hiustenlähtöön hoidot ja lääkkeet

Hiustenlähtö voi vaikuttaa vain päänahan tai koko kehon. Se voi olla seurausta perinnöllisyys, hormonaaliset muutokset, sairaus tai lääkitys. Jokainen – miehet, naiset ja lapset – voi kokea hiustenlähtöä.

Kaljuuntuminen yleensä viittaa liiallinen hiustenlähtö teidän päänahka. Perinnöllinen hiustenlähtö iän on yleisin syy kaljuuntuminen. Jotkut ihmiset haluavat antaa heidän kaljuuntuminen tiensä hoitamatta ja unhidden. Toiset voivat kattaa sen kanssa kampaus, meikki, hattuja tai huiveja. Ja vielä toiset valitse yksi hoitokeinot estää hiustenlähtöä ja kasvun palauttamiseksi.

Ennen jatkaa hiusten hoito, keskustele lääkärisi kanssa syy hiustenlähtöön ja paras hoitovaihtoehtoja.

Hiustenlähtö voi näkyä monin eri tavoin, riippuen siitä, mikä aiheuttaa sen. Se voi tulla äkillisesti tai asteittain ja vaikuttaa vain päänahan tai koko kehon. Jotkin hiustenlähtö ovat väliaikaisia, ja toiset ovat pysyviä.

Merkkejä ja oireita hiustenlähtö voi kuulua

Kun lääkäriin

Katso lääkärille, jos lapsi tai olet ahdistunut hiustenlähtö ja haluavat jatkaa hoitoa. Myös puhua lääkärille, jos huomaat äkillisiä tai hajanaisia ​​hiustenlähtöä tai tavallista enemmän hiustenlähtöä kun kampaus tai pesemällä tai lapsesi hiukset. Äkillinen hiustenlähtö voi viestiä taustalla sairaus, joka vaatii hoitoa.

Suvussa (perinnöllisyys)

Useimmat ihmiset yleensä irtoa 50-100 karvat päivässä. Tämä ei yleensä aiheuta havaittavaa ohenemista päänahan hiuksia, sillä uusia hiuksia kasvaa samaan aikaan. Hiustenlähtö tapahtuu, kun tämä sykli hiusten kasvua ja leviämistä häiriintyy tai kun karvatupen tuhotaan ja korvataan arpikudosta.

Tarkka syy hiustenlähtö ei ehkä täysin ymmärretä, mutta se on yleensä liittyy yhden tai useamman seuraavista tekijöistä

Yleisin syy hiustenlähtöön on perinnöllinen sairaus nimeltä uros-kaljuuntuminen tai naispuolinen-kaljuuntuminen. Sitä esiintyy yleensä vähitellen ja ennustettavissa kuvioita – väistymässä hiusraja ja kalju paikkoja miehillä ja harvennus hiukset naisilla.

Perinnöllisyys vaikuttaa myös ikä, jolloin te alkaa menettää hiukset, määrä hiustenlähtö ja laajuus kaljuuntuminen. Kaljuuntuminen on yleisintä miehillä ja voi alkaa jo murrosiässä. Tämän tyyppinen hiustenlähtö voi liittyä sekä hiusten ohenemista ja koon pienentäminen (hiukset tulee pehmeä, hieno ja lyhyt).

Hormonaaliset muutokset ja sairaudet

Erilaisia ​​olosuhteet voivat aiheuttaa hiustenlähtöä, kuten

Hiustenlähtö voi johtua lääkkeitä käytetään syövän, niveltulehdus, masennus, sydänongelmia, korkea verenpaine ja syntyvyyden. Saanti liikaa A-vitamiinia voi aiheuttaa hiustenlähtöä samoin.

Hiustenlähtö voi johtua myös

Useat tekijät voivat lisätä riskiä hiustenlähtö, mukaan lukien

Olet todennäköisesti ensin tuoda koskee tietoon perhelääkäri. Hän voi ohjata sinut lääkäri, joka on erikoistunut hoitoon iho-ongelmia (ihotautilääkäri).

Lääkehoito

Aikasi lääkärin kanssa on rajoitetusti, joten valmistelee lista kysymyksiä auttaa sinua tekemään suurimman osan ajasta yhdessä. Listaa kysymyksiin tärkein vähiten tärkeä asia aika loppuu. Hiustenlähtöön, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi varata aikaa käydä läpi kaikki kohdat haluat viettää enemmän aikaa. Lääkäri voi pyytää

Ennen diagnoosin, lääkäri todennäköisesti antaa sinulle fyysinen tentti ja kysyä lääketieteen historian ja suvussa. Hän voi myös suorittaa testejä, kuten seuraavat

Tehokkaita hoitoja joidenkin hiustenlähtö ovat käytettävissä. Mutta jotkut hiustenlähtö on pysyvä. Joissakin olosuhteissa, kuten hajanaista hiustenlähtö, hiukset voi kasvattavat ilman hoitoa vuoden sisällä.

Hoidot hiustenlähtöön sisältävät lääkkeet, leikkaus, laserhoito, ja peruukit tai hiuslisäkkeet. Lääkäri voi ehdottaa näiden yhdistelmä lähestymistapoja, jotta saat parhaat tulokset.

Hoidon tavoitteet ovat edistää hiusten kasvua, hidas hiustenlähtö tai piilottaa hiustenlähtöä.

Muita syitä hiustenlähtöön

Jos hiustenlähtö johtuu taustalla sairaus, hoitoa että taudin on tarpeen. Tähän voi sisältyä lääkkeet vähentää tulehdusta ja immuunijärjestelmän, kuten prednisonia. Jos tietty lääkitys aiheuttaa hiustenlähtöä, lääkäri saattaa neuvoa lopettamaan käyttää sitä vähintään kolme kuukautta.

Lääkehoito on saatavilla hoitoon kaljuuntuminen. Kaksi lääkitys hyväksynyt Food and Drug Administration (FDA) hoitoon hiustenlähtö ovat

Mitä voit tehdä

Minoksidiili (Rogaine). Minoksidiili on over-the-counter neste tai vaahto hieroa osaksi päänahan kahdesti päivässä kasvaa karvaa ja estää hiustenlähtöä. Sitä voidaan käyttää miesten ja naisten. Tämän hoidon jotkut ihmiset kokevat hiukset regrowth, hitaampi hiustenlähtöä tai molempia. Vaikutus piikit 16 viikon ja sinun pitää soveltamalla lääkitys säilyttää etuja.

Mahdollisia sivuvaikutuksia ovat päänahka ärsytys, toivottuja karvankasvu viereisellä iholla, kasvojen ja käsien, ja nopea syke (takykardia).

Finasteridi (Propecia). Tämä reseptilääke on saatavilla vain miehiä. Se otetaan päivittäin pilleri muodossa. Monet miehet ottamaan finasteridi kokemus hidastaa hiustenlähtöä, ja jotkut saattavat näkyä uusien hiusten kasvua. Sinun pitää ottaa se säilyttää etuja.

Harvinaisia ​​haittavaikutuksia finasteridi ovat vähentynyt sukupuolen asemaan ja seksuaalista toimintaa sekä lisääntynyt riski eturauhassyövän. Naiset, jotka ovat tai voivat olla raskaana tarve välttää koskettamasta murskattuja tai rikkoutuneita tabletteja.

Vuonna yleisin pysyvää hiustenlähtö, vain päälaen vaikuttaa. Hair siirtoleikkauksen tai palauttaminen leikkaus voi hyödyntää hiukset on jäljellä.

Tämän prosessin aikana, kirurgi poistaa pieni pistokkeet ihon, joista kukin sisältää muutaman hiuksia, takaa tai sivuilta päänahan. Hän sitten implantit pistokkeet kalju osioita päänahan. Saatat pyydetään ottamaan hiustenlähtö lääkitys ennen ja jälkeen leikkauksen tulosten parantamiseksi.

Mitä odottaa lääkäriltä

Kirurgisten hoitoon kaljuuntuminen ovat kalliita ja voi olla tuskallista. Mahdollisia riskejä ovat infektio ja arpia.

Voit kokeilla peruukki tai hiuslisäke vaihtoehtona lääketieteellistä hoitoa tai jos et reagoi hoitoon. Sitä voidaan käyttää kattamaan joko pysyvä tai tilapäinen hiustenlähtö. Laatu, luonnollisen näköisen peruukit ja hiuslisäkkeet ovat käytettävissä.

Jos hiustenlähtö johtuu sairaudesta, kustannukset peruukki voidaan kattaa vakuutuksin. Tarvitset reseptiä peruukki lääkäriltäsi.

Jos muuten hyvin ravittu, ottaen ravintolisiä ei ole osoitettu olevan hyötyä.

Lääkitys

Leikkaus

Joidenkin tutkimusten mukaan hajanainen hiustenlähtö aiheuttamat pälvikaljun voi olla apua laventeli öljyä yhdistettynä öljyt timjami, rosmariini ja setripuuta. On vielä analysoitava tarkemmin.

Peruukit ja hiuslisäkkeet

Nämä vinkit voivat auttaa välttämään estettävissä hiustenlähtöä

käydä lääkärin