jättisoluarteriitti hoitoja ja lääkkeitä

Hoito jättisoluarteriitti koostuu suuria annoksia kortikosteroideja huumeiden kuten prednisonia. Koska välitöntä hoitoa on tarpeen estää näön menetys, lääkäri todennäköisesti aloittaa lääkitys jo ennen vahvistaa diagnoosin kanssa biopsia.

Saat todennäköisesti alkavat tuntea paremmin jo muutaman päivän hoidon alkamisesta. Ellei sinulla ole täydellinen näön menetys, visuaalinen oireet todennäköisesti selvittää kolmen kuukauden kuluessa.

Voit joutua jatkamaan lääkkeitä yhdestä kahteen vuotta tai kauemmin. Ensimmäisen kuukauden jälkeen, lääkäri voi vähitellen alkaa alentaa annostusta kunnes tulet pienimmän annoksen kortikosteroideja hallintaan tarvittavan tulehdus.

Jotkut oireet, erityisesti päänsärkyä, voi palata tänä suippo aikana. Tämä on myös piste, jossa monet ihmiset myös kehittää oireita lihasreuma. Tällaiset soihdut voidaan yleensä hoitaa hieman nousua kortikosteroidiannoksella. Lääkäri voi myös ehdottaa huume, metotreksaatin, mikä voi auttaa vähentämään sivuvaikutuksia kortikosteroideja.

Kortikosteroidit voivat aiheuttaa useita vakavia sivuvaikutuksia, kuten osteoporoosi, korkea verenpaine ja lihasheikkous. Torjua näitä mahdollisia sivuvaikutuksia, lääkärisi todennäköisesti seurata luun tiheyttä ja voivat määrätä kalsiumin ja D-vitamiinilisää tai muu lääkitys auttaa estämään luukatoa. Lääkäri todennäköisesti myös seurata verenpainetta ja voi suositella harjoituksen ohjelmaan, ruokavalion muutokset ja lääkitys pitää verenpaine normaalille alueelle. Useimmat haittavaikutukset häviävät, kun kortikosteroidihoito kapenee ja pysähtyi.