituraatit; Diabetes; Elektrolyyttitasapainon häiriöt; Munuaisten vajaatoiminta; steroidit; Rauhoittavat

komplikaatiot

Haluat ehkä muistiin seuraavat tiedot

Henkistä tai emotionaalisia kysymyksiä. Ahdistus, stressi ja jännitys on yhdistetty joissakin tapauksissa lyhyen aikavälin ja pitkän aikavälin hikka .; Leikkaus. Jotkut ihmiset kehittävät hikka jälkeen yleisanestesian eli nukutuksen jälkeen menettelyjä, joissa vatsaontelon elimiä.

Lääkäri voi pyytää

Syöminen; Nukkuva; puhe; Haavan paranemista leikkauksen jälkeen

Valmistautuminen varaamiseksi

Aikana fyysinen tentti, lääkäri voi suorittaa neurologisia tentti tarkistaa

Jos lääkäri epäilee taustalla sairaus voi aiheuttaa oman hikka, hän voi suositella yhtä tai useampaa seuraavista kokeista.

Yksityiskohtaiset kuvaukset oireet; Tietoa lääketieteellisiä ongelmia sinulla on ollut; Tietoa lääketieteellisiä ongelmia teidän vanhempien tai sisarusten; Kaikki lääkkeet ja ravintolisiä käytät; Kysymykset haluat kysyä lääkäriltä

Verinäytteitä voidaan tarkastaa merkkejä

Milloin hikka alkaa ?; Kuinka usein niitä esiintyy ?; Onko mitään, pahenee tai lievittää niitä ?; Mitä lääkkeitä viet ?; Onko sinulla ollut kurkkukipua tai korvasärky ?; Onko teillä ruuansulatusvaivoista tai turvotusta ?; Onko sinulla ollut kurkkukipua tai muutoksia äänesi ?; Oletko ollut rintakipua, yskää tai hengitysvaikeuksia?

Tämäntyyppiset testit voidaan pystyä havaitsemaan anatominen poikkeavuuksia, jotka voivat vaikuttaa Kiertäjähermo, Palleahermon tai kalvo. Imaging testit voivat sisältää

Nämä menettelyt käyttävät ohut, joustava putki, joka sisältää pienen kameran, joka johdetaan alas kurkusta Tarkista ongelmat Ruokatorvitulehduksen tai henkitorvi.

Tasapainoa ja koordinaatiota; Lihasvoimaa ja sävy; refleksit; Sight ja tuntoaisti

Testit ja diagnoosi

Useimmat hikka mennä pois omasta ilman hoitoa. Jos taustalla sairaus on aiheuttanut hikka, hoitoon että sairaus voi poistaa hikka. Seuraavat käsittelyt voidaan harkita hikka jotka ovat kestäneet pidempään kuin kaksi päivää.

infektio; Diabetes; Munuaissairaus

Lääkkeet, joita usein käytetään hoitamaan pitkäaikaista hikka sisältävät

Jos vähemmän invasiivisia hoitoja eivät ole tehokkaita, lääkäri voi suositella injektion anestesia tukkia Palleahermon lopettaa hikka.

Hoidot ja huumeet

Toinen vaihtoehto on kirurgisesti istuttaa akkukäyttöinen laite tuottaa lieviä sähköstimulaation omaan Kiertäjähermo. Tämä menettely on yleisimmin käytetty epilepsian hoitoon, mutta se on myös auttanut ohjata jatkuva hikka.

Vaikka ei ole mitään tiettyjä tapa lopettaa hikka, jos sinulla on ottelu hikka joka kestää pidempään kuin muutaman minuutin, seuraavat kotiin korjaustoimenpiteitä voi tarjota helpotusta, vaikka ne ovat todistettu

Rintakehän röntgenkuvaus; Tietokonetomografia (CT); Magneettikuvaus (MRI)

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

Kun pitkän aikavälin hikka eivät reagoi muiden korjaustoimenpiteiden, vaihtoehtoisia hoitoja, kuten hypnoosi ja akupunktio, voi olla apua.

Vaihtoehtoinen lääke

1

Lue lisää Hikka

Lisää Hikka

)

klooripromatsiini; metoklopramidi; Baklofeeni

Hengitä paperipussi; Kurlata jäävettä; Pidätä hengitystä; Sip kylmä vesi