HIV / AIDS

Immuunikato (AIDS) on krooninen, mahdollisesti hengenvaarallinen tila aiheuttama ihmisen immuunikatovirus (HIV). Vahingoittamalla immuunijärjestelmää, HIV häiritsee elimistön kykyä taistella organismeja, jotka aiheuttavat sairauksia.

HIV on sukupuolitautitartuntaa. Se voi myös levitä kosketukseen tartunnan verta tai äidistä lapseen raskauden, synnytyksen tai imetyksen aikana. Ilman lääkitystä, se voi kestää vuosia ennen kuin HIV heikentää immuunijärjestelmää siihen pisteeseen, että olet AIDS.

Ei ole parannuskeinoa HIV / AIDS, mutta on olemassa lääkkeitä, jotka voivat merkittävästi hidastaa taudin etenemistä. Nämä lääkkeet ovat vähentäneet aidsista johtuvien kuolemien monissa kehittyneissä maissa. Mutta HIV edelleen harventaa väestön Afrikassa, Haitin ja osissa Aasiaa.

Oireita HIV: n ja AIDS vaihtelevat, riippuen vaiheessa infektio.

Suurin osa ihmisistä tartunnan HIV kehittää flunssan kaltainen sairaus sisällä kuukauden tai kahden kuluttua virus tulee kehon. Tämä sairaus, joka tunnetaan ensi- tai akuutti HIV-infektio, voi kestää muutaman viikon. Mahdollisia oireita sisältävät

Ensisijainen infektio (Acute HIV)

Vaikka oireet ensisijainen HIV-infektio voi olla lievä tarpeeksi mennä huomaamatta, virusten määrää veressä (viruskuorma) on erityisen suuri tällä hetkellä. Tämän seurauksena, HIV-infektio leviää tehokkaammin aikana ensisijainen tartunnan kuin seuraavassa vaiheessa infektion.

Kliiniset piilevä infektio (krooninen HIV)

Joissakin ihmisiä, pysyviä turvotus imusolmukkeiden tapahtuu kliinisen piilevä HIV. Muuten ei ole mitään erityisiä oireita. HIV jää elimistöön, kuitenkin, ja tartunnan saaneiden valkosolujen.

Kliiniset piilevä infektio kestää yleensä noin 10 vuotta, jos et saa antiretroviraalista hoitoa. Tämä vaihe voi kestää vuosikymmeniä ihmiset ottavat antiretroviraalista lääkkeitä. Mutta jotkut ihmiset kehittyä vakavampi tauti paljon nopeammin.

Koska virus on edelleen lisääntyä ja tuhota immuunisolujen voi kehittyä lieviä infektioita tai kroonisia oireita kuten

Jos et saa hoitoa HIV-infektio, tauti yleensä etenee aidsin noin 10 vuotta. Mennessä AIDS kehittyy, immuunijärjestelmän on pahoin vaurioitunut, mikä sinusta alttiita opportunistisia infektioita – taudit, joita ei yleensä vaivaa henkilö tervettä immuunijärjestelmää.

Varhainen oireileva HIV-infektio

Oireita joitakin näistä infektiot voivat sisältää

Jos luulet ehkä saanut HIV-tartunnan tai ovat vaarassa saada virustartunnan, katso terveydenhuollon tarjoaja mahdollisimman pian.

HIV on virusinfektio, joka voi tarttua sukupuoliyhteydessä, veren välityksellä tai äidiltä lapselle raskauden, synnytyksen tai imetyksen aikana.

HIV tuhoaa CD4-solut – tietyntyyppisiä valkosoluja, jotka on suuri rooli auttaa elimistöä tauti. Immuunijärjestelmän heikkenee enemmän CD4-solut kuolevat. Voit olla HIV-infektio vuosia ennen kuin se etenee AIDS.

Ihmiset HIV-tartunnan saaneiden edistystä aidsin kun heidän CD4 laskee alle 200 tai he kokevat AIDSiin komplikaatio.

Eteneminen AIDS

Jotta saa HIV-tartunnan, tartunnan veren, siemennesteen tai emättimen eritteiden on syötettävä kehosta. Et voi saada tartunnan kautta tavallisten yhteystiedot – kotelo suudella, tanssi tai kättelee – jonkun kanssa, joka on HIV tai AIDS. HIV ei voida siirtää kautta ilmaan, veteen tai hyönteisten puremat.

Voit tulla HIV-tartunnan useilla tavoilla, mukaan lukien

Kun HIV / AIDS ensin esiin Yhdysvalloissa, se vaikuttaa lähinnä miehiä, jotka olivat sukupuoli miesten kanssa. Kuitenkin nyt on selvää, että HIV on myös leviää heteroseksi.

Jokainen tahansa iästä, rodusta, sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta voidaan tartunnan, mutta olet suurin riski HIV / AIDS, jos

HIV-infektio heikentää immuunijärjestelmää, mikä sinusta erittäin alttiita lukuisia infektioita ja tietyt syöpätyypit.

Kaposin sarkooma. Kasvain verisuonen seinämien, tämä syöpä on harvinainen ihmiset ole HIV-infektiota, mutta yleinen HIV-positiivisia ihmisiä.

Kun lääkäriin

Kaposin sarkooma näkyy tavallisesti vaaleanpunainen, punainen tai violetti vaurioita iholla ja suussa. Ihmisillä, joilla on tummempi iho, vauriot saattavat näyttää tummanruskea tai musta. Kaposin sarkooma voi vaikuttaa myös sisäelimiin, mukaan lukien ruoansulatuskanavan ja keuhkoissa.

Munuaissairaus. HIV liittyvä nefropatia (HIVAN) on tulehdus pieni suodattimet munuaiset, että poistaa ylimääräinen neste ja jätteet verenkiertoon ja siirtää ne virtsan. Koska geneettinen taipumus, riski sairastua HIVAN on paljon suurempi mustat.

Miten hiv tullut AIDS?

Riippumatta CD4-, Antiretroviraaliseen tulee aloittaa niissä diagnosoitu HIVAN.

Jos uskot on HIV-infektio, olet todennäköisesti aloittaa näkemästä perhelääkäri. Voit kutsua infektiotauti asiantuntija.

Ennen nimittämistä, haluat ehkä kirjoittaa listan vastaamalla seuraaviin kysymyksiin

Lääkäri kysyy kysymyksiä terveyttä ja elämäntapaa. Hän myös suorittaa perusteellinen fyysinen koe, tarkistaa teitä

Jos uskot on HIV-infektio, on olemassa joitakin varotoimia, joilla voit suojata itsesi ja muut ennen varaamiseksi.

HIV on yleisimmin diagnosoitu verikokeen tai sylki vasta-aineet virukselle. Valitettavasti se vie aikaa kehosi kehittää näitä vasta-aineita – yleensä enintään 12 viikkoa.

Miten hiv tarttuu

Uudempi tyyppinen testi, joka tarkistaa HIV-antigeenin, joka on proteiini, jota virus välittömästi sen jälkeen, kun infektio, voi nopeasti vahvistaa diagnoosin pian infektion jälkeen. Aikaisempi diagnoosi voi kannustaa ihmisiä varautua estämään viruksen leviämistä muille.

A Ruoka- ja Drug Administration-hyväksytty kotitesti on. Tehdä testi, sinun moppi nestettä oman ylemmän ja alemman kumit. Jos testi on positiivinen, sinun täytyy nähdä lääkärin diagnoosin varmistamiseksi ja keskustella hoitovaihtoehdoista. Jos testi on negatiivinen, se on toistettava kolmessa kuukaudessa tulosten varmistamiseksi.

Jos saat diagnoosin HIV / AIDS, useita testejä voi auttaa lääkärisi määrittää, mitä vaiheessa tauti olet. Nämä testit sisältävät

Lääkäri voi myös määrätä laboratoriotesteissä tarkistaa muita infektioita tai komplikaatioita, mukaan lukien

Infektiot yhteinen HIV / AIDS

Syövät yhteinen HIV / AIDS

Ei ole parannuskeinoa HIV / AIDS, mutta erilaisia ​​lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä hallita virus. Kunkin luokan anti-HIV-lääkkeiden estää viruksen eri tavoin. On parasta yhdistää vähintään kolme huumeita kaksi luokkaa jotta vältettäisiin HIV: n kantoja, jotka ovat immuuneja single huumeita.

muita komplikaatioita

Luokkien HIV-lääkkeitä ovat

Mitä voit tehdä

Jokainen HIV-infektio, riippumatta CD4-, olisi tarjottava viruslääkkeitä.

HIV-lääkitys on erityisen tärkeää seuraavissa tilanteissa

HIV hoito-ohjelmat voivat liittyä ottamalla useita pillereitä tiettyinä aikoina joka päivä loppuelämän. Haittavaikutuksia voivat olla

Jotkut terveysasiat jotka ovat luonnollinen osa ikääntymistä voi olla vaikeampi hallita, jos sinulla on HIV. Jotkut lääkkeet, jotka ovat yhteisiä ikääntymiseen liittyvien sydän-, metabolinen ja luun olosuhteissa, esimerkiksi, voi olla vuorovaikutuksessa hyvin HIV-lääkkeitä. Keskustele lääkärin muista ehdoista, jotka olet lääkityksellä.

Lääkäri tarkkailee viruskuorman ja CD4-solujen määrä määrittää oman hoitovasteen. Viruskuorman tulisi testata hoidon aloittamista ja sen jälkeen joka kolmas tai neljäs kuukauden ajan hoidon. CD4-arvo on tarkistettava joka kolmas kuuteen kuukauteen.

HIV-hoito vähentää viruskuormaa siihen pisteeseen, että se on huomaamaton. Tämä ei tarkoita, HIV on mennyt. Se tarkoittaa vain sitä, että testi ei ole tarpeeksi herkkä havaitsemaan sen. Voit silti lähettää HI-virusta muihin kun virusmäärä on huomaamaton.

Vaikka on tärkeää saada lääketieteellistä hoitoa HIV / AIDS, se on myös tärkeää ottaa aktiivisen roolin oman hoidon. Seuraavat ohjeet voivat auttaa pysymään terveenä pidempään

Ihmiset, jotka ovat HIV-infektio joskus yrittää ravintolisiä, jotka väittävät parantaa immuunijärjestelmää ja torjumiseksi sivuvaikutuksia HIV-lääkkeitä.

Muista keskustella minkä tahansa ravintolisä lääkäriltä ennen kuin yrittää sitä varmistamaan, että se ei haitallisesti vuorovaikutuksessa tahansa lääkkeitä.

Mitä odottaa lääkäriltä

Vastaanottaminen diagnoosin tahansa hengenvaarallinen sairaus on tuhoisa. Mutta emotionaalinen, sosiaalisten ja taloudellisten seurausten HIV / AIDS voivat selviytyä tämän sairauden erityisen vaikeaa – ei vain teitä, mutta myös niille lähinnä.

Onneksi monipuolisten palveluiden ja resurssit ovat käytettävissä HIV. Useimmat HIV / AIDS klinikoilla on sosiaalityöntekijät, ohjaajat ja sairaanhoitajat, jotka voivat auttaa ongelmia suoraan tai laittaa sinut yhteydessä ihmisiin, joka voi. He saattavat pystyä järjestämään kuljetuksen ja lääkärin tapaamiset, apua asumiseen ja lastenhoito, käsitellä työllisyyteen ja oikeudellisia kysymyksiä, ja nähdään läpi taloudellinen hätätilanteissa.

Mitä voit tehdä sillä välin

Tulevat toimeen oman sairaus voi olla vaikein asia, jonka olet koskaan tehnyt. Joillekin ihmisille, joilla on vahva usko tai tunne jotain suurempaa kuin itse tekee tämän prosessin helpommaksi. Toiset hakeutua joku, joka ymmärtää HIV / AIDS. Toiset tekevät tietoisen päätöksen kokea elämäänsä täysin ja intensiivisesti kuin he voivat tai auttaa muita ihmisiä, joilla on sairaus.

Ei ole rokotetta estämään HIV-infektion ja ole parannuskeinoa aidsia. Mutta se on mahdollista suojautua ja muita infektio. Tämä tarkoittaa valistaa itseäsi noin HIV ja välttää käyttäytymistä, joka mahdollistaa HIV-tartunnan nesteet – veri, siemenneste, emättimen eritteiden ja äidinmaidon – kehoosi.

Voit estää HIV

Käytä uutta kondomia aina seksiä. Jos et tiedä HIV tilan kumppani, käytä uutta kondomia joka kerta olet anaali tai emättimen seksiä. Naiset voivat käyttää naisten kondomia.

Käytä vain vesipohjaisia ​​voiteluaineita. Öljy-pohjainen voiteluaineet voivat heikentää kondomeja ja aiheuttaa niiden katkeamisen. Aikana suuseksiä käyttää nonlubricated, cut-open kondomi tai kofferdam – pala lääkelaatua lateksia.

Tarkastellaan lääke Truvada. Yhdistelmän käyttö lääkkeen emtrisitabiini-tenofoviirin (Truvada) voi vähentää sukupuoliteitse tarttuvien HIV-infektion, jotka ovat suuri riski. Truvadaa käytetään myös HIV-hoitoa yhdessä muiden lääkkeiden kanssa.

Kun käytetään estämään HIV-infektion, Truvada on vain sopiva jos lääkäri on varma et vielä ole HIV-infektio. Lääkärin tulee myös testata hepatiitti B-infektiota. Jos sinulla on hepatiitti B, lääkärin tulisi testata munuaisten toiminta ennen määrättäessä Truvada.

Home testi

Testit räätälöidä hoito

Truvada on otettava päivittäin, juuri niin kuin määrätty. Truvada tulisi käyttää vain yhdessä muiden ehkäisystrategioihin kuten kondomin käyttö aina seksiä, koska se ei suojaa muilta sukupuolitaudeilta, ja se ei voi tarjota täydellistä suojaa HIV-tartuntojen. Jos olet kiinnostunut Truvada, keskustele lääkärisi kanssa mahdollisista riskeistä ja lääkkeen hyödyt.

Kokeet komplikaatioita

Milloin aloittaa hoito

käydä lääkärin

Hoito voi olla vaikeaa

Muut taudit ja hoidon

hoitovaste

Lisäravinteet, jotka voivat olla hyödyllisiä

Lisäravinteet, jotka voivat olla vaarallisia