jäätynyt olkapää tauti

Jäätynyt olkapää, joka tunnetaan myös liima capsulitis, on edellytys ominaista jäykkyyttä ja kipua olkanivelen. Merkit ja oireet alkavat yleensä vähitellen, pahenevat ajan myötä ja sitten ratkaista, yleensä yhdestä kolmeen vuoteen.

Riskiä sairastua jäätynyt olkapää kasvaa, jos olet toipumassa sairaudesta tai menettely, joka estää liikkumasta kätesi – kuten aivohalvaus tai rinnan.

oireet

Hoito jäätynyt olkapää sisältää valikoiman-of-motion harjoituksia ja, joskus, kortikosteroidit ja puuduttavaa lääkitys ruiskutetaan hermot. Vuonna pieni osa tapauksista, arthroscopic leikkaus voi olla tarpeen löysätä hermot, jotta se voi liikkua vapaammin.

Pakastaminen vaiheessa. Liikkuneet olkapään aiheuttaa kipua, ja olkapään liikerataa alkaa tulla rajoitettu .; Frozen vaiheessa. Kipu voi alkaa pienentyä tämän vaiheen aikana. Kuitenkin olkapääsi tulee jäykempi, ja käyttää sitä vaikeutuu .; Sulatuksen vaiheessa. Valikoima liikkeen olkapään alkaa parantua.

On epätavallista jäätynyt olkapää toistuisi samassa olkapäähän, mutta jotkut ihmiset voivat kehittää sitä vastakkaiseen olkapäähän.

Jäätynyt olkapää tapahtuu, kun sidekudos sulkee liitoksen tulee paksuuntunut ja tiukka.

Jäätynyt olkapää kehittyy yleensä hitaasti, ja kolmessa vaiheessa. Jokainen vaihe voi kestää useita kuukausia.

Kiertäjäkalvosin vammoja; Murtunut käsi; Stroke; Toipuminen leikkauksesta

Joillekin ihmisille, kipu pahenee yöllä, joskus häiritsevät unta.

Diabetes; Kilpirauhasen (liikatoiminta); Kilpirauhasen (hypotyreoosi); Sydän-ja verisuonitauti; tuberkuloosi; Parkinsonin tauti

syyt

Luut, nivelsiteiden ja jänteiden, jotka muodostavat oman olkanivelen ovat koteloitu kapseliin sidekudos. Jäätynyt olkapää tapahtuu, kun tämä kapseli paksuntaa ja kiristää ympärillä olkanivelen rajoittaen sen liikettä.

Lääkärit eivät ole varmoja, miksi näin tapahtuu joillekin ihmisille, vaikka se on todennäköisempi ihmisiä, joilla on diabetes tai ne, jotka viime aikoina ollut ajokieltoon niiden lapa pitkään, kuten leikkauksen jälkeen tai käsivarren murtuma.

Tietyt tekijät voivat lisätä riskiä sairastua jäädytetty lapa.

Ihmiset 40 ja vanhemmat, erityisesti naiset, ovat todennäköisemmin jäätynyt olkapää.

Ihmiset, jotka on ollut pitkäaikainen liikkumattomuus tai liikuntarajoitteisten olkapää on suurempi riski sairastua jäädytetty lapa. Liikkumattomuus voi johtua monista tekijöistä, kuten

Riskitekijät

Ihmiset, joilla on tiettyjä sairauksia näyttävät todennäköisemmin kehittää jäätynyt olkapää. Taudit, jotka saattavat lisätä riskiä sisältävät

Yksityiskohtaiset kuvaukset oireet; Tietoa lääketieteellisiä ongelmia sinulla on ollut; Tietoa lääketieteellisiä ongelmia teidän vanhempien tai sisarusten; Kaikki lääkkeet ja ravintolisiä käytät; Kysymykset kysyä lääkäriltä

Valmistautuminen varaamiseksi

Vaikka saatat ensin neuvotella perhelääkäri, hän voi ohjata sinut lääkäri, joka on erikoistunut ortopedisen lääketieteen.

Milloin oireet alkavat ?; Onko toimintaa, joka pahentaa oireita ?; Oletko koskaan loukkaantunut, että olkapää? Jos näin on, miten ?; Onko sinulla diabetes?; Onko teillä ollut viime leikkauksia tai jaksoja rajoitetulla olkapään liikkeen?

