Miten ateroskleroosin voidaan estää tai viivyttää?

Toimien ohjata riskitekijöiden voi estää tai hidastaa ateroskleroosin ja siihen liittyvät sairaudet. Riskiä ateroskleroosin kasvaa määrää riskitekijöistä olet.

Yksi askel voit tehdä, on omaksua terveiden elämäntapojen, joka voi sisältää

Sydän-Terveellinen syöminen. Hyväksyy sydämen terveellisiä ruokailutottumuksia, joka sisältää syöminen erilaisia ​​hedelmiä ja vihanneksia (mukaan lukien pavut ja herneet), täysjyvätuotteita, vähärasvaista lihaa, siipikarjaa ilman nahkaa, äyriäiset, ja rasvaton tai vähärasvainen maito ja maitotuotteet. Sydän-terveellinen ruokavalio on alhainen natriumpitoisuus, lisättyä sokeria, kiinteät rasvat ja puhdistetut jyvät. Jälkeen sydän-terveellinen ruokavalio on tärkeä osa terveellistä elämäntapaa.

Liikunta. Olla fyysisesti aktiivinen kuin voit. Fyysinen aktiivisuus voi parantaa kuntoasi ja terveydelle. Kysy lääkäriltä, ​​mitä tyyppejä ja määriä toiminta ovat turvallisia. Lue lisää liikuntaa ja Your Heart.

Liittyvät johtajan viesti

Lopeta tupakoiminen. Jos tupakoit, lopeta. Tupakointi voi vahingoittaa ja kiristä verisuonia ja nostaa riskiä sairastua ateroskleroosiin. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, ohjelmia ja tuotteita, jotka voivat auttaa sinua lopettamaan. Myös yrittää välttää tupakansavu. Lue lisää Tupakointi ja Your Heart.

Painonhallinta. Jos olet ylipainoinen tai liikalihava, työskennellä lääkärin kanssa luoda kohtuullinen painonlasku suunnitelma. Hallinta paino auttaa hallitsemaan riskitekijöitä ateroskleroosin.

Muita toimenpiteitä, jotka voivat estää tai hidastaa ateroskleroosin kuuluu tietäen suvussa ateroskleroosin. Jos sinä tai joku perheessäsi on ateroskleroosi liittyvän sairauden, muista kertoa lääkärille.

Jos elintapojen muutokset eivät riitä, lääkäri voi määrätä lääkkeitä ohjata ateroskleroosin riskitekijöitä. Ota kaikki lääkkeet kuin lääkäri neuvoo.

Kuvataan, miten kerääntyy plakkia ajan aiheuttaa ateroskleroosin, joka voi johtaa vakaviin ongelmiin, kuten sydänkohtaus, aivohalvaus tai jopa kuoleman. Näyttää, kuinka ateroskleroosiin, plakki kerääntyy sisällä valtimoiden joka voi aiheuttaa sydänkohtauksen. Selittää, että pääasiallinen käsittelyä ateroskleroosiin on elintapojen muutoksia, kuten seuraavat terveellistä ruokavaliota, lopettaa tupakoinnin, ja on fyysisesti aktiivinen.