Hyviä elintarvikkeita auttaa ruoansulatusta

Satunnainen pyttipannu tai känninen yöllä tuskin antaa sinulle jotain enemmän kuin lyhytaikainen vatsavaivoja. Mutta overindulge liian usein ja voisit kartutat ongelmia itse. Tässä on maha sopiva ruokavalio tähdätä.

Se on hyvä idea yrittää syödä enemmän kuituja tai “karkearehua”, koska useimmat ihmiset Yhdistyneessä kuningaskunnassa eivät saa tarpeeksi. Ruokavalio runsaasti kuitua voi auttaa ruoansulatusta ja estää ummetusta. Tähtää suositeltu ravinnosta 30g kuitua päivässä.

Terveen suoliston, tarvitset kuitua eri lähteistä, kuten täysjyväleipää, tummaa riisiä, hedelmiä ja vihanneksia, papuja ja kauraa.

Jotkut ihmiset kokevat vilja tuoda turvotusta ja ärtyvän suolen oireyhtymä. Jos näin on, saat kuitua hedelmät ja vihannekset sijaan.

Täytä kuidun estää ummetusta

Lue lisää siitä, miten lisätä kuidun saanti.

On tärkeää pitää juominen, erityisesti vettä. Se kannustaa kulkua jätteen kautta ruoansulatuskanavan ja auttaa pehmentämään ulosteet. Kuitu toimii kuin sieni, imevää vettä. Ilman nestettä, kuitu voi tehdä työtään ja saat ummetus.

Hyvä tapa varmistaa saatko riittävästi nestettä on juoda lasillinen vettä jokaisen aterian. Vältä kofeiinia juomat, koska ne voivat aiheuttaa närästystä.

Rasvaisia ​​ruokia, kuten hake, hampurilaiset ja paistettuja ruokia, on vaikeampi sulattaa ja voi aiheuttaa vatsakipuja ja närästystä. Leikkaamalla rasvaisia ​​paistettuja ruokia helpottaa vatsaan työtaakkaa.

Yritä syödä enemmän vähärasvaista lihaa ja kalaa, juo rasvatonta tai kevytmaitoa, ja grilli sijaan poikaset elintarvikkeita.

Monet ihmiset rakastavat mausteista ruokaa ja se ei häiritse niiden ruoansulatuskanavan. Toiset löytävät maha on järkyttynyt, kun heillä on mausteinen ruoka. Se ei ole vain paahtavan kuuma elintarvikkeet kuten chili, jotka laukaisevat närästys. Lievempi mutta maukas elintarvikkeet kuten valkosipuli ja sipuli voi myös tuoda sitä.

Juoda runsaasti nestettä edistävät ruoansulatusta

Jos mausteinen elintarvikkeet antaa sinulle närästys, vatsakipu tai ripuli, mene helposti niitä jatkossa. Jos sinulla on jo ongelma, kuten närästys tai ärtyvän suolen, välttää ne kokonaan.

Jotkut ihmiset kokevat erityisesti elintarvikkeisiin aiheuttaa heille ongelmia. Happamien elintarvikkeiden, kuten tomaatit, sitrushedelmät, salaatinkastikkeet ja virvoitusjuomia voi laukaista närästys, kun taas vehnän ja sipulia voi aiheuttaa ärtyvän suolen oireyhtymä.

Ja jos et voi sulattaa laktoosia (sokeri maito) voit kehittää tuuli ja ripuli juotuaan maitoa tai syö maitotuotteita, kuten kerma, juusto, jogurtti ja suklaa.

Yritä pysyä poissa ruokia ja juomia, jotka käynnistävät ruoansulatuskanavan oireet. Yksi tapa selvittää, mitkä elintarvikkeet aiheuttaa oireita on pitää ruokapäiväkirjaa.

Juomat kofeiinia, kuten kahvi, cola, teetä ja jotkut poreileva juomia, lisätä mahahapon, mikä närästys joillakin ihmisillä. Poreileva juomia yleensä taipumus pullistua vatsan, mikä voi johtaa myös närästystä.

Vähennä rasvaa mahan terveen

Jotta ruoansulatuskanavan ongelmia epätodennäköisempää, valitse juomia, jotka eivät ole poreileva ja eivät sisällä kofeiinia, kuten yrttiteet, maito ja pelkkää vettä. Jos et voi tehdä ilman kahvia tai rakentajan teetä, rajoittaa saanti yksi tai kaksi kuppia päivässä.

Probiootit ovat niin sanottuja “ystävällinen bakteerit”, joka esiintyy myös luonnostaan ​​suolistossa ja on yhdistetty kaikenlaisia ​​ruoansulatusta etuja, kuten auttaa ärtyvän suolen oireyhtymä ja turistiripulissa.

Voit ottaa probioottien täydentää (saatavana luontaistuotekaupoista) tai elävien jogurtti, joka on hyvä luonnollinen lähde. Sinun täytyy ottaa niitä päivittäin vähintään neljä viikkoa nähdä mitään hyötyä.

Lue lisää probiootteja.

21/06 /

21/06 /

Mene helposti mauste välttämään maha vaivoja

Palvelut

Sijainti

Ota selvää, kuinka paljon sinun täytyy juoda ja miten valita terveellisempiä virvoitusjuomia

Monet terveysväittämät tehdään noin probiootteja. Selville, kun he voivat auttaa ja milloin olla skeptinen

Tutustu roolista rasvat olla terveellistä ruokavaliota, mukaan lukien tyydyttyneet rasvat ja tyydyttymättömiä rasvoja

Lue, miten saavuttaa terveen, ravinteikas ruokavalio auttaa näyttävät ja tuntuvat paras

Varo gut ongelma laukaisee

Lue, miten voittaa yhteisiä ruoansulatuskanavan ongelmia, kuten vatsan turvotusta ja ruoansulatushäiriöt

Valitse oikea juomat helpottaa ruoansulatusta

Kokeile masu sopiva jogurtti

Palvelut lähelläsi

Vesi ja juomat

probiootit

Rasva: tosiasiat

Ruoka ja ruokavalio

ruoansulatusta