Ennen nimittämistä, haluat ehkä kirjoittaa muistiin

Steroidi-injektio. Suonensisäisten kortikosteroidit osaksi olkanivelen voi auttaa vähentämään kipua ja parantaa olkapään liikkuvuutta, varsinkin alkuvaiheessa prosessin .; Yhteinen pullistuma. Pistäminen steriili vettä hermot voi auttaa venyttää kudosta ja helpottaa siirtää yhteiseen .; Lapa manipulointia. Tässä menettelyssä, saat nukutuksessa, joten voit olla tajuton ja tunne kipua. Sitten lääkäri siirtyy oman olkanivelen eri suuntiin, jotta löysää kiristetty kudosten .; Leikkaus. Leikkaus jäätynyt olkapää on harvinaista, mutta jos ei muuta on auttanut, lääkäri voi suositella leikkaus poistaa arpikudosta ja kiinnikkeistä päässä sisällä olkanivelen. Lääkärit yleensä suorittaa tämän leikkauksen valaistu, putkimainen välineet lisätty kautta pienet viillot ympäri yhteinen (arthroscopically).

Testit ja diagnoosi

Lääkäri saattaa kysyä kysymyksiä, kuten

Aikana fyysinen tentti, lääkäri voi pyytää teitä siirtymään tietyillä tavoilla tarkistaa kivun ja arvioida liikerataa (aktiivinen liikerataa). Lääkäri saattaa pyytää sitten rentoutua lihaksia, kun hän muuttaa kättäsi (passiivinen liikerataa). Jäätynyt olkapää vaikuttaa sekä aktiivinen ja passiivinen liikerataa.

Joissakin tapauksissa lääkäri saattaa pistää olkapään kanssa puuduttavaa lääkkeen (anestesia) määrittää oman passiivisia ja aktiivisia liikerataa.

Jäätynyt olkapää voidaan yleensä diagnosoida oireita yksin. Mutta lääkäri voi ehdottaa kuvantamistutkimuksissa – kuten röntgenkuvat tai MRI – sulkea pois muita ongelmia.

Useimmat jäätynyt olkapää hoitoon liittyy ohjaava olkapää kipu ja säilyttämään niin paljon liikerataa olkapäähän kuin mahdollista.

Hoidot ja huumeet

Over-the-counter kipulääkkeiden, kuten aspiriini ja ibuprofeeni (advil, Motrin IB, muut), voi auttaa vähentämään kipua ja tulehdusta jäätynyt olkapää. Joissakin tapauksissa lääkäri voi määrätä vahvempi kipua lievittävää ja tulehduskipulääkkeitä.

Fysioterapeutti voi opettaa sinulle vaihdella-of-motion harjoituksia, joiden avulla talteen niin paljon liikkuvuutta olkapään kuin mahdollista. Sitoutumisenne tekemässä näitä harjoituksia on tärkeää optimoida talteenotto liikkumiskykyä.

Useimmat pakastetut olkapäät parane omasta 12 18 kuukautta. Saat oireet jatkuvat, lääkäri voi ehdottaa

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

Tällaiset harjoitukset voivat parantaa olkapään liikerataa. Anna käden roikkua kuin heiluri, ja sitten ponnahtaa kevyesti edestakaisin tai ympyrää. Pretend sormet ovat jalat ja kävellä sormia jopa seinään.

Edelleen käyttää mukana lapa ja raajojen niin paljon kuin mahdollista, koska kipua ja valikoima-of-motion rajoja. Kuumentamalla tai kylmä olkapään voi lievittää kipua.

Vaihtoehtoinen lääke

Akupunktio liittyy lisäämällä erittäin hienoja neuloja ihoon tietyissä kohdissa kehon. Tyypillisesti neulat pysyvät paikallaan 15 ja 40 minuuttia. Tuona aikana ne voidaan siirtää tai manipuloida. Koska neulat ovat hiukset ohuita ja joustavia ja ovat yleensä asetettu pintapuolisesti, useimmat akupunktiohoitoja ovat suhteellisen kivuttomasti.

ennaltaehkäisy

TENS yksikkö tuottaa pienen sähkövirtaa avainkohdat hermo polku. Nykyinen, toimitetaan kautta elektrodit teipataan ihoon, ei ole kivulias tai haitallista. Se ei tiedetä tarkalleen, miten TENS toimii, mutta se ajatus, että se voisi edistää vapauttamista kipua estäviä molekyylejä (endorfiinien) tai lohkon kipu kuituja, jotka kuljettavat kipua impulsseja.

Yksi yleisimpiä syitä jäätynyt olkapää on liikkumattomuus, joka voi johtaa aikana toipuminen olkapäävamman, rikki käsivarteen tai aivohalvaus. Jos olet ollut vamman, joka vaikeuttaa siirtää lapa, keskustele lääkärisi kanssa harjoituksia voit tehdä säilyttää liikerataa oman olkanivelen.

Lue lisää jäätynyt olkapää

1

Lisää jäätynyt olkapää

)