influenssarokotteen: turvallinen ihmisille, joilla on kananmuna-allergia?

Kyllä sinä voit. Jotkut influenssarokotteet tehdään käyttämällä munia. Tämän seurauksena, rokotteet ovat pieniä määriä munaproteiinit niihin. Tämä ei välttämättä tarkoita, että jos olet allerginen kananmunille et voi saada flunssa ammuttu.

On kaksi influenssarokotteet, jotka eivät sisällä muna proteiineja, hyväksytty käytettäväksi aikuisille vähintään 18-vuotiaille. Ja jopa influenssarokotteet, jotka eivät ole munaproteiineja voidaan antaa turvallisesti useimmat ihmiset kananmuna-allergia.

Jos olet ollut reaktio munia aikaisemmin, keskustele lääkärin ennen saada flunssa rokotukset. Lääkäri voi päättää antaa sinulle rokotteen tehty ilman munia tai lähettää sinut lääkäri, joka on erikoistunut allergioita.

Ihotesti voidaan tarvita nähdä, jos olet todella allerginen kananmunille. Hoitaja tai lääkäri naarmuttavat pieni määrä munaproteiinia iholla ja katsella nähdä, jos iho reagoi siihen.

Jos iho testi on positiivinen, voit silti todennäköisesti voi saada influenssarokotteen. Lääkäri saattaa haluta sinun odottaa 30 minuuttia ennen lähtöä, jos sinulla on reaktio.

Kanssa

käydä lääkärin