miten aneurysma voidaan estää?

Paras tapa ehkäistä aortan aneurysma on välttää tekijöitä, jotka laittavat sinut suurempi riski yhden. Et voi ohjata kaikkia aortan pullistuma riskitekijöitä, mutta elintapojen muutokset voivat auttaa alentamaan joitakin riskejä.

Esimerkiksi jos poltat, yritä lopettaa. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, ohjelmia ja tuotteita, jotka voivat auttaa sinua lopettamaan tupakoinnin. Myös yrittää välttää tupakansavu. Lisätietoja siitä, miten lopettaa tupakointi, mene Taudit ja ehdot Index (DCI) tupakointi ja Your Heart artikkeli.

Toinen tärkeä elämäntapojen muutos seuraa terveellistä ruokavaliota. Terveellinen ruokavalio sisältää erilaisia ​​hedelmiä, vihanneksia, ja kokonaisia ​​jyviä. Se sisältää myös vähärasvaista lihaa, siipikarjaa, kalaa, papuja, ja rasvaton tai vähärasvainen maito tai maitotuotteet. Terveellinen ruokavalio on vähän tyydyttyneitä rasvoja, trans rasvaa, kolesteroli, natrium (suola), ja lisättyä sokeria.

Seulonta Aneurysmat

Lisätietoja seuraavista terveellistä ruokavaliota, mene National Heart, Lung, and Blood Institute: n (NHLBI n) Tavoite Terve paino Web-sivuston, “Opas terve sydän” ja “Opas alentaa verenpainetta kanssa DASH. ” Kaikki nämä resurssit sisältävät yleistä tietoa terveellisen ruokavalion.

Olla fyysisesti aktiivinen kuin voit. Keskustele lääkärisi kanssa siitä määrästä ja laadusta liikuntaa jotka ovat turvallisia. Lisätietoja liikunta, mene DCI liikuntaa ja Your Heart artikkeli ja NHLBI n “Opas liikuntaa ja Your Heart.”

Työ lääkärin kontrolloida sairaudet, kuten korkea verenpaine ja korkea veren kolesteroli. Seuraa hoito-ohjelmat ja ottaa kaikki lääkkeet kuin lääkäri on määrännyt.

Vaikka et välttämättä pysty estämään aneurysman, varhainen diagnoosi ja hoito voi auttaa estämään repeäminen ja leikkelyn.

Aneurysmat voivat kehittyä ja kasvaa suuri ennen aiheuttaa mitään merkkejä tai oireita. Niinpä ihmiset, joilla on suuri riski pullistumat voivat hyötyä aikaisin, seulontakäytäntö.

Lääkäri voi suositella seulontakäytäntö jos olet

Jos olet vaarassa, mutta ei näistä riskiryhmiin, kysy lääkäriltäsi, seulonta hyödyttää sinua.

NHLBI tukee kansallisen rekisterin, joka ilmoittautuu potilailla, joilla on perinnöllisiä sairauksia, jotka liittyvät rintakehä aortan laajentuma. Kerätyt tiedot läpi GenTAC rekisterin auttaa lääkäreitä ja tutkijoita ymmärtämään paremmin, miten geenit, rintakehä aortan laajentuma, ja sydänsairaudet ovat yhteydessä toisiinsa. Saat lisätietoja GenTAC osoitteessa https://gentac.rti.org/Home.aspx.