kuumia aaltoja tauti

Hot vilkkuu ovat äkillinen tunteita lämpöä, jotka ovat yleensä voimakkaimmillaan kasvoille, kaulalle ja rintakehän. Iho voi punoittaa, kuin jos olet punastuminen. Hot vilkkuu voi myös aiheuttaa runsas hikoilu ja saattaa jättää jäähdytetty.

Vaikka muut hormonaalista olosuhteet voivat aiheuttaa niille, kuumia aaltoja yleisimmin johtuu vaihdevuodet – kun naisen kuukautiset pysähtyy. Itse asiassa, kuumia aaltoja ovat Yleisin oire vaihdevuosien siirtyminen.

oireet

Kuinka usein kuumia aaltoja esiintyy vaihtelee eri naisilla, mutta yleensä alue on yksi tai kaksi päivässä yhden tunnin. On olemassa erilaisia ​​hoitoja erityisen kiusallinen kuumia aaltoja.

Äkillinen lämpöä leviää ylävartalon ja kasvojen; Huuhtelulla ulkonäkö punaisella, laikukas iho; Nopea syke; Hikoilu, lähinnä ylävartaloa; Tunne jäähdytetty kuin kuuma flash laantuu

Aikana kuuma flash, saattaa ilmetä

Kuumia aaltoja vaihdella taajuus – ehkä muutamia tai useita päivässä – ja kukin kuuma flash menee yleensä muutamassa minuutissa. He erityisen yleistä yöllä. Useimmat naiset, jotka kokevat kuumia aaltoja ne yli vuosi, mutta ne yleensä lopettaa omasta neljän viiteen vuoteen.

Jos kuumia aaltoja tullut erityisen kiusallinen, harkitse varaamalla lääkäriltä keskustella hoitovaihtoehdoista.

Tupakointi. Naiset, jotka tupakoivat ovat todennäköisesti saada kuumia aaltoja .; Liikalihavuus. Korkea painoindeksi (BMI) on yhdistetty suurempi taajuus kuumia aaltoja .; Liikunnan puutteesta. Jos et käytä, voit olla enemmän todennäköisesti on kuumia aaltoja vaihdevuosien aikana .; Etnisyys. Enemmän Afrikkalainen-amerikkalaiset naiset raportoivat vaihdevuosien kuumia aaltoja kuin tehdä naisten eurooppalaista syntyperää. Hot vilkkuu ovat harvinaisempia naisilla japanilaisten ja kiinalaisten laskeutuminen kuin valkoisten eurooppalaisten naisilla.

Tarkka syy kuumia aaltoja ei tiedetä, mutta se on todennäköisesti liittyy useita tekijöitä. Näihin kuuluvat muutokset Sukuhormonien ja kehon termostaatti (hypotalamuksessa), josta tulee herkempi vähäisiä muutoksia kehon lämpötilaa.

Pidä kirjaa oireita. Esimerkiksi tehdä lista kuinka monta kuumia aaltoja koet päivässä ja huomata, kuinka vakava ne .; Tee lista mitään lääkkeitä, yrttejä, vitamiineja ja ravintolisiä otat. Sisältävät annokset ja kuinka usein ottaa ne .; On perheenjäsen tai läheinen ystävä mukanasi, jos mahdollista. Se voi olla vaikea pitää kaikki tiedot, saat matkan aikana .; Ota kannettava tai notepad kanssasi. Käytä sitä huomata tärkeitä tietoja matkan aikana .; Kirjoita lista kysymyksiä kysyä lääkäriltä. Listaa tärkeimmistä kysymyksistä ensin, jos aika loppuu.

syyt

Ei kaikki naiset, jotka käyvät läpi vaihdevuodet ovat kuumia aaltoja. Se ei ole selvää, miksi vain jotkut naiset saavat kuumia aaltoja. Seuraavat tekijät lisäävät riskiä

Nighttime kuumia aaltoja (yöhikoilu) voi herättää sinut unesta ja ajan mittaan saattaa aiheuttaa kroonista unettomuutta. Nämä unihäiriöt voivat puolestaan ​​johtaa lopulta muistin ongelmat, ahdistuneisuus ja masennus joillakin naisilla.

Saat todennäköisesti aloittaa etsivät neuvoja oman kuumia aaltoja omalta perhelääkäri tai gynekologi.

Valmistautua varaamiseksi

Jotkut peruskysymyksiin kysyä sisällyttää

Riskitekijät

Älä epäröi kysyä muita kysymyksiä, samoin.

Mitä testit voivat tarvitsen, jos mitään ?; Mitä hoitoja on saatavilla minimoida minun oireet ?; Onko mitään muuta voin tehdä lievittää minun oireita ?; Onko olemassa vaihtoehtoisia hoitomuotoja voisin kokeilla ?; Oletko tulostanut tietoja voin olla ?; Mitä sivustot suosittelette?

komplikaatiot

Joitakin kysymyksiä lääkäri voi kysyä muun muassa

Oletko vielä kuukautiset ?; Milloin oli viimeisin ajan ?; Kuinka usein oireita häiritse sinua ?; Miten epämiellyttävä do oireesi tehdä sinusta ?; Onko mitään näyttävät auttaa ?; Onko mitään tehdä oireita pahempi?

Lääkäri voi yleensä diagnosoida kuumia aaltoja perustuva kuvaus oireita. Vahvista syyn kuumia aaltoja, lääkäri voi ehdottaa verikokeita olitpa vaihdevuosien siirtymävaiheessa.

Venlafaksiini (Effexor XR, Pristiq); Paroksetiini (Brisdelle, Paxil, Pexeva); Fluoksetiini (Prozac, Sarafem)

Valmistautuminen varaamiseksi

Tehokkain hoito kuumia aaltoja on estrogeeni, mutta ottaen tämä hormoni voi lisätä riskiä sairastua muita terveysongelmia. Lääkehoito kuten masennuslääkkeiden ja anti-helat lääkkeitä voi myös vähentää kuumia aaltoja.

Keskustele edut ja haitat erilaisia ​​hoitoja lääkärin kanssa. Jos kuumia aaltoja eivät häiritse elämää, et välttämättä tarvitse hoitoa. Useimmille naisille, kuumia aaltoja häivyttää vähitellen muutaman vuoden sisällä.

Gabapentiini (Neurontin, Gralise). Gabapentiini on kouristuksenestotehoon lääkitystä, joka on kohtalaisen tehokkaasti vähentää kuumia aaltoja. Haittavaikutuksia voivat olla uneliaisuus, huimaus ja päänsärky .; Klonidiini (Catapres, Kapvay, muut). Klonidiini, pilleri tai laastari tyypillisesti käytetään korkean verenpaineen, voi tarjota jonkin verran helpotusta kuuma vilkkuu. Haittavaikutuksia ovat huimaus, uneliaisuus, suun kuivuminen ja ummetus.

Estrogeenin ja progesteronin ovat hormoneja käytetään vähentämään kuumia aaltoja. Naiset, joilla on ollut kohdunpoisto voi ottaa pelkkää estrogeenia. Mutta jos sinulla on vielä kohtu, vie progesteroni yhdessä estrogeenin suojaamaan limakalvon syöpä kohdun (endometriumin syöpä).

Pysyä rauhallisena. Lievää kehon ytimen lämpötila voi laukaista kuumia aaltoja. Pukeudu kerroksittain niin, että voit poistaa vaatteet kun tuntuu lämpimänä. Avoimia ikkunoita tai käyttää tuuletin tai ilmastointi. Laskea huonelämpötilaa, jos voit. Jos tunnet kuuma flash tulossa, siemailla kylmää juomaa .; Katso mitä syödä ja juoda. Kuuma ja mausteinen elintarvikkeet, kofeiinia juomat ja alkoholi voi laukaista kuumia aaltoja. Opi tunnistamaan laukaisee ja välttää niitä .; Rentoutua. Jotkut naiset löytää helpotusta lievästä kuumia aaltoja meditaation, hidas, syvä hengitys, tai muu stressi-vähentäviä tekniikoita. Vaikka nämä lähestymistavat eivät tukahduttamaan oman kuumia aaltoja, ne voivat tarjota muita etuja, kuten helpottaa unihäiriöitä, joilla on taipumus esiintyä vaihdevuodet .; Älä tupakoi. Tupakointi liittyy lisääntynyt kuumia aaltoja. Vuoteen ei tupakointi, voit vähentää kuumia aaltoja, sekä riskiä monia vakavia terveydellisiä edellytyksiä, kuten sydänsairaudet, aivohalvaus ja syöpä .; Laihduttaa. Jos olet ylipainoinen tai lihava, laihdutus voi auttaa helpottaa sinun kuuma vilkkuu.

Joko hoito, nykyiset suositukset American College of Gynekologit ovat käyttää pienintä tehokasta annosta mahdollisimman lyhyen aikaa tarvitaan lievittää oireita.

Yhdistelmä huumeiden batsedoksifeenin kanssa konjugoitujen estrogeenien (Duavee) on hyväksytty vaihdevuosioireiden hoitoon. Tämä lääke voi välttää lisääntynyt syöpäriski, mutta lisää tutkimusta tarvitaan.

Rentoutumista tekniikoita. Käytäntöjä, kuten jooga, Tai Chi ja Qi Gong voi lievittää kuumia aaltoja .; Akupunktio. Jotkut tutkimukset osoittavat, että akupunktio voi harventaa ja vakavuus kuumia aaltoja .; Hypnoosi. Alustava tutkimus osoittaa, että hypnoosi onnistuneesti helpottunut kuumia aaltoja naisilla rintasyöpä vähentämällä kuumia aaltoja kokenut joka päivä. Toinen tutkimus osoittaa lupausta hypnoosi lievittää kuumia aaltoja vaihdevuodet ohittaneilla naisilla. Lisää tutkimusta tarvitaan.

Testit ja diagnoosi

Estrogeenihoito ei ole hyvä vaihtoehto, jos olet joskus ollut veritulppa tai rintasyöpä.

Kasviestrogeeneja. Aasian naiset, jotka kuluttavat soijaa säännöllisesti, ovat vähemmän todennäköisesti ilmoittavat kuumia aaltoja ja muita vaihdevuosien oireita kuin naisia ​​muualla maailmassa. Yksi syy voi liittyä nauttiminen estrogeenin kaltaisia ​​yhdisteitä soija, puna-apila ja monia muita kasveja. Kuitenkin tutkimukset antavat soija naisille ja kuumia aaltoja on yleisesti todettu mitään hyötyä .; Tähkäkimikki. Musta cohosh on suosittu monien naisten kanssa vaihdevuosioireita. Tutkimukset tähkäkimikki tehokkuudesta tulokset ovat olleet kirjavia, ja täydentää voi olla haitallista maksaan .; Ginseng. Vaikka ginseng voi auttaa mielialan oireita ja unettomuus, se ei näytä vähentää kuumia aaltoja .; Dong quai. Tutkimustulokset osoittavat, että dong quai ei ole tehokas kuumia aaltoja. Lisäosa voi tehostaa veren harvennus lääkkeitä, jotka voivat aiheuttaa verenvuotoa ongelmia .; Kava. Kava voi helpottaa ahdistusta, mutta ei kuumia aaltoja. Se voi myös vahingoittaa maksassa.

Pieniä annoksia tiettyjen masennuslääkkeet voivat vähentää kuumia aaltoja. esimerkkejä ovat

Brisdelle on ainoa masennuslääkkeenä hyväksynyt Food and Drug Administration hoitoon kuumia aaltoja. Mutta se on kallista verrattuna yleisiä muotoiluja. Muut lääkkeet ja formulaatioita määrätty off-label.

Hoidot ja huumeet

Masennuslääkkeet eivät ole yhtä tehokkaita kuin hormonihoito vakavien kuumia aaltoja, mutta ne voivat olla hyödyllisiä naisille, jotka eivät voi tai halua käyttää hormoneja. Mahdollisia haittavaikutuksia ovat päänsärky, väsymys, pahoinvointi, huimaus, painonnousu, suun kuivuminen, seksuaalinen toimintahäiriö, suicidality ja vieroitusoireet, jos lääkkeitä käytetään pysähtyi äkisti. Jotkut haittavaikutukset saattaa heikentyä ajan myötä tai oikaisu annoksen. Jos itsetuhoajatuksia ottaen yksi näistä lääkkeistä, lääkärin apua välittömästi.

Muita lääkkeitä, jotka voivat tarjota helpotusta joillekin naisille sisältävät

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

Jos kuumia aaltoja ovat lieviä, et ehkä hallita niitä elintapojen muutoksia. Seuraa näitä vihjeitä

Vaihtoehtoinen lääke

Monet naiset ovat kääntyneet vaihtoehtoinen lääketiede, mukaan lukien mielen ja kehon tekniikoita ja ravintolisiä auttaa hillitsemään kuumia aaltoja. On pulaa hyvin suunniteltu tutkimukset täydentävät terveyteen liittyvien käytäntöjen kuumia aaltoja, mutta tutkimus etenee.

Yhä useammat todisteet osoittavat, että tietyt tekniikat voivat auttaa helpottaa kuumia aaltoja, mukaan lukien

Ihmiset usein olettavat, että “luonnollinen” tuotteet aiheuta mitään haittaa. Kuitenkin kaikki lisäravinteet ovat mahdollisesti haitallisia sivuvaikutuksia, ja täydentää voi myös vuorovaikutuksessa lääkkeitä olet ottaen muita sairauksia. Aina tarkistaa mitä olet ottaen lääkäriltä.

Lue lisää Kuumia aaltoja

Ravintolisät yleisesti käytetty vaihdevuosien oireita ovat

Lisää Hot vilkkuu

Ongelma tarkistin

Oireet ja hoito

1

Ongelma Checker 1

 1

)