HIV / AIDS ehkäisyyn

Ei ole rokotetta estämään HIV-infektion ja ole parannuskeinoa aidsia. Mutta se on mahdollista suojautua ja muita infektio. Tämä tarkoittaa valistaa itseäsi noin HIV ja välttää käyttäytymistä, joka mahdollistaa HIV-tartunnan nesteet – veri, siemenneste, emättimen eritteiden ja äidinmaidon – kehoosi.

Voit estää HIV

Käytä uutta kondomia aina seksiä. Jos et tiedä HIV tilan kumppani, käytä uutta kondomia joka kerta olet anaali tai emättimen seksiä. Naiset voivat käyttää naisten kondomia.

Käytä vain vesipohjaisia ​​voiteluaineita. Öljy-pohjainen voiteluaineet voivat heikentää kondomeja ja aiheuttaa niiden katkeamisen. Aikana suuseksiä käyttää nonlubricated, cut-open kondomi tai kofferdam – pala lääkelaatua lateksia.

Tarkastellaan lääke Truvada. Yhdistelmän käyttö lääkkeen emtrisitabiini-tenofoviirin (Truvada) voi vähentää sukupuoliteitse tarttuvien HIV-infektion, jotka ovat suuri riski. Truvadaa käytetään myös HIV-hoitoa yhdessä muiden lääkkeiden kanssa.

Kun käytetään estämään HIV-infektion, Truvada on vain sopiva jos lääkäri on varma et vielä ole HIV-infektio. Lääkärin tulee myös testata hepatiitti B-infektiota. Jos sinulla on hepatiitti B, lääkärin tulisi testata munuaisten toiminta ennen määrättäessä Truvada.

Truvada on otettava päivittäin, juuri niin kuin määrätty. Truvada tulisi käyttää vain yhdessä muiden ehkäisystrategioihin kuten kondomin käyttö aina seksiä, koska se ei suojaa muilta sukupuolitaudeilta, ja se ei voi tarjota täydellistä suojaa HIV-tartuntojen. Jos olet kiinnostunut Truvada, keskustele lääkärisi kanssa mahdollisista riskeistä ja lääkkeen hyödyt